HomeTweede klasseInterviews ROACGelijkspel voelt als winst voor ROAC (plus nababbel)

Gelijkspel voelt als winst voor ROAC (plus nababbel)

-

Tweede klasse (zondag)- Tot de zeventigste minuut was ROAC nog nauwelijks gevaarlijk geweest en DSOV leidde soeverein met 0-2. De eerste serieuze kans leidde een betere fase in van de ploeg van Bart Jansen. Sterker nog, Bart Hogenboom verkleinde de achterstand tien minuten later en vier minuten daarna bracht Sam van der Geest evenwicht. Welhaast sneaky kwam zelfs de 3-2 nog bijna op het scorebord op het Hertogspark.

Al na vier minuten was het raak voor de bezoekers die in de basis drie spelers herbergden met een regionaal verleden (Bjorn Haggerty/ SJC, Jazz Prins/ Kagia en Ahmed Fandi Blazquez/ Voorschoten’97). Kay Gerritsen slingerde de bal voor en Spiros Lomis zette zijn kale knar tegen het leder voor de 0-1. Na ruim een kwartier werd het zelfs 0-2 na het afwerken van Nick Wals. ROAC stelde daar in aanvallende zin nauwelijks iets tegenover. Jansen liet de backs, Jim van der Meer en Jay Koek, van positie wisselen om meer grip te krijgen, maar het spelbeeld veranderde pas toen de ingevallen Thijs van Seggelen zich in de laatste twintig minuten nadrukkelijk met het spel begon te bemoeien. De middenvelder was na een weekje vakantie naar de bank verwezen. Een begrijpelijke beslissing van de trainer, maar zijn creativiteit werd wel node gemist.

Zoals gezegd werd de thuisploeg pas laat gevaarlijker en bij dat moment twintig minuten voor tijd en de volgende gelegenheden was de middenvelder de grondlegger. Hogenboom en Van der Geest kregen het zo voor elkaar om ROAC opeens terug in de wedstrijd te krijgen en daarna roken de gastheren zelfs nog meer bloed. Van der Geest dwong de doelman tot een redding en kort daarna kreeg Van Seggelen bijna zijn derde assist op zijn naam. Hogenboom schoof de bal echter nipt voorlangs.

ROAC is nog altijd ongeslagen, maar speelde al wel drie keer gelijk. Op dit moment wordt de vijfde positie bezet met negen punten uit vijf wedstrijden. De evenwichtige score tegen DSOV, vorig seizoen ook nog eersteklasser, moest echter eerder als winst worden gezien.

ROAC- DSOV 2-2 (0-2). 4. Lomis 0-1, 17. Wals 0-2, 80. Hogenboom 1-2, 84. Van der Geest 2-2.

ROAC: D. van der Poel, Van der Meer, Van Benten, Boere, Heemskerk, Koek, W. van der Poel (46. Van Seggelen), Helvensteyn (46. Van As), Wagter, Van der Geest, Van Klink (62. Hogenboom).

Beluister achtereenvolgens Sam van der Geest en Bart Jansen via Hennie Kanbier en Freek Heemskerk via Theo Leliveld.