HomeMeerburgInterviews MeerburgOngelijke strijd bij Rijndijk derby

Ongelijke strijd bij Rijndijk derby

-

Vierde klasse A (zaterdag) –Trainer Ron Paling en de zijnen hadden een strijdplan bedacht, maar na vijf minuten kon deze al in de prullenbak toen de thuisploeg op voorsprong kwam. Het aanvallend onmachtige Bernardus kwam er in deze wedstrijd niet aan te pas en mocht uiteindelijk blij zijn dat Meerburg slechts vijf keer het net kon vinden.

Na het gebruikelijke aftasten kwam de Zoeterwoudse ploeg al na amper vijf minuten op voorsprong. Een fantastische steekbal van Max van Steen werd zo mogelijk nog fraaier ingechipt door Tom Klumperman. De behendige speler stiftte de bal over doelman Luuk Enter heen. Spelend in een 4-4-2 opstelling, leunend op de defensie en gokkend op een omschakelmoment en of een spelhervatting moesten de bezoekers wel wat uit hun schulp komen.

Aanvallend gezien kon men echter geen potten breken, twee corners waren in de eerste helft de maximale beloning en daar kwam verder geen gevaar uit. De ploeg van Jelle Korbee en Ronald van Delft kreeg wat kansen en mogelijkheden, maar er was een corner voor nodig om de voorsprong te verdubbelen. De al weken uitstekend presterende Sam van Braak was het eindstation na een hoekschop van Tim Straathof. De verdediging van de in de oranje gestoken gasten onder aanvoering van Remko van der Werff boog wel maar barstte nog niet, aanvallend bleef het bij wat speldenprikjes. De marge was bij rust pas twee. De thee kwam als geroepen voor Bernardus en wellicht kon er in de rust wat worden omgezet om ook een meer actievere rol in de tweede helft te kunnen spelen.

Het helpt dan ook niet echt als de bal na nauwelijks drie minuten spelen al weer in het mandje ligt. Wederom uit een corner scoorde Van Steen zijn eerste van de middag. De gastheer ging vanaf dat moment wat frivoler voetballen, het een keer raken werd soms tot het overdrevene uitgevoerd, maar uit dit tikkie-takkie voetbal kwam na een uur spelen wel de 4-0 op het scorebord. Van Steen toonde zich nog maar eens een absolute ’torjager’.

De gasten uit Hazerswoude stonden er bij en keken er naar en lieten het ook allemaal poeslief toe. Niet veel later kon het scorebord weer aan het werk omdat  Floris Hazenberg ook zijn doelpunt meepikte. Met nog een klein half uur spelen lag er een monsterscore in het verschiet, maar de sterkere ploeg trapte op de rem zonder zelf kansen weg te geven. Keeper Mike de Rooy kon zijn keepershirt zonder zweet, droog is niet de juiste benaming in deze want het heeft de hele wedstrijd geregend, in de wedstrijdtas doen want hij hoefde maar een keer in actie te komen. Met een eindstand van 5-0 kon de makkelijkst scorende ploeg uit deze afdeling weer een overwinning bijschrijven. De verliezers kwamen er met deze uitslag nog genadig van af en moeten tot de conclusie zijn gekomen dat er tegen dit soort ploegen niets te halen valt.

Assistent-trainer Van Delft: ,,Eerlijk gezegd hadden we vandaag wel wat meer tegenstand verwacht. Natuurlijk zijn we blij met de riante overwinning en het feit dat we de nul hebben gehouden. Daarnaast geen blessures en geen kaarten dus eigenlijk een heerlijke middag. In de rust hebben we wel aangegeven dat de slordigheidjes er wel uit moeten (voorbeeld hiervan, Max Glasbeek levert de eerste helft twee keer zo maar de bal in waar hij bij een vrije bal kiest voor de lange bal en dat overkwam hem in de tweede helft ook nog eens twee keer, AK) en dat de tegenstander mogelijk met een ander strijdplan zou komen.  Dan maak je na een paar minuten de derde en is de wedstrijd over. We hebben een brede selectie, we zijn bijna geheel pijnvrij en dat betekent dat er keuzes gemaakt moeten worden en dat het tweede hier ook van profiteert.”

Rake en wijze woorden van verdediger Van der Werff van opponent Bernardus na afloop: ,,Wij hebben onszelf vandaag wel erg makkelijk gewonnen gegeven. Natuurlijk heeft de tegenstander van vandaag meer kwaliteit, maar om het dan zo allemaal maar toe te laten dat is volgens mij ook niet de bedoeling. We wisten wat te doen, maar dan loop je na het eerste fluitsignaal en na het fluitsignaal na rust al bijna direct tegen een doelpunt aan en dan speel je een verloren wedstrijd. Kijkend naar Meerburg dan is dat gewoon een hele goede ploeg die om de prijzen gaat meedoen. Voor ons is handhaving het doel, maar als we zo gelaten als vandaag voetballen dan krijgen wij het ook moeilijk tegen ploegen die gelijkwaardig zijn.”

Kenmerkend voor de goede sfeer was het gezellige samenzijn van beide teams na afloop, waarbij de selectie van Bernardus op een gegeven moment hier wel de overhand had en zelfs aangevuld met spelers van dorpsgenoot Hazerswoude Boys. Hun wedstrijd was afgelast door een aantal coronagevallen bij de tegenstander. Een sfeer dus wat (amateur)voetbal zo mooi maakt.

Meerburg – Bernardus 5-0 (2-0). 5. Klumperman 1-0, 30. Van Braak 2-0, 47. Van Steen 3-0, 49. Van Steen 4-0, 66. F. Hazenberg 5-0.

Basisopstelling Meerburg : De Rooy, S. Hazenberg, Glasbeek, Overduin, F. Hazenberg, Van Steen, Van Braak, Van Haaster, Straathof, L. Paulides, Klumperman.

Basisopstelling Bernardus : Enter, De Jong, Rijnbeek, Van der Werff, Van Tol, Vermeulen, De Boer, Schakenbos, Schellingerhout, Van der Heiden, Straathof.