zaterdag, mei 4, 2024
HomedistrictsbekerForeholte onnodig naar moeizame zege

Foreholte onnodig naar moeizame zege

-

Middenvelder Ivo Smits over de winst van Foreholte op Te Werve in de districtsbeker. ,,Van deze tegenstander hadden we dik moeten en kunnen winnen. We hebben in grote delen van deze pot goed gespeeld, maar te weinig kansen afgemaakt. Daardoor bleef het tot het einde onnodig spannend. Maar goed, we zijn verder en dat is het belangrijkste.”

Smits spreekt van een zenuwachtige start van zijn ploeg. ,,Gelukkig lieten we dat snel achter ons en begon het te lopen. Te Werve moest terug en we kwamen keurig op 1-0 door Swen Veenstra uit een kopbal na een uitstekende voorzet van Joost Jansze. Daarna hadden we uit moeten en kunnen lopen, maar dat verzuimden we. Door gemakzucht van onze kant werd het 1-1 uit een strafschop. Ook daarna herstelden we ons rap en dat leverde een 3-1 voorsprong op bij rust. Dit keer scoorde Veenstra met de voet, wederom op aangeven van Jansze. De 3-1 was een kopbal van Sam Lemmers na goed voorbereidend werk van Mack van de Velde.”

De thuisploeg had de intentie om de Rijswijkers na de pauze snel kapot te spelen en de kansen kwamen er ook weer. De afwerking stokte echter en in plaats van 4-1 en over en uit werd het 3-2 uit een hoekschop die door en volledig vrijstaande speler van de ploeg van Huib van Oostrom Soede kon worden binnen gewerkt.

,,De 4-1 zou een beloning zijn geweest voor ons spel. In plaats daarvan werd het met 3-2 spannend en speelden we alsnog een lastige wedstrijd. Zij gingen meer provoceren en wij hielden de bal niet meer in de ploeg. Uiteindelijk kwamen we met de schrik vrij waar we eigenlijk een makkelijke tweede helft hadden moeten spelen.”

Basisopstelling Foreholte: P. Meeuwisse, Van de Velde, Hogenhuis, Drewes, Voorn, Smits, Lemmers, Berg, Jansze, Veenstra, De Brabander.