woensdag, juni 19, 2024
HomeOverigKNVB nieuwsKNVB heeft veel bedenktijd nodig....

KNVB heeft veel bedenktijd nodig….

-

In het amateurvoetbal degraderen komend seizoen veel meer clubs dan voorheen vanwege de gewijzigde voetbalpiramide. Voetbalbond KNVB maakt echter pas één dag voor de competitiestart de plannen bekend.

Veel clubs in het amateurvoetbal, die uitkomen in de eerste tot en met de vijfde klasse, zouden graag willen weten hoeveel teams er komend seizoen uit hun klasse degraderen.

Dat zijn er veel meer dan voorheen, want er komen minder klassen in het amateurvoetbal onder de vierde divisie. Vanaf het seizoen 2024-2025 zijn er nog maar 8 in plaats van 11 eerste klassen. Het aantal tweede klassen wordt teruggebracht van 22 naar 16 en het aantal derde klassen wordt gereduceerd van 42 naar 32. Dit houdt in dat de degradatieregeling de komende twee seizoenen fors wordt uitgebreid.

Over ruim twee weken, op zaterdag 24 september, gaat de competitie voor al deze standaardteams van start. Tot 24 uur voor het begin moeten ze gissen op welke plek ze moeten eindigen om niet te degraderen. ,,De promotie- en degradatieregelingen voor de 1ste tot en met de 5e klasse zijn op dit moment nog niet beschikbaar. We verwachten deze op vrijdag 23 september te publiceren”, meldt de persvoorlichting van de KNVB in Zeist.

Bron: De Gelderlander

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read