zondag, mei 26, 2024
HomeZaterdagVierde klasseZwaar gemankeerd MMO onderuit bij Bernardus

Zwaar gemankeerd MMO onderuit bij Bernardus

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Het zat MMO deze week niet mee. Tijdens trainingen zag trainer John van Berkel drie spelers afhaken en zij konden ook niet deelnemen aan de eerste wedstrijd tegen Bernardus. Zo zag Jelle Visser, al langere tijd geblesseerd, ook Albin van Wieringen, Danny Hoogenboom en Martin Bax in de ziekenboeg terecht komen. Tegen de ploeg uit Hazerswoude zat daarnaast Jelle van Tol nog een schorsing uit.

De MMO-trainer was dus niet te benijden in dat opzicht, maar sprak nog steeds over een aardig basiselftal. ,,Met die mannen had het hier ook gewoon moeten kunnen lukken, maar we gaven in de eerste helft niet thuis. We kregen geen grip op hun middenvelders, die er regelmatig overheen klapten. Zo kon het gebeuren dat we regelmatig in een 4 om 2 of 3 tegen 1 situatie terecht kwamen en dan vragen je om problemen. Die kwamen er ook volop en dan sta je halverwege al met 3-0 achter en is het al een soort van gedaan.”

Jeffrey van der Heiden was er als de kippen bij om MMO in het stof te doen laten bijten en nam de eerste en derde treffer voor zijn rekening. Brian Straathof was de maker van de 2-0 (en later 4-0) en zo speelde de ploeg uit Hoogmade een betrekkelijk kansloze wedstrijd. Van Berkel: ,,Dit had niet mogen gebeuren. Bernardus is een stugge ploeg, maar als je overal te laat bent dan maak je het ze wel erg makkelijk. Hun lopende mensen deden ons de das om.”

MMO had overigens na vijf minuten wel de eerste kans van de wedstrijd gekregen via Ricardo Ouwerkerk, maar de buitenspeler was op dat moment nog niet warm gespeeld. Vervolgens scoorde de brigade van Ron Paling in de elfde, achttiende en 24ste minuut. De 4-0 viel acht minuten na rust en daarna stond MMO eindelijk een weinig op. De voor Eric Schaddé van Dooren ingevallen Richard Bakker was verantwoordelijk voor de 4-1 (na keurig voorbereidend werk van Jeroen Disseldorp) en de eindstand werd op fraaie wijze bewerkstelligd door Mickey van der Meer.

Van Berkel: ,,Ik noem dit een dramatische start. We kwamen inzet en inzicht tekort en daarmee ga je geen duels winnen. Dus we zullen echt veel beter moeten gaan spelen, ook al missen we fors wat spelers. Dit was onwaardig van MMO-kant en zo had Bernardus een ideale start van de competitie.”

Basisopstelling MMO: Zwetsloot, J. van der Meer, Van der Hoorn, Bax, Van Goozen, Schaddē van Dooren, Overduin, M. van der Meer, T. Bakker, Disseldorp, Ouwerkerk.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read