woensdag, juni 19, 2024
HomeBekerForeholte overtreft zichzelf en vloert Capelle

Foreholte overtreft zichzelf en vloert Capelle

-

Capelle – Foreholte 3-3, Foreholte door na strafschoppen

Op deze koude dinsdag reisde Foreholte af naar 4e divisionist Capelle. Binnen de thuisclub is het wat onrustig, iets waarvan de ploeg uit Voorhout hoopte te kunnen profiteren. Bovendien had trainer Mario Koswal nog een verrassing in petto voor de thuisploeg. Foreholte opende met een 5-3-2 formatie, hetgeen Capelle de nodige hoofdbrekens zou gaan bezorgen.

Foreholte opende de match gedreven. Capelle was nog op zoek naar een passend antwoord toen Foreholte linkervleugelverdediger Jim Voorn op karakter in balbezit kwam. Hij bereikte Joost Jansze, die zich niet bedacht en de 0-1 liet aantekenen. Enkele minuten later scoorde Capelle de gelijkmaker, waar een sterk luchtje van buitenspel aan hing. Foreholte incasseerde dit onrecht en kwam opnieuw op voorsprong door een afstandsschot van Boet Ligtvoet (1-2). Vlak voor rust kwam Capelle weer naast de bezoekers.

Na rust kwam de Voorhoutse ploeg goed uit de kleedkamers. De ploeg kreeg wat kansen maar het was Capelle  die de 3-2 maakte. Vervolgens ging Capelle doelman Jose Fortes dos Reis zwaar in de fout en hij mocht van geluk spreken dat hij slechts een strafschop tegen kreeg maar ontsnapte aan een rode kaart. Stan Spies benutte de penalty beheerst (3-3).

Na 90 minuten stond er nog steeds 3-3 op het virtuele scorebord. Vervolgens moest daarom een strafschoppenserie de winnaar aanwijzen. Foreholte won deze loterij (9 keer raak!)  en bekert nu verder in de 3e ronde van de KNVB beker. Of dit al eens eerder is gebeurd in de historie van de club is op het moment van schrijven nog niet duidelijk. Wellicht dat de archivaris van Foreholte dit kan opzoeken?

Eugene Hercules

 

Must Read