vrijdag, december 9, 2022
HomeRedactioneelNabeschouwingenROAC leeft zich uit in De Kwakel (plus nababbel)

ROAC leeft zich uit in De Kwakel (plus nababbel)

-

Tweede klasse B (zondag)- Ook op de vierde speeldag is ROAC ongeslagen gebleven. Dit op overtuigende wijze. De ploeg van Bart Jansen was ruimschoots te sterk voor KDO uit De Kwakel. Weliswaar geen hoogvlieger, maar over het optreden van de paarswitten kan moeilijk pessimisme bestaan. Na een 1-2 ruststand werd de finish gehaald met de alleszeggende cijfers van 1-4.

Op het fraaie complex van de thuisploeg oogde ROAC okselfris en gedreven. Dat leverde binnen de minuut al twee mogelijkheden op. Koen van Klink vond net niet Sam van der Geest, die er goed voor stond, en Bart Hogenboom wachtte een fractie te lang om tot schieten te komen. Feit was dat de gasten direct lekker in de wedstrijd klommen en ROAC verzaakte vervolgens de gehele middag niet, hoewel uiteraard niet alles goed ging.

Zo mikte kort na het begin Joeri Stange voorlangs en kreeg Menno Lingeman de gelegenheid om door het hart te snijden. Freek Heemskerk bracht de back tot stilstand, maar voor de arbiter van dienst was dat genoeg reden om naar de stip te wijzen. Scheidsrechter Petitjean kon overigens terugkijken op een uitstekende wedstrijd waarin hij nauwelijks op foutjes te betrappen viel. Wessel Kleijn ontfermde zich over de elfmetertrap en het was raak. Daarmee was het eerste tegendoelpunt van de equipe van Jansen geboren in dit nog prille seizoen.

De gelijkmaker stond evenwel al snel op het scorebord. De bezoekers dachten aan een overtreding en strafschop, maar de leidsman liet doorspelen. Peter Onderwater, normaliter keeperstrainer bij KDO maar door tal van blessures van andere sluitposten nu de eerste doelman, ging de fout in en Van der Geest maakte daar dankbaar gebruik van: 1-1.

Een tweede tegenvaller kreeg ROAC te verwerken toen nog voor het kwartier Heemskerk het veld moest verlaten met een blessure. Loek van As nam zijn plaats in en deed dat net als zijn teamgenoten met de nodige passie en onverzettelijkheid.

Na de wissel pakte ROAC de draad goed op en nog voor het kwartier spelen was het al 1-2. Van Klink hield op rechts het overzicht en schoof de bal naar links op Thijs van Seggelen. De middenvelder, vorige week goed voor twee doelpunten, haalde overtuigend uit voor de voorsprong. Met Van Seggelen is een speler benoemd die nadrukkelijk aanwezig was in het spel van zijn ploeg en daarmee deed hij sterk denken aan de speler die zich een tijd terug wekelijks meldde bij de besten van zijn ploeg.

KDO had weinig in te brengen en hoefde zich niet te beklagen over de geringe achterstand bij rust. Zo had een inzet van Van der Geest op perfect aangeven van Van As een beter lot verdiend. Ook Van Klink kwam dichtbij de 1-3 na een vlot lopende aanval en dat was niet anders voor Hogenboom. Van der Geest, terug van weggeweest en zichtbaar alweer heel belangrijk voor zijn ploeg, lepelde een bal nipt naast en Van Seggelen had recht op een tweede treffer maar Vrouwe Fortuna was kennelijk al thee aan het halen voor de pauze.

Zo kon ROAC terugkijken op een prima eerste helft waarin Dammes van der Poel wel iets te doen kreeg, maar de doelman legde zoals altijd zekerheid in zijn spel. Ook na de rust was ROAC nog steeds veel beter, maar het duurde weer even voordat KDO moest aftrappen na weer een treffer. Djimmy Wagter zag een doelpunt afgekeurd worden en Hogenboom tilde een bal net aan over het doel.

De 1-3 kon echter niet uitblijven en kwam er via Van der Geest die in de lucht eerder bij de bal was dan Onderwater. De van een zware blessure teruggekeerde nummer acht mocht Jay Koek bedanken voor zijn assist. Met Koek is er al weer een speler benoemd die het uitstekend deed. Het regende sowieso ruime voldoendes bij de ex-eersteklasser uit De Rip. Zo sleurde Wagter er op los, jongeling Matty van Benten wordt per week beter en nuttiger en Mitchel Boere hield de poorten overtuigend gesloten.

Jansen bracht de nodige wissels en gunde de bank ook minuten. Minder werd het er niet op bij ROAC en dat resulteerde nog in een laatste doelpunt. De ingevallen Wessel van der Poel had nog een splijtende pass in huis en Wagter kreeg in die situatie loon naar werken. Over KDO kan gezegd worden dat het er wel voor bleef knokken, maar het was op deze zondagmiddag absoluut onvoldoende om het gretige ROAC weerstand te bieden.

De formatie van Jansen lijkt zich thuis te voelen in de tweede klasse en liet zien tot meer in staat te zijn dan vooral tegenhouden en noeste arbeid te leveren. Facetten waar niets mis mee is en zeker vorig jaar nodig was om de betere tegenstanders te kunnen bekampen. Tegen KDO liet de ploeg zien in grote delen van de wedstrijd prima te kunnen combineren. Het plezier straalde er vanaf en wellicht is dit een voorbode op een seizoen die langer in het geheugen zal blijven.

Scoreverloop: 6. Kleijn 1-0, 7. Van der Geest 1-1, 13. Van Seggelen 1-2, 68. Van der Geest 1-3, 84. Wagter 1-4.

Basisopstelling ROAC: Van der Poel, Van der Meer (Hoogenboom), Van Benten, Boere, Heemskerk (Van As/ Van Veen), Koek, Van der Geest (Van der Poel), Van Seggelen, Hogenboom, Wagter, Van Klink (Helvensteyn).

Theo Leliveld was er bij namens de radio, maar nam na afloop separate gesprekken op voor LAV (waarvoor dank!).

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read