woensdag, december 6, 2023
HomeNacompetitieTAVV promoveert na voetbalfeest naar tweede klasse

TAVV promoveert na voetbalfeest naar tweede klasse

-

Nacompetitie tweede/derde klasse- TAVV is volgend seizoen weer tweedeklasser. Na de degradatie in het seizoen 2018/2019  leken de Ter Aarders na één jaar derde klasse weer terug te keren op het vertrouwde niveau, maar de corona-uitbraak voorkwam toen een blauw-wit titelfeestje. Afgelopen zaterdag kreeg de formatie van Dennis Tijssen op het sfeervolle Alphia-complex wel de verdiende beloning. Klassegenoot FC Oudewater werd in de finalewedstrijd met 3-1 opzij gezet, waardoor de door TAVV-voorzitter Chiel Scholte meegebrachte champagneflessen nu wel ontkurkt konden worden.

Beide teams gingen vanaf de aftrap vol gas op zoek naar de openingstreffer. TAVV kwam al na zes minuten spelen via Sebastiaan van der Voorn aan de leiding, maar FC Oudewater, getraind door Leiderdorper Alex Redel, bracht al enkele minuten later middels een treffer van Willem la Lau de stand weer in balans. FC Oudewater ging na de gelijkmaker direct op zoek naar de voorsprong, maar deze aanvalslust kwam de Oudewaters duur te staan. Jeffrey Pieterse vond met een splijtende pass Donny van der Neut, die vervolgens koelbloedig afrondde (2-1). Diezelfde Van der Neut was vlak voor rust het eindpunt van een goedlopende TAVV-aanval en op zijn inzet had FC Oudewater-doelman Bart Meuleman opnieuw geen verweer (3-1).

In de tweede helft kwam FC Oudewater niet verder dan enkele plaagstootjes en bleef de TAVV-defensie vrij eenvoudig overeind. Beide ploegen kregen nog wel enkele kansjes op een treffer, maar er werd niet meer gescoord (3-1). Zo werd TAVV de verdiende winnaar van deze ontmoeting, maar de grote triomfator na afloop was vooral het (lagere) amateurvoetbal. Waar in het betaalde voetbal (en tegenwoordig ook al in de Tweede Divisie) spelers en supporters elkaar vaak om een misselijkmakende manier bejegenen, niets van dit alles op Sportpark De Bijlen. Beide supportersscharen hielden zich alleen bezig met het fanatiek aanmoedigen van hun favorieten, terwijl de spelers op een uiterst sportieve manier met elkaar omgingen.

Na afloop van het voetbalfeest feliciteerden aanhangers van FC Oudewater de spelers van TAVV met hun overwinning, kom daar maar eens om in het betaalde voetbal anno 2022. Voor TAVV-speler Kevin van Wijk werd het een bijzondere middag. De rechterflankspeler, jarenlang deel uitmakend van een succesvolle TAVV-generatie, stopte enkele seizoenen terug als selectiespeler, maar Van Wijk stelde zich na een appje van trainer Dennis Tijssen tijdelijk beschikbaar voor de nacompetitie. Door het uitvallen van Bjorn Valentijn moest Van Wijk direct na rust aan de bak en de routinier, bijna 34 jaar inmiddels, toonde in Alphen aan den Rijn aan nog beslist het niveau aan te kunnen.

Van Wijk, tegenwoordig uitkomend voor TAVV 4, over zijn terugkeer in de TAVV-hoofdmacht: ,,Tsja, het stond niet in de planning om hier weer te staan, maar het is mooi om dit mee te maken. Zo’n finalewedstrijd winnen is misschien nog wel mooier dan kampioen worden, zeker in deze prachtige ambiance. Of ik volgend seizoen weer terugkeer in de selectie? Na zo’n wedstrijd als vandaag begint het weer te kriebelen, maar vraag het me volgende week nog maar eens’’, aldus een lachende Van Wijk tot besluit.

TAVV – FC Oudewater 3-1 (3-1). 6. Van der Voorn 1-0, 11. W. la Lau 1-1, 16. Van der Neut 2-1, 44. Van der Neut 3-1.

Opstelling TAVV:  Pater, Valentijn (46. Van Wijk), Otto, Modderaar, Pieterse (61. Vogel), D. van der Neut (74. Bakker), Verwoerd, Van Koert (61. Keijzer), Konings, Van der Voorn, Van der Hout.

Opstelling FC Oudewater: Meuleman, W. van der Neut, Noordman, Miltenburg, Van der Zwart, S. la Lau, Janmaat, Venhof, Rietveld, Griffioen, W.la Lau.

 

Must Read