zaterdag, juli 2, 2022
HomeSportiff LAV CupDanny Voskuil (Katwijk O23) hoopt op afscheid met Sportiff LAV Cup

Danny Voskuil (Katwijk O23) hoopt op afscheid met Sportiff LAV Cup

-

Het competitieseizoen 2021/2022 is ten einde. Promoties zijn gevierd, degradaties betreurd en wat rest is de definitieve afsluiting van de lopende voetbaljaargang: de finale van de Sportiff LAV Cup. Op sportpark Adegeest in Voorschoten strijden zaterdag 25 juni de finalisten, Katwijk O23 en Ter Leede O23, om de cup voor regionale clubs. We spraken voorafgaande het komende treffen met beide trainers. Eerst komt Katwijk O23-trainer Danny Voskuil aan het woord, later deze week laat ook Ter Leede O23-trainer Riny Blankenspoor zijn licht op de nakende eindstrijd schijnen.

Danny, de finale tegen Ter Leede O23 zal voor jou in meerdere opzichten een wedstrijd worden met een speciale betekenis.

Voskuil: ,,Dat klopt. Het is mijn laatste wedstrijd als trainer van Katwijk O23. Ik ben eigenaar van een café-restaurant en ben, met pijn in mijn hart, tot de conclusie gekomen dat dit niet langer te combineren is met het trainerschap bij Katwijk. Erg jammer, want ik doe dit werk met veel plezier en zit hier helemaal op mijn plek. Het is mooi om met jonge talenten bezig te zijn en een steentje aan hun ontwikkeling bij te dragen. Dit seizoen hebben de meeste spelers zich prima ontwikkeld en een aantal van hen trainen al regelmatig mee met de A-selectie. Onze spits Finn Janmaat, net 19 jaar, heeft dit seizoen al een paar keer meegedaan in Katwijk 1. Trainen met spelers als Robbert Susan en Kaj Blokland is voor deze jonge jongens zeer leerzaam, net zoals onze deelname aan de Sportiff LAV Cup dat ook is.”

Vervolgend: ,,We hebben voor de Sportiff LAV Cup mooie wedstrijden gespeeld tegen sterke tegenstanders als Voorschoten’97 (za), RCL en FC Rijnvogels 2, die teams spelen toch een ander soort voetbal dan dat we in de competitie gewend zijn. Daarnaast is de wedstrijd tegen Ter Leede O23 voor mij ook een weerzien met oude bekenden. Ik was enkele seizoenen geleden werkzaam als assistent-trainer bij Ter Leede, dus ik ken aardig wat mensen in Sassenheim. Ter Leede O23 is een sterk team en ik denk dat de teams zwaar aan elkaar gewaagd zullen zijn. Het publiek mag rekenen op een mooie wedstrijd tussen twee voetballende teams. Het zou leuk zijn om met de Sportiff LAV Cup afscheid te nemen. Ik heb zelf als speler van Scheveningen de HC Cup gewonnen en kijk daar met veel plezier op terug. Met ingang van komend seizoen ga ik scoutingswerkzaamheden voor Katwijk doen, dus ik blijf nog wel verbonden aan deze mooie club’’, aldus Voskuil tot besluit.

Must Read