HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenTeylingen blijft de baas op vreemde bodem (plus podcast)

Teylingen blijft de baas op vreemde bodem (plus podcast)

-

In de vierde klasse A stond zaterdag slechts één (inhaal)wedstrijd op het programma, op Sportpark Noord ontving Roodenburg het Sassenheimse Teylingen. De rood-zwarten lijken deze voetbaljaargang een voorkeur te hebben voor het spelen op vreemde bodem, want de bezoekers waren op verplaatsing opnieuw succesvol (0-2). De overwinning in Leiden was alweer de vierde opeenvolgende uitzege voor de formatie van Rob Jonkman. De Roodemolen-bewoners speelden eerder dit seizoen drie keer op eigen grond en opmerkelijk genoeg werd geen enkele thuiswedstrijd winnend afgesloten.

Teylingen pakte direct het initiatief op de redelijk bespeelbare natuurgrasmat van Roodenburg, waar trainer Wim Filippo zich deze week genoodzaakt zag zijn taken, i.v.m. drukke werkzaamheden, per direct neer te leggen. Na een kleine tien minuten spelen kregen de bezoekers via Martin van Eeuwijk een uitgelezen kans op de openingstreffer, maar de routinier schoot van dichtbij naast het doel van Roodenburg-keeper Khalid Makkor.

Na ruim een half uur spelen viel de verdiende 0-1 alsnog. De mee opgekomen verdediger Mark van der Heijden was de sterkste in de kluts en liet Makkor van dichtbij kansloos. Niet veel later viel ook de 0-2 en dit doelpunt mocht er zeker zijn. Na een slim steekpassje binnen het zestienmetergebied van Van Eeuwijk op Lasse van Wijk kwam de bal uiteindelijk terecht bij Dirk Zwetsloot, die vervolgens fraai afrondde. Roodenburg was voor rust niet bij machte om aanvallend een vuist te maken en Teylingen-doelman Wessel Zonjee hoefde dan ook nauwelijks in actie te komen.

Na rust gooiden de gastheren alle schroom van zich af en ging met opportunistisch spel geestdriftig op zoek naar de aansluitingstreffer. Dit leverde een aantrekkelijke tweede helft op, met veel kansen voor beide ploegen. De thuisploeg was na een fraaie dieptebal van Aymen Mizab op Youssef Er-Rabt dichtbij de 1-2, maar Zonjee redde bekwaam. Aan de andere kant kreeg invaller Thomas van Kesteren een grote kans op de 0-3, maar nu greep Makkor goed in. Het bleef in deze sportieve wedstrijd, onder leiding van de prima arbiter Tiko Huizinga, voor de toeschouwers spannend tot het eind, maar er werd hierna niet meer gescoord.

Roodenburg-verdediger Calvin Rijsdam na afloop van de wedstrijd: ,,Het is jammer dat we na rust de aansluitingstreffer niet maken, want dan kan het nog alle kanten op. Nu staan we weer met lege handen en dat is toch zuur. Nee, met deze ploeg gaan wij zeker niet bij de onderste drie eindigen, daar hebben we een te goede ploeg voor. Ik heb het bij Roodenburg ontzettend naar mijn zin, we hebben een leuke spelersgroep en wij gaan dit seizoen echt nog wel onze puntjes pakken’, zo blikte de Leidenaar optimistisch vooruit.

Teylingen-verdediger Dennis van den Nouland over het treffen met Roodenburg: ,,We speelden een sterke eerste helft, maken een mooie 0-2, en we wilden dat na rust voorzetten. Roodenburg begon echter na rust met vroeg druk te zetten, waardoor het een wedstrijd werd met veel strijd. We lieten in de tweede helft na om de 0-3 te maken en nu bleef het toch nog lang een soort van spannend. Al met al was het van beide kanten een goede en sportieve wedstrijd. De scheidsrechter voelde de wedstrijd goed aan, liet doorvoetballen waar mogelijk en uiteindelijk pakken we een verdiende overwinning’’, aldus de tevreden aanvoerder tot besluit.

Roodenburg – Teylingen 0-2 (0-2). 31. Van der Heijden 0-1, 34. Zwetsloot 0-2.

Basisopstelling Roodenburg:  Makkor, Bardaa, Oulmoudem, Rijsdam, Serraj, Miazb, Y. Er-Rabt, Belkhir, Matoug, Bouchlaf, A. Er-Rabt

Basisopstelling Teylingen: Zonjee, Van der Heijden, Mansour Baker, Van den Nouland, M. Van der Vlugt, Pouwels, Van Wijk, Prange, Gorter, Van Eeuwijk, Hoogkamer.