donderdag, mei 19, 2022
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (24), 15-21 januari

Lopend vuurtje (24), 15-21 januari

-

Wekelijks zullen we weer de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen doorspitten voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor nu de derde van dit jaar en alweer de 24ste van dit seizoen. Het spreekt voor zich; er wordt weer niet gevoetbald en daardoor wordt het lastiger om relevant nieuws te brengen. Uw club kan ons helpen, maar voor het overgrote deel blijven wij zelf alert.

 • Afgelopen zaterdag meldde onze redactie dat onze initiator en hoofdredacteur met een interview in het Leidsch Dagblad stond. Nu dus ook eens aan de andere kant van het verhaal. Het interview werd al gedeeld op Facebook, Instagram en Linkedin, maar wellicht is het u ontgaan. Wellicht interessant om te lezen? In elk geval een groot woord van dank aan het LD en in het bijzonder Miep Smitsloo en Hielco Kuipers. Hierbij het interview: https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20220113_42279135
 • LeidenAmateurVoetbal is weer een donateur rijker! Een warm welkom aan Teddy Kids uit Leiden! We zijn een verbintenis aangegaan voor twee seizoenen! Wilt u ook aansluiten? Voor 71 euro (ex btw) per seizoen sluit u al aan. Twee seizoenen? Ook mogelijk en wel tegen de aantrekkelijke prijs van 99, 95 euro (ex btw) voor die twee seizoenen!
 • UVS heeft droevig nieuws: ,,Recent ontvingen wij het droevige bericht dat Sjaak van Es op 73-jarige leeftijd is overleden. Sjaak was zeker geen onbekende binnen UVS. Sjaak heeft zich jarenlang ingezet op allerlei gebieden binnen de vereniging. Zo was hij in het verleden jaren trainer van zijn jongste zoon Kevin en vervolgens ook van diverse andere selectieteams. Daarnaast was hij lange tijd lid van de Technische Commissie waar hij zich met name toelegde op scouting. Meer recentelijk was Sjaak ook trainer van het team van zijn oudste kleinkind Fabian, de JO13-3. Wij wensen zijn vrouw Tineke, zijn kinderen Pascal, Claudia en Kevin, zijn kleinkinderen en verdere familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.”
 • Als de coronamaatregelen het toelaten organiseert Valken’68 een meiden voetbaltoernooi voor de MO13 (1ste en 2de klasse), MO15 (1de klasse) en de MO17 (2de klasse). Dit toernooi is op maandag 18 april 2022, Tweede Paasdag. Het betreft een ochtend toernooi (09.00 uur tot ongeveer 13.00 uur). Hoe er ingeschreven kan worden staat op de website van de Valkenburgers.
 • Het bestuur van FC Rijnvogels is blij te kunnen melden dat het contract van onze Hoofd Jeugdopleiding Frank van Boekel met één seizoen is verlengd. Zo zal Frank ook in het seizoen 2022/2023 aan het hoofd staan van onze jeugdafdeling.
 • Op de site van leidenamateurvoetbal is er zelfs een aparte rubriek voor: vacatures. Het volgende bericht hebben we daar even geleend:  ,,Voor het eerste elftal van Roodenburg, uitkomend in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal in District West II zoekt men voor het seizoen 2022-2023 een hoofdtrainer. Diploma:  Trainer/Coach II / UEFA B of Trainer/Coach III (UEFA-C) (met geldige licentie). De gevraagde competenties staan op de site van de Leidse voetbalvereniging.
 • Bernardus, pas toegetreden tot de selecte groep clubs die zich verbonden hebben aan leidenamateurvoetbal gaat (hopelijk) feestvieren, want 2022 is een  jubileumjaar: ,,Een van de bijzondere activiteiten bij SV Bernardus is de viering van het 75 jarig bestaan met o.a. de dorpskwis. Deze bijzondere kwis mag je niet missen. Lees voor meer informatie onderstaand artikel uit de Groene Hart Koerier van 12 januari 2022.” En dat artikel is te vinden op de website van de sympathieke club.
 • Koudekerk: ,,Traditiegetrouw maakt de voorzitter tijdens de nieuwjaarsreceptie de ‘vrijwilliger van het jaar’ bekend. Dit jaar was dat niet anders. Wel anders was dat de eretitel niet naar één persoon ging, maar naar een groep vrijwilligers. Eigenlijk kan het bijna geen verrassing zijn. De titel ‘vrijwilliger van het jaar’ is voor de groep mensen die het afgelopen seizoen elke zaterdag een programma voor de jeugd georganiseerd heeft en zelfs de laatste weken van 2021 dat weer direct heeft opgepakt. Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie – tijdens de mutsenwedstrijd –  hebben we hen in het zonnetje gezet met een applaus van alle kinderen. Davy, Gert-Jan, Bart en Bert super bedankt voor al jullie inzet!
 • DoCoS heeft het aanzetten van de spotlights nog even uitgesteld: ,,De jaarlijkse huldiging van DoCoS-jubilarissen is uitgesteld. De reden: als gevolg van de lockdownregels in verband met de coronapandemie is de nieuwjaarsreceptie voor het tweede jaar op rij afgelast. Deze receptie en huldiging zou eigenlijk vandaag plaatsvinden. De aftrap van het nieuwe jaar voor DoCoS is traditioneel de nieuwjaarsreceptie. Helaas heeft het hoofdbestuur moeten besluiten dat ook bij de aanvang van dit jaar deze receptie niet door kan gaan. Het betekent dat DoCoS voor het tweede jaar op rij niet in de gelegenheid is om de jubilarissen te huldigen. Deze huldiging zal op een later moment worden gehouden.”
 • Er werd bescheiden feest gevierd bij de clubs in den lande: er mocht weer getraind worden en ook onderlinge wedstrijden werden weer toegestaan. We plukken twee willekeurige berichten hieromtrent van internet. RCL:  ,,Er mag weer door iedereen (ook senioren) getraind worden dus vanaf maandag is het gewone trainingsschema weer van kracht. Kleedkamers blijven tot nader orde dicht. Wanneer er iets veranderd in de regels horen jullie het meteen. Voor a.s. zaterdag 22 januari kunnen er weer interne oefenwedstrijden of trainingen ingepland worden. Verzoeken via Dennis: oefenwedstrijden@rcl.nl. UVS: ,,Afgelopen vrijdag 14 januari zijn nieuwe versoepelingen rondom Corona bekend gemaakt. Positief nieuws, want als een van de weinige sectoren mag de sport weer grotendeels open. Eindelijk kan iedereen, jong en oud, weer trainen en onderlinge wedstrijden spelen op de club, zonder beperkingen in groepsgrootte of tijd. Dat betekent dat vanaf maandag 17 januari 2022 weer het oorspronkelijke trainingsrooster in werking gaat.”
 • Heeft uw club al de banner van leidenamateurvoetbal op de site staan die direct doorverbindt met onze site? Wappert de lav vlag op het complex? Is de vraag twee maal met ja beantwoord, dan is de redactie van Lopend Vuurtje tevreden. Is dat (nog) niet het geval, dan fronsen wij onze wenkbrauwen. Maak er gebruik van. We mogen immers beide trots zijn op het samenwerkingsverband!
 • Binnenkort op deze website: aandacht voor de loting van de Sportiff LAV Cup (knock-out fase tot finale). Nog zestien clubs zijn in de race voor de Cup met de oren!

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read