donderdag, mei 19, 2022
HomeKoudekerkInterviews KoudekerkBas van Heerdt (Koudekerk) over promotie, Bernardus en ploeggenoot Sidney de Schepper

Bas van Heerdt (Koudekerk) over promotie, Bernardus en ploeggenoot Sidney de Schepper

-

Captain Bas van Heerdt, van de plaatselijke trots uit Koudekerk, is in de laatste dagen van dit toch wel heel bijzondere (sport)jaar zeer openhartig over zijn ploeg, de competitie tot nu toe, het mogelijke vervolg, een opvallende ploeggenoot, zijn “oude” liefde Bernardus en als afsluiter een hartelijke (kerst)groet. Meer hiervan leest u onderstaand in een boeiend vraag en antwoordspel.

Het seizoen tot nu toe, wat kan je daar over zeggen?

,,Wisselvallig, door blessures en schorsingen hebben we een zeer rommelige voorbereiding gehad. We hebben geen moment echt kunnen werken aan het systeem dat we voor ogen hebben. Dit was ook te merken in het begin van de competitie, daar lieten we onnodige punten liggen. Ook waren er wedstrijden die niet doorgingen (Woubrugge 3x) en de wedstrijd tegen FC Boshuizen die er later uit is gehaald. Toch zijn we gedurende het seizoen compleet geraakt en hebben we keurige resultaten neergezet. We hadden graag nog even doorgegaan, we begonnen namelijk lekker te draaien.”

Jullie beste en slechtste wedstrijd tot nu toe?

,,De beste wedstrijd was denk ik wel tegen Woubrugge. Als je op een lastig veld met 6-0 wint en er eigenlijk wel meer had moeten maken, dan hebben we het daar wel heel goed gedaan. De slechtste wedstrijd is naar mijn mening die tegen SJZ (0-2 verlies) geweest. De opening van het seizoen waarin werkelijk niets lukte. Een enorme domper om zo te starten.”

Wat gaat er goed en wat kan er beter?

,,Ik denk dat wanneer we compleet zijn zoals nu dat onze organisatie echt heel goed staat. Wat we kunnen verbeteren is het veldspel. Hier moeten we nog meer rust in vinden.”

Hoe is het met de fitheid van de groep?

,,Dat gaat steeds beter, een aantal spelers kwam terug van een blessure en begon weer in het ritme te komen. Hoe begrijpelijk ook, maar het voortijdig stilleggen van de competitie en de winterstop kwam voor ons ongelegen.”

Hoe ziet de winterperiode er voor jullie uit?

,,Voorlopig even niks na de invoering van de nieuwe maatregelen. Het is even afwachten wat we begin januari weer mogen doen in groepsverband. De competitie ligt in ieder geval heel januari nog stil.”

Wat verwacht je van de tweede seizoenshelft als team?

,,Afhankelijk van wanneer we weer mogen beginnen, kan dit voor ons een hele mooie seizoenshelft worden. Veel derby’s en een spannende strijd bovenin, waar wij ons hopelijk in gaan mengen.”

Wanneer is voor jou het seizoen geslaagd?

,,Als we de nacompetitie halen dan is het seizoen geslaagd. Het liefst met promotie naar de derde klasse, maar dat is nog wel een lange weg.”

Welke club bij jullie in de afdeling valt het meeste op qua prestatie en qua teleurstelling?

,,Ik denk dat de ranglijst wel redelijk is zoals je hem van te voren zou verwachten. Al vind ik zelf dat wij nog wel te laag staan voor de kwaliteiten die wij in de groep hebben, maar dit komt mede door de blessures die we begin seizoen hebben gehad. Als ik een ploeg zou moeten noemen dan heeft Teylingen wel echt een goede groep met veel kwaliteit die normaal gesproken de titel pakken. Qua teleurstelling is dat Roodenburg, dat wel een beter team heeft dan de ranglijst doet vermoeden en dat zal na de hervatting wel wat gaan klimmen.”

Meest opvallende speler binnen jullie groep, en waarom?

,,Dat is op dit moment wel Sidney de Schepper. Vooraf aan dit seizoen erg wisselvallig en niet meer echt in vorm geweest. Dit seizoen is het echt genieten hoe hij voetbalt. Enorm veel rust en altijd op de goede plek. Aan het einde van het seizoen zullen hier hopelijk nog een paar namen bij komen, maar die hebben vanwege blessures nog niet alles kunnen laten zien wat in hun vermogen ligt. Die namen bewaar ik nog even hahaha.”

Wat denk je zelf met betrekking tot corona en wanneer het allemaal weer mag?

,,Ik hoop dat we in februari de competitie weer kunnen hervatten. De strenge maatregelen van nu zullen er hopelijk voor zorgen dat we straks weer wat ruimte krijgen. Al hoop ik vooral dat we weer naar zo normaal mogelijk kunnen gaan en dan komt het voetbal vanzelf wel weer als extraatje. Voetballen zonder publiek is het ook niet.”

Welke club wordt er kampioen/promoveert en welke ploegen moeten uitkijken?

,,Teylingen wordt kampioen en Meerburg gaat wel promoveren, en daar hopen wij ons dan nog bij te voegen. Onderin zal het ook wel zeer spannend gaan worden. Er zit maar drie punten tussen de ploegen die nu op plek 9 t/m 13 staan. Zij zullen onderling wel gaan uitvechten wie er gaan degraderen waarbij ik wel hoop dat mijn oude club Bernardus hier uit de buurt blijft.”

Is er verder nog iets wat je kwijt wil, misschien nog iemand een hart onder de riem wilt steken of iets wilt benoemen?

,,Om het wel op voetbalgebied te houden hoop ik vooral het seizoen af te kunnen maken met publiek. Bij Koudekerk hebben we een leuke vaste kern van supporters die er uit en thuis altijd bij zijn. Die willen we niet missen als we straks het veld weer op mogen. Zeker met alle derby’s die nog op het programma staan kan het nog een mooie periode tot de zomer worden. Verder wens ik iedereen een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar. Blijf gezond en dan zien we elkaar in 2022 op het veld en of in de kantine.”

Must Read