zaterdag, april 20, 2024
HomeOverigKNVB nieuwsAmateurclubs kunnen zich weer kwalificeren voor landelijke KNVB-beker

Amateurclubs kunnen zich weer kwalificeren voor landelijke KNVB-beker

-

Komend seizoen wordt in alle districten weer de districtsbeker gespeeld. De afgelopen twee jaar werd wel aan het toernooi gestart maar werd deze niet afgemaakt. Voor komend seizoen kunnen de verenigingen in de vierde divisie en lager zich weer plaatsen voor de landelijke beker. Onderstaand de voorwaarden voor plaatsing.

Plaatsing TOTO KNVB beker seizoen 2023/’24 (BV/AV)

  1. De kampioen en de (vervangend) periodekampioenen van de Tweede Divisie mannen 2022/’23 plaatsen zich voor de eerste ronde van de TOTO KNVB beker BV/AV 2023/’24. Indien een periode is gewonnen door een in de Tweede Divisie uitkomend beloftenteam dan wordt de periodetitel doorgegeven aan het eerstvolgende team op de eindranglijst dat nog geen periode heeft gewonnen, niet zijnde een beloftenteam.
  2. Alle overige teams uitkomend in de Tweede en Derde Divisie mannen 2023/’24, niet zijnde beloftenteams, plaatsen zich voor Q1 (eerste kwalificatieronde) van de TOTO KNVB beker BV/AV 2023/’24.
  3. De vier halve finalisten per districtsbeker 2022/’23 plaatsen zich voor Q1 van de TOTO KNVB beker BV/AV 2023/’24 (24 teams).
  4. Afhankelijk van het aantal teams dat zich op basis van lid 2 en lid 3 heeft geplaatst voor Q1 van de KNVB, kan een aantal teams uit de Tweede Divisie via loting worden vrijgesteld van Q1, waardoor ze direct zijn geplaatst voor Q2 (tweede kwalificatieronde).
  5. Als een vereniging mag deelnemen zowel vanuit deelname aan de Derde Divisie mannen 2023/’24 als vanuit het bereiken van de halve finales van de districtsbeker, dan komt de aanvulling van de open plaats vanuit de verliezend kwartfinalisten van de districtsbeker. Hierbij is het aantal wedstrijdpunten behaald in de betreffende bekercompetitie vanaf de knock-outfase leidend. Speelronden waarin niet alle verliezend kwartfinalisten zijn uitgekomen, worden buiten beschouwing gelaten. Geeft het behaalde aantal wedstrijdpunten geen doorslag, dan is het betreffende doelsaldo beslissend. Geeft het desbetreffende doelsaldo evenmin de doorslag, dan is het desbetreffende aantal doelpunten vóór beslissend. Als óók dit geen doorslag geeft, dan bepaalt het lot.
  6. Plaatsing voor deelname aan de TOTO KNVB beker BV/AV is alleen mogelijk voor standaardteams. Beloftenteams van betaald voetbalorganisaties (BVO’s) kunnen zich dus niet plaatsen voor deelname aan de TOTO KNVB beker BV/AV. Hetzelfde geldt voor reserveteams van amateurverenigingen. Als één of meerdere reserveteams de halve finale van de districtsbeker bereiken, dan vindt opvulling plaats op eenzelfde manier als beschreven onder punt 5 van deze regeling.

Bron: KNVB

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read