Bernardus – MMO

MMO start de competitie in Hazerswoude-Rijndijk, alwaar gastheer Bernardus wacht. De formatie van John van Berkel sloot deze zomer verloren zoon Richard Bakker weer in de armen, die na periodes bij Voorschoten ’97 en ARC koos voor een terugkeer naar zijn Hoogmadese thuishonk. Met de komst van Bakker sloeg MMO een belangrijke slag op de transfermarkt en met zijn komst lijken de groen-witten behoorlijk aan kracht te hebben gewonnen. MMO viert overigens dit jaar haar 75-jarig bestaan en wil dit jubileum opluisteren met diverse feestelijke activiteiten. Wellicht zal MMO door de ‘kenners’ niet direct worden genoemd als de belangrijkste titelkandidaat van de vierde klasse, maar de Vlietkade-bewoners hebben een team dat elke tegenstander in deze afdeling een lastige middag kan bezorgen.

Premier League tickets

FC Boshuizen – SJC

FC Boshuizen ververste bijna de gehele selectie, trainer Romano Seedorf wacht dus de schone taak om hier één geheel van te maken. Hoewel het daarom vooraf lastig is in te schatten hoe sterk de Boshuizerkade-bewoners zijn, mogen de resultaten van de geel-blauwen in de voorbereiding beslist hoopgevend mogen worden genoemd. Tegenstander SJC kende deze zomer nauwelijks mutaties en heeft de laatste seizoenen in de vierde klasse bewezen een opponent te zijn om rekening mee te houden, hoewel de Noordwijkers zichzelf minder hoog inschatten vanwege de sterker geworden concurrentie.

Football Factory –  Kickers‘69

Football Factory is wel klaar met het imago van lelijk eendje van de vierde klasse . De Leidenaren hebben er alle vertrouwen in dat zij dit seizoen de prijs van ‘winnaar’ van de rode lantaarntrofee aan zich voorbij kunnen laten gaan en met spelers als Jessin Kharbouch, Pieter Maat, Gökhan Yazici en Tolga Karpuz in de ploeg oogt de Leidse universiteitsploeg in ieder geval een stuk sterker dan de laatste jaren het geval was. Het is dus aan de mannen van trainer Ruud Fortman om dit seizoen te tonen dat er inderdaad sprake is van een ommekeer aan de Einsteinweg. Komende zaterdag krijgt tegenstander Kickers’69 als eerste te maken met de nieuwe dadendrang van de studentenploeg.

Koudekerk – SJZ

Koudekerk bereikte afgelopen zaterdag de volgende ronde van de districtsbeker door FC Zoetermeer met 2-1 (goals Ruben van den Berg en Yvar de Groot) te verslaan. De formatie van het trainersduo Jarno Verweij en Gert Labots opent het voetbalseizoen met een thuiswedstrijd tegen SJZ. De groen-witten namen deze zomer afscheid van topscorer Niels van den Berg, die besloot om per direct met voetballen te stoppen. SJZ sloot het pre-season af met een 1-0 nederlaag bij Hazerswoudse Boys, waardoor het bekeravontuur voor de Haasbroek-bewoners ten einde kwam. Koudekerk en SJZ zijn  teams die op papier aardig aan elkaar gewaagd  zijn en een bezoekje aan dit onderlinge treffen, komende zaterdag aan de Koudekerkse Gruttolaan, lijkt dan ook zeker de moeite waard. Tenslotte nog aanvullend slecht nieuws voor de ploeg van Arie van Duijn: sterkhouder Guus de Goede is waarschijnlijk tot na de winterstop niet inzetbaar vanwege blessureleed.

LSVV’70 – Woubrugge

LSVV’70 ontvangt op de eerste speeldag Woubrugge, dat deze zomer haar selectiegroep behoorlijk opfriste. Liefst 12 spelers kwamen over van de JO19 waardoor trainer Barry Buntsma zijn keuzemogelijkheden fors zag toenemen. Woubrugge mikt dit seizoen op een plaatsje in de subtop, maar de ontwikkeling van de jongelingen zal de komende voetbaljaargang bij de groen-witten centraal staan. Woubrugge sloot haar districtsbeker-serie af met een 1-5 zege bij GOZ, maar deze overwinning bleek uiteindelijk niet voldoende voor groepswinst en plaatsing voor de volgende ronde. Ook voor  LSVV’70 eindigde na de 3-1 nederlaag  bij Vredenburch het bekeravontuur. De formatie van het tweetal Jan Nonkes en Freek Jansen kende een opmerkelijk rustige transferperiode: de roodhemden starten het seizoen met exact dezelfde selectie als afgelopen voetbaljaargang.

Meerburg – Teylingen

In Zoeterwoude- Rijndijk staat direct een competitiekraker op het programma: Meerburg- Teylingen. De Sassenheimers maakten vorig seizoen bekend over te stappen van de zondag naar de zaterdag. Dit besluit had nogal wat gevolgen voor de rood-zwarten, want de zondag tweedeklasser gaat dit seizoen debuteren in de zaterdag vierde klasse. Niet veel later werd door de KNVB bekend  gemaakt dat met ingang van het komende seizoen een verticale klasse overstap van de zondag naar de zaterdag mogelijk zal zijn, een mededeling die ongetwijfeld voor gemengde gevoelens in het Sassenheimse zal hebben gezorgd. Meest in het oog springende aanwinst bij de rood-zwarten is ongetwijfeld Martin van Eeuwijk. Van Eeuwijk werd nog niet zo lang geleden beschouwd als één van de beste amateurvoetballers van Nederland en moet een belangrijke rol gaan vervullen bij de beoogde opmars van de Roodemolen-bewoners. Meerburg kan ook met genoegen terugkijken op de transferperiode. Sem Overduin en Max Glasbeek kwamen over van buurman RCL, terwijl goaltjesdief Max van Steen de overstap van FC Rijnvogels maakte. Meerburg plaatste zich afgelopen weekend voor de tweede ronde van de districtsbeker en lijkt een serieuze kandidaat voor een top 3-eindklassering.

Roodenburg – Warmunda

Roodenburg opent zaterdag het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Warmunda. De Warmonders bereikten afgelopen weekend de volgende ronde van de KNVB-districtsbeker door in de slotfase Maasdijk met 3-2 (winnende goal Sepehr Safi) opzij te zetten. De formatie van Barry van Rijn zag sterkhouder Brian van Noort naar Valken ’68 vertrekken, maar werd daarentegen deze zomer verblijd met de komst van Robert Steemers (Ter Leede). Warmunda wordt door de buitenwacht gezien als een serieuze titelkandidaat, terwijl bij tegenstander Roodenburg de verwachtingen wat minder hoog gespannen zijn. Roodenburg-trainer Wim Filippo beschikt echter over een aantal zeer technische vaardige spelers in zijn selectie en de blauw-zwarten zouden dit seizoen best de positieve uitschieter van deze klasse kunnen zijn.