Alhoewel het nog even duurt voordat de transferperiode in het amateurvoetbal officieel van start gaat, maakte Warmunda al haar eerste aanwinst voor het komende seizoen bekend. De Overbos-bewoners kunnen dan beschikken over Robert Steemers, die deze voetbaljaargang de kleuren van Ter Leede draagt. Geografisch gezien mag de afstand tussen Sassenheim naar Warmond dan klein zijn, een stap van een derdedivisionist naar een vierdeklasser kan gerust aanzienlijk genoemd worden. LeidenAmateurVoetbal sprak kort met de aanvaller over zijn keuze.

Steemers begon zijn voetballoopbaan als ukkie bij Voorschoten ’97, maar werd op Adegeest al snel door Ajax weggeplukt. Na zijn periode in Amsterdam verkaste de Sassenheimer naar de jeugdopleiding van ADO Den Haag. In zijn seniorentijd kwam Steemers uit voor het Haagse Quick, Voorschoten’97 (onder Hein van Heek), Ter Leede, Quick Boys, Scheveningen en opnieuw Ter Leede.

Robert, voor de buitenwacht zal jouw  komende vertrek van Ter Leede naar Warmunda toch vrij verrassend overkomen.

Steemers:,,Misschien wel, maar voor mijzelf is het een logische keuze. Ik speel nu ruim tien jaar op een aardig amateurniveau en vond dat het tijd was voor iets anders. Ik heb kampioenschappen en successen gehad bij de clubs waarvoor ik speelde, maar het is op een bepaald moment ook mooi geweest. Plezier in het voetbal is voor mij toch het belangrijkste en ik merkte dat ik dat de laatste tijd aan het verliezen was. Misschien heeft het er ook mee te maken dat er momenteel weinig leeftijdsgenoten in mijn team zitten (Steemers is 29 jaar, SN) en eigenlijk het liefst met jongens uit mijn vriendengroep samenspeel. Sepehr en Sohrab Safi (beiden Warmunda) behoren tot mijn beste vrienden en vroegen al langer of ik ook niet de overstap naar Warmond wilde maken. Ik ben daar een paar keer gaan kijken en dat beviel me eigenlijk prima. Warmunda is een leuke club, waar ik ga spelen met jongens die ik goed ken en de kennismaking met de andere jongens was ook prettig. Het is nog zeer de vraag of we dit seizoen nog in actie komen, ik denk zelf eigenlijk van niet, maar kijk er naar uit om volgend seizoen in Warmond te kunnen voetballen’’, aldus de logistiek medewerker van Schiphol tot besluit.