vrijdag, mei 24, 2024
HomeOverigKNVB nieuwsAanvraag ‘horizontale overstap’ mogelijk tot 14 september

Aanvraag ‘horizontale overstap’ mogelijk tot 14 september

-

Standaardteams mannen hebben de mogelijkheid te wisselen van speeldag zonder dat dit consequenties heeft voor het niveau waarop deze teams uitkomen. Dit betekent dat het in het seizoen 2022/’23 bereikte niveau wordt meegenomen naar de nieuwe speeldag in het seizoen 2023/’24. Het aanvragen om te wisselen van speeldag kan tot uiterlijk 14 september 2022.

De mogelijkheid om te wisselen van speeldag met behoud van niveau (eerder horizontaal overstappen genoemd) was eerder alleen mogelijk voor standaardteams die uitkwamen in de 1e klasse of lager. Met ingang van het seizoen 2023/’24 kunnen ook de teams die uitkomen in de 2e divisie, 3e divisie en 4e divisie van deze mogelijkheid gebruik maken. Dit als gevolg van het besluit om vanaf seizoen 2023/’24 over te gaan tot gemengde (zaterdag/zondag) competities op het niveau van 1e klasse en hoger.

Ten aanzien van het wisselen van speeldag gelden de volgende regels en aandachtspunten.

Aanvraag uiterlijk 14 september 2022 indienen

Verenigingen die per seizoen 2023/’24 willen wisselen van speeldag dienen dit via een daarvoor bestemd formulier uiterlijk op woensdag 14 september schriftelijk kenbaar te maken. De aanvraag kan worden gestuurd naar contact@knvb.nl. Een aanvraag die na deze datum wordt ontvangen, wordt niet meer in behandeling genomen. Een eenmaal ingediend verzoek tot het wisselen van speeldag is onherroepelijk.

Bron: KNVB

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read