donderdag, april 18, 2024
HomeVijfde klasseMMOFeestdag MMO krijgt extra glans door overwinning vlaggenschip (plus nababbel)

Feestdag MMO krijgt extra glans door overwinning vlaggenschip (plus nababbel)

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Op een dag vol festiviteiten ter ere van de opening van de (ver)nieuw(d)e duurzame kantine was de wedstrijd tegen Vogelenzang een van de op het programma staande affiches. Het tweede won, dames 1 won en de mannen van John van Berkel konden eigenlijk niet achterblijven. Het won uiteindelijk vrij gemakkelijk met 4-0, waarbij de doelpunten over beide helften werden verdeeld. Winst of verlies, het maakt over het algemeen voor de gezelligheid aan de Vlietkade 20 niet uit maar dat het drankje toch extra lekker smaakt met drie punten op zak moge duidelijk zijn.

Beide ploegen zagen hun wedstrijd van vorige week afgelast worden, in de openingswedstrijd was de thuisploeg te sterk voor Zwanenburg en gingen de bezoekers kansloos ten onder tegen Bernardus. Onder een heerlijk najaarszonnetje, op een echt gras veld en – om het idyllische plaatje compleet te maken – op de achtergrond voorbijvarende boten en een draaiende molen werd iets na half drie afgetrapt en was de beginfase van de gastheer rommelig.

MMO speelde gehaast, te veel de lange bal en er werden verkeerde keuzes gemaakt. Geduld was een schone zaak, het was ook al snel duidelijk dat van deze tegenstander niet al te veel kon worden verwacht. Het eerste kwartier al een aantal goede kansen voor de thuisploeg, gelegenheidsspits en de ietwat ongelukkig spelende Levi Overduin en Tijn van de Meent hadden de score kunnen openen maar troffen geen doel.

Vogelenzang kreeg halverwege de eerste helft het gevoel dat er wellicht wel wat te halen viel, echter had men niet op Richard Bakker gerekend. Was er eerst nog een waarschuwing met een bal op de paal, na een halfuur spelen was hij binnen een minuut twee keer trefzeker. Bij de openingstreffer was het de over de linkerkant opstomende Nigel Bax met een perfecte voorzet, het tweede doelpunt was minder fraai met een zacht rollertje maar wel even zo succesvol.

Strijdend, zwoegend, vele vuile meters makend, pratend, coachend, temporiserend en scorend. Feit blijft dat Richard Bakker de beste voetballer in het groen-wit is, en dat hij heel erg belangrijk voor dit team is. Aandachtspuntje is dat hij af en toe te gretig is en dat niet alles diep hoeft, zeker tegen een betere tegenstander zou wat meer variatie, en dus onvoorspelbaarder, beter zijn.  De twee doelpunten van Bakker zorgden voor een 2-0 ruststand, doelman Albin van Wieringen was het eerste part grotendeels werkloos maar moest een keer goed handelend optreden en dat ging hem uitstekend af.

De tweede helft begon met twee ongewijzigde teams. Van de Meent had na een paar minuten de voorsprong moeten vergroten, alleen op doelman Pascal Roelen af schoot hij de bal ver naast. Twee lange ballen op maat kort na elkaar van Richard Bakker werden door zowel Overduin als Van de Meent niet op waarde geschat waarbij de laatste wat pech had want de bal kwam na zijn lob via de onderkant van de lat weer terug het veld in. Het was ook het laatste kunstje want de man van de wedstrijd werd na een uur wedstrijd gewisseld. Onder luid applaus, want het terras stond inmiddels vol met mensen.

Vlak hierna kregen de bezoekers de bal niet uit eigen zestien en dat zorgde voor de 3-0 van Ricardo Ouwerkerk vanuit de kluts. Centrale verdediger Len van der Hoorn was na een aantal wissels inmiddels naar het front gedirigeerd. Halverwege de tweede helft scoorde hij met een droge knal in de verre hoek. Het grote wisselen bij de gastheer was inmiddels begonnen, tot hilariteit van de vijfde colonne (een aantal dames, welke overigens later in de kantine met volle dienbladen voor de inwendige mens zorgden) want de omroeper van dienst was even het spoor bijster. Gescoord werd er niet meer, de uitermate sportieve wedstrijd werd zo een makkelijke prooi voor de ploeg uit Hoogmade.

Stille kracht Mickey van der Meer, een dag later: ,,Het eerste halfuur was matig, na de voorsprong kwamen we steeds beter in ons spel. Normaal sta ik rechtsback maar nu mid mid, het was even wennen maar pakte uiteindelijk goed uit. Samen met Richard Bakker en Danny Hoogenboom hadden we een middenveld met veel beweging en creativiteit. Veel kansen, zeker voor rust en daar vergeten we onszelf te belonen. Na rust lopen we dan wel uit met goals van Rico Ouwerkerk en mijn maatje Len van der Hoorn. Het seizoen is nog lang maar we zijn op de goede weg. We hopen deze flow te kunnen behouden en bovenin meet te kunnen blijven spelen. En ja, het bleef nog erg lang gezellig.”

De volle buit na twee wedstrijden in een klasse waar de kracht van veel tegenstanders onbekend is. Lastig aan te geven waar je dan staat als ploeg, er is inmiddels negen keer gescoord maar als het vizier op scherp had gestaan dan had het dubbele aantal doelpunten niet misstaan. De spitspositie wordt op dit moment creatief ingevuld, leg je je oor in de derde helft te luister dan is iedereen het er over eens dat er een ideale kandidaat voor handen is. Zonder namen te noemen, maar die persoon vertoont op dit moment zijn kunsten op een bijveld, en dat is voor beide partijen eeuwig zonde.

Volgende week wacht Kamerik, de verwachting is dat er meer tegenstand kan worden verwacht dan in de wedstrijden tot nu toe. Als laatste, uw verslaggever rest niets anders dan af te sluiten met een groot compliment aan (de vrijwilligers van) MMO. De (ver)bouw van de kantine is volledig op eigen kracht en uit eigen middelen gedaan, de gastvrijheid voor, tijdens en na de wedstrijd was ongeëvenaard en een feestje bouwen staat zeer waarschijnlijk met hoofdletters in de statuten van de club geschreven. Ook al is het “slechts” vijfde klasse, het is een voorrecht om bij Met Moeite Opgericht te gast te zijn.

MMO – Vogelenzang 4-0 (2-0) 30. R. Bakker 1-0, 31. R. Bakker 2-0, 62. Ouwerkerk 3-0, 68. Van der Hoorn 4-0.

Opstelling MMO : Van Wieringen, Visser, Van der Hoorn, Bax, De Groot, Hoogenboom (T. Bakker), Van der Meer, R. Bakker (Zwaan), Van de Meent (Koot), Overduin (Vlieger), Ouwerkerk (Hillebrand).

Opstelling Vogelenzang : P. Roelen, Verhoeve, Verzijde, Dedding, Juffermans, vd Raad, T. Roelen, Exoo, Frumau, Van Mullingen, De Koning.

Beluister hier een vraaggesprek na afloop met trainer John van Berkel (MMO).