dinsdag, april 16, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 12Sportiff LAV Cup: RCL, Noordwijk 2 en TAVV kansrijk voor volgende ronde

Sportiff LAV Cup: RCL, Noordwijk 2 en TAVV kansrijk voor volgende ronde

-

In poule C was RCL te sterk voor Koudekerk. Het werd uiteindelijk 6-1 na een 2-0 ruststand. Na de gespeelde eerste helft werd de wedstrijd naar veld twee verplaatst vanwege een technisch probleem met de verlichting waar zelfs de brandweer van Leiderdorp aan te pas moest komen. De derdeklasser bleef tot 3-1 geloven in de kansen die er ook kwamen, maar na de vierde treffer van de tweedeklasser was het verschil definitief gemaakt. RCL en Voorschoten’97 (zo) gaan uitmaken welke ploeg doorgaat. Bij een gelijkspel is dat afhankelijk van de andere poules of beide ploegen door mogen.

DoCoS zat in poule D op rozen op bezoek bij TAVV, maar de Ter Aarders toverden nog een konijn uit de hoge hoed. De Leidenaren hadden een voorsprong van 1-3 tegen de competitiegenoot, maar dat was niet voldoende voor de winst. Sterker nog; diep in de tweede helft ging de thuisploeg er alsnog met de winst vandoor tot groot genoegen van trainer Dennis Tijssen, die sprak over een leuke wedstrijd door twee teams met een aantrekkelijke spelopvatting. TAVV heeft nu vier punten en op dat aantal kan Jong SJC nog uitkomen.

Lugdunum kon het in de eerste helft nog aardig bijbenen, maar moest Noordwijk 2 na rust laten gaan. De kikkers hadden nog hoop bij een 1-0 achterstand. De kustbewoners demarreerden uiteindelijk weg naar 5-1. De poulewinst gaat nu tussen de withemden en Katwijk O23, de verliezende finalist van de vorige editie. De beslissing valt op 8 november. Lugdunum kan zich vanaf nu volledig focussen op de competitie.

Karakteristieken:

RCL- Koudekerk 6-1 (R.Brasker, Weenink, Barokzay, De Jong 2, Van Gent/ O. Bakker)

TAVV- DoCoS 4-3 (Sharif, Verwoerd, Boddeke, Van de Hoorn/ Guijt 2, Khalid)

Noordwijk- Lugdunum 5-1 (Coopmans 2, Van de Ende, Van Duin, Van Hamburg)

Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl