dinsdag, april 16, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryTeylingen loopt na rust uit bij Football Factory: 0-4

Teylingen loopt na rust uit bij Football Factory: 0-4

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Op papier kwam zaterdagmiddag een titelkandidaat op bezoek bij de nummer laatst. Football Factory speelt al vele malen beter dan afgelopen seizoenen, maar kwam dit seizoen vaak net een goal tekort. Het nog ongeslagen Teylingen zag eerder deze week een gelijkspel tegen FC Boshuizen wegvallen, een gelijkspel dat gezien kon worden als twee verliespunten. Waar supporters voorafgaand spraken over een telraam, maakte de uitploeg het zichzelf lastig. Football Factory knokte voor wat het waard was, maar zag in de tweede helft dat Teylingen toch een maatje te groot was.

,,Je weet van tevoren dat het een lastige pot gaat worden”, vertelt Pieter Maat, de aanvoerder van de thuisploeg. ,,We hadden een heel verdedigend plan opgesteld, maar eigenlijk kwam dat niet uit de verf. We gaven veel te veel ruimte weg.” Van dat laatste maakte Teylingen al binnen een minuut gebruik. De openingstreffer bleef evenwel uit, omdat Dirk Zwetsloot zijn poging aan de voor hem verkeerde kant van de paal zag gaan. Football Factory was wel meteen gewaarschuwd.

Toch duurde het bijna een halfuur eer Teylingen het net vond. Na een mooie actie werd de bal vanaf de achterlijn teruggelegd op Lasse van Wijk. De middenvelder stond op de juiste plek en schoof de bal langs doelman Gijs Minnema. Het was ook meteen het enige doelpunt van de eerste helft. Kansen waren er genoeg, maar Teylingen ging hier niet goed genoeg mee om. Pascal de Ridder zag hoe zijn ploeg het zichzelf niet makkelijk maakte: ,,We startten best goed, maar als je ziet hoeveel kansen en mogelijkheden we niet goed hebben uitgespeeld… gewoon heel erg slordig. Hierdoor speelden we eigenlijk een beetje tegen onszelf.”

Na rust was er een zelfde spelbeeld. Teylingen drong aan, terwijl Football Factory loerde op de counter. De snelle uitbraken van de studenten leidden echter niet tot grote kansen. Teylingen kwam al snel in de tweede helft op 0-2. Tom van der Vlugt zag zijn eerste poging gekeerd worden, maar in de rebound verdubbelde hij de voorsprong. Maat: ,,In de rust hadden we wat dingen omgezet, we stonden daardoor wel goed. Maar ja, toch valt die 2-0 al snel. Toen stortte het in als een kaartenhuis.”

De twee latere doelpunten volgden snel. De 0-3 kwam op naam van Mike van der Zon, hij verschalkte Minnema met een knappe schuiver in de verre hoek. Ook de vierde treffer mocht er zijn. De Ridder kreeg de bal op de rand van de zestienmeter. Met een mooie kap speelde de buitenspeler zichzelf vrij en vond hij de korte hoek. De Ridder: ,,Uiteindelijk wordt het dan wel 0-4, maar het was niet gek geweest als we meer hadden gescoord. Als je kijkt naar de ranglijst moeten we hier inderdaad winnen, maar de ervaring leert dat we tegenstanders niet moeten onderschatten. De omstandigheden waren niet goed en Football Factory had ook niet veel doelpunten tegen in de vorige wedstrijden. We worden misschien gezien als titelkandidaat, maar moeten echt niet denken dat we elke ploeg gaan oprollen.”

Football Factory blijft door de nederlaag op de laatste plaats staan. Na twee eerdere gelijke spelen wordt het voor de Factorians weer tijd om punten binnen te slepen. Dit moet zaterdag dan gebeuren bij Warmunda. Teylingen zal de ongeslagen reeks door willen zetten op sportpark De Roodemolen tegen Koudekerk.

Football Factory – Teylingen 0-4 (0-1). 28. Van Wijk 0-1, 51. T. van der Vlugt, 0-2, 66. Van der Zon 0-3, 71. De Ridder 0-4.

Basisopstelling Football Factory: Minnema, Van den Akker, Yassine, Maat, Gebauer, De Lange, Howig, Peters, De Jong, Yazici, Dallow.

Basisopstelling Teylingen: Zonjee, Dofferhoff, Van den Nouland, Van der Heijden, Heemskerk, M. Van der Vlugt, Van Wijk, Zwetsloot, Van der Zon, T. Van der Vlugt, De Ridder.

Foto’s: Peer Compeer (waarvoor dank)

Note redactie: een uitgebreide fotoreportage volgt later (met dank aan Eric van der Wijngaard)