maandag, april 15, 2024
HomeVijfde klasseMMOMMO piept en kraakt maar wint wel van Woubrugge (plus fotoreportage)

MMO piept en kraakt maar wint wel van Woubrugge (plus fotoreportage)

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Het was vooraf al de verwachting dat de clubs in de ‘Leidse’ zaterdag vierde klasse dit seizoen behoorlijk aan elkaar gewaagd zouden zijn en dit blijkt in de praktijk ook helemaal te kloppen. Na vier wedstrijden is geen enkele ploeg in deze afdeling nog zonder puntenverlies en onderaan de ranglijst is er na zaterdagmiddag ook geen team meer dat met lege handen staat. MMO was tot dit weekend nog de enige club zonder een resultaat, maar de mannen van John van Berkel verlosten zich middels een 3-1 zege op buurman Woubrugge van de hatelijke nul.

MMO kampt sinds de eerste competitiewedstrijd met diverse geblesseerde spelers en de start van de wedstrijd tegen Woubrugge beloofde voor de gastheren ook niet veel goeds. Al na twintig minuten spelen moesten Mike van der Star (duizelig na bal op zijn hoofd) en Danny Hoogenboom (hamstring) geblesseerd naar de kant en niet veel later kon ook Leroy van Goozen (hamstring) niet meer verder. Ondanks deze fysieke malheur bleef de thuisploeg met een hartverwarmende inzet knokken voor elke centimeter grond en na een half uur spelen werd dit beloond met de openingstreffer.

Middenvelder Levi Overduin stuurde met een mooie pass Thomas Bakker weg, waarna de bal, via een ouderwetse scrimmage, bij Richard Bakker kwam, die van dichtbij het leder achter Woubrugge-doelman Michael Kneulman frommelde (1-0). Diezelfde Bakker had zijn ploeg trouwens al eerder op voorsprong kunnen brengen, maar zijn penalty, gegeven na een overtreding op Overduin, verdween naast het doel van de bezoekers.

Na rust ging Woubrugge nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar Kevin Veltman, Harry Buntsma en Sander Bandt kwamen net tekort om de sterk keepende Marcel Zwetsloot te kloppen. Na een tegenaanval zorgde invaller Jeroen Disseldorp , na een voorzet van Mikey van de Meer, voor de 2-0. De 2-1 van Stan de  Groot zorgde nog even voor hoop bij Woubrugse aanhang, maar een fraaie achterwaartse kopbal van Jelle van Tol, na een diepe bal van Van der Meer, besliste de strijd definitief (3-1).

Woubrugge trainer Barry Buntsma was na afloop bepaald niet tevreden over het optreden van zijn ploeg: ,,Het was een slechte wedstrijd van onze kant. Er was te weinig inzet en we maakten de verkeerde keuzes naar het middenveld. Ook gaven we twee goals heel makkelijk weg. We verdienden na rust de gelijkmaker, maar de doelman van MMO keepte fantastisch moet ik eerlijk zeggen. Ik beschouw dit als een dompertje, maar meer ook niet’’, aldus Buntsma.

MMO-smaakmaker Richard Bakker, na uitstapjes bij Voorschoten’97(za) en ARC dit seizoen weer terug op het oude nest, was uiteraard zeer verguld met de overwinning van zijn team.  ,,We hebben keihard gewerkt en ik vond het een verdiende zege. Nee, er was bij ons na drie verloren wedstrijden geen sprake van paniek. Het seizoen is nog lang genoeg, maar toch wel fijn om nu de eerste punten, en ook nog in een derby, te pakken. Dat biertje zal straks extra lekker smaken.’’

De derbyzege van MMO betekende feest in de Hoogmadese voetbalkantine waar na afloop van de wedstrijd alle ruimte was voor het MMO-lijflied ‘De Toreador’, dat tot in de late uurtjes richting het fraaie polderlandschap bleef galmen.

MMO –  Wouburgge 3-1 (1-0) 30. Bakker 1-0, 70. Disseldorp 2-0, 77. De Groot 2-1, 88. Van Tol 3-1.

Basisopstelling MMO: Zwetsloot, J .van der Meer, Van der Star, Hoogenboom, Vlieger, M. van der Meer, Overduin, R. Bakker, Van Tol, Van Goozen, T. Bakker.

Basisopstelling Woubrugge: Kneulman, Gorter, Peters, T.Buntsma, De Groot, Verhoef, Veltman, H.Buntsma, Rolfes, Van der Kolk, Van de Geijn.

Fotoreportage: Jan van der Lubbe

 

Must Read