donderdag, mei 19, 2022
HomeSJZInterviews SJZSJZ ruim langs nog immer gehavend MMO

SJZ ruim langs nog immer gehavend MMO

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Zowel SJZ als MMO boekte vorige week een belangrijke overwinning, de ploeg uit Hoogmade om wat afstand te nemen van de onderste plaatsen en de Zoeterwoudenaren om te blijven aanhaken bij de bovenste ploegen. Tegen Kickers´69 traden de gastheren ook gehavend aan, maar de talloze blessures braken de ploeg deze keer wel op en zo volgde er een redelijk kansloze nederlaag: 1-4.

De bezoekers lieten gelijk blijken dat ze alleen voor de drie punten naar Hoogmade waren gekomen. Een fraaie vrije trap van Dave Plooy eindigde op de lat, Jari van Kampen stuitte op de 45 (!) jarige sluitpost Marcel Zwetsloot en een bal van Bryan Hilders werd nog van de lijn gehaald. Na ruim een kwartier volgde wel de onvermijdelijke 0-1. Plooy maakte een passeeractie in de zestien en schoot hard en onverbiddelijk in.

De thuisclub antwoordde direct met een schot naast het doel. De Sint-Janne mannen bleven de betere ploeg en werden voor rust nog wel een paar keer gevaarlijk middels de goed spelende Ricardo Rietkerken. De groen-witten bleven ondanks de tegenslagen keihard werken en een paar minuten voor rust waren ze dicht bij de gelijkmaker, maar de kopbal van Tom Disseldorp werd van de lijn gehaald.

Een paar minuten na de onderbreking volgde de genadeklap: een vrije trap van Daan Hoogbruin stuiterde door het strafschopgebied en via een been van de thuisclub rolde de bal in het doel (0-2).

De ingevallen Daan van Rijn scoorde nog twee keer en tussendoor maakte Jelle van Tol de verdiende eretreffer voor de ploeg uit Kaag en Braassem. De tweevoudige Zoeterwoudse doelpuntenmaker Van Rijn: ,,De 3-0 schoot ik zeker niet hard in, aangezien het met mijn linker ‘chocolade’ been was, maar hij viel mooi in het verste hoekie. De 4-0 raakte ik vol met rechts en hij ging aardig richting de kruising. Volgende week zijn we vrij en dan thuis tegen Bernardus. Die ploeg gaan we zeker niet onderschatten, maar het moet te doen zijn. En dan natuurlijk de derby tegen Meerburg, hoogstwaarschijnlijk een echte topper en thuis voor lekker veel publiek, daar doe je het toch voor.”

De 40 jarige Daan Lieverse stond ook dit keer weer in de basis bij MMO: ,,Door de vele blessures werd er weer een beroep op me gedaan en dan doe je dat voor je club. Vorige week maakte ik weer sinds een jaar of drie mijn basisdebuut en dan gelijk met een overwinning. We wilden dit jaar eigenlijk met een derde team starten, maar daar was de animo niet groot genoeg voor. We trainen een keer in de week en ik was ook in training voor de tien kilometer voor de Leiden Marathon. Ik heb bijna twintig jaar in het eerste gespeeld en buiten de wendbaarheid kan ik me nog aardig staande houden. Ik ben nu bij MMO B-lid en dat houdt in dat je vijf wedstrijden mag meedoen, misschien toch maar opwaarderen naar een A-lidmaatschap.”

MMO mag dan met Met Moeite Opgericht zijn, maar ze houden het toch al weer 75 jaar vol. Na de wedstrijd werd een heus jubileumboek gepresenteerd met een korte toespraak door de auteur Frans Witteman. Tevens zal het nieuwe tenue worden gepresenteerd, waar alle MMO teams vanaf januari in zullen schitteren. SJZ geloofde het allemaal wel en is toch stiekem al bezig met de clash met de Rijndijkers op 27 november.

MMO-SJZ 1-4 (0-1). 17. Hoogbruin 0-1, 48. e.d. 0-2, 74. Van Rijn 0-3, 75. Van Tol 1-3, 80. Van Rijn 1-4.

Basisopstelling MMO: Zwetsloot, Lieverse, Van der Meer, Van der Star, Van der Hoorn, Zwaan, Disseldorp, Van Tol, Van de Geest, Bax, Bakker.

Basisopstelling SJZ: Koek, Van Hoorn, Hilders, Warmenhoven, De Klerk, De Boer, Hensing, Van Kampen, Rietkerken, Plooy, Hoogbruin.

Must Read