Wekelijks zullen we weer de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen doorspitten voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor nu de tweede van dit jaar en alweer de 23ste van dit seizoen. Het spreekt voor zich; er wordt weer niet gevoetbald en daardoor wordt het lastiger om relevant nieuws te brengen. Uw club kan ons helpen, maar voor het overgrote deel blijven wij zelf alert.

 • LeidenAmateurVoetbal is weer twee donateurs rijker! Een warm welkom aan Jon Mountney en Hans Wesselman! De mannen staan ondertussen ook bij de andere toppers onder het kopje ‘Sponsoring’ en vervolgens ‘Donateurs’. Wilt u ook aansluiten? Voor 71 euro (ex btw) per seizoen sluit u al aan. Twee seizoenen? Ook mogelijk en wel tegen de aantrekkelijke prijs van 99, 95 euro (ex btw) voor die twee seizoenen!
 • Clubs moeten op de kleintjes letten; elke euro die binnenkomt is er een. Zo denken ze terecht bij FC Oegstgeest: ,,Wachttijden voor het weggooien van oud papier kennen we bij FC Oegstgeest niet. Dit in tegenstelling tot de gemeentewerf. Daarnaast sponsor je ook nog eens de club.” Kortom: mensen met een hart voor deze club: lever uw oud papier daar in.
 • De Gin & Tonic Party bij Valken’68 is uitgesteld. Let op: uitgesteld en dus niet definitief geschrapt!
 • We spraken net al over het feit dat ook kleine bedragen tellen. Bij diverse clubs is het al een tijdje geleden geïntroduceerd. Ook Roodenburg doet nu mee: ,,Lever je plastic fles in en spaar voor de club.  En heel concreet zie je staan JEUGD. In het clubgebouw worden diverse drankjes verkocht. Bij een aantal krijg je een plastic flesje. Op ieder flesje zit € 0,15 statiegeld en nu heeft het bestuur besloten om het statiegeld van elk flesje waarop statiegeld zit te doneren aan de jeugd. Die kunnen daar dan dingen voor doen binnen de jeugdafdeling. Wat moet je doen?  Nadat je jouw drankje op hebt, stop je het flesje in de blauwe vierkanten bakken. Er staan er twee in het clubgebouw.  Op de poster staat ook een thermometer en die loopt wel tot € 2000.”
 • FC Rijnvogels: ,,Deze week is bekend gemaakt dat we weer mogen gaan trainen met de jeugd tot en met 17 jaar. Dit is fantastisch nieuws! We kunnen weer gaan trainen met elkaar en dat nodigt uit om je weer voor de volle 100% in te zetten. Maar let op dat je niet meteen met een blessure op de bank komt te zitten. Na een periode van rust en weinig trainen kun je sneller een blessure oplopen, iets waar niemand op zit te wachten. Om deze reden wil ik jullie laten weten dat vanaf donderdag 13 januari het spreekuur weer gaat starten. Van 18.30 tot 19.30 uur zit ik in de medische kamer, direct naast de kleedkamer van Heren 1.” Was getekend: Koen Verhoef.
 • Bij Voorschoten’97 is men apentrots op en enorm blij met een sponsor. Daar zijn redenen voor als men even naar de site van de club surft en de foto’s bekijkt die bij het volgende bericht horen: ,,Sinds kort is het interieur van het clubhuis verrijkt met een volledig nieuwe linoleumvloer. De vorige is 25 jaar meegegaan dus werd het tijd voor een nieuwe vloer. Dankzij een gulle bijdrage van de Club van 100 is dit project mogelijk gemaakt. De vloerbekleding is onlangs in recordtempo aangelegd door een van onze sponsporen nl. Michiel van de Bos, woningstoffeerder. Michiel is al jarenlang een trouwe sponsor van onze vereniging en is zelf ook nog actief als speler in een 7×7 team. Wij hopen dat hij nog vele jaren sponsor blijft van onze vereniging en danken hem voor zijn fraai afgeleverde werk. Ook nog een vermelding waard is dat Ruud Nolet en Mart du Pre na de werkzaamheden de hele kantine schoongemaakt hebben voordat de meubels weer teruggezet zijn.”
 • De jeugd mag weer de wei in, met de nodige restricties. ASC start met speciale trainingen voor de jeugd: ,,Op zondag 23 januari start TiquiTaca met de voorjaarstrainingen. In een serie van tien trainingen komen alle facetten van het voetbalspel aan bod. De trainingen zijn voor gemotiveerde jongens en meiden in de leeftijd van 6 tot 13 jaar, die het beste uit zichzelf willen halen. Schrijf je nog snel in via tiqui-taca.nl!” Zaterdag is er al een programma voor de jonge voetballers samengesteld.
 • Ook bij Koudekerk kan de jeugd aan de bak: ,,In overleg met de jeugdcommissie heeft de jeugd TC onderling wedstrijden ingepland. Zo kan de jeugd toch een wedstrijd spelen. Ieder jeugdteam speelt tegen een ander jeugdteam en zal zijn team op delen in twee teams en die tegen elkaar uitruilen zodat de teams gemixt tegen elkaar spelen. Mocht in de rust het krachtverschil toch te groot zijn doe dan nog enkele omzettingen om de wedstrijd zo gelijkwaardig te houden. Plezier en weer lekker voetballen staat voorop! De spelers komen omgekleed naar de voetbal toe en 1 team zal met hesjes aan spelen. Deze hesjes hangen in kleedkamer 2. De kleedkamers zijn verder gesloten voor spelers.”
 • Al eerder in deze rubriek werd melding gemaakt van de aanstelling van een vertrouwenspersoon bij TAVV. Op de site van de club stelt zij zich voor: ,,Ik ben Anneke Zantboer en woon in Ter Aar, en dat al sinds 1983. Jarenlang heb ik gewerkt in De Vosseschans en nu werk ik in Langeraar in basisschool Aeresteijn. Ik vind het een eer om gevraagd te worden als vertrouwenscontactpersoon en hoop daarin vooral preventief bij te dragen aan de goede sfeer in deze mooie vereniging. Natuurlijk heb ik ook jarenlang langs de lijn gestaan als zoonlief of echtgenoot zelf moesten voetballen. En als het niet te koud was, vaak met veel plezier! Mochten jullie mij nodig hebben als vertrouwenscontactpersoon dan kun je me bellen op 06-30700444. Je kunt me ook mailen naar annekeg1960@gmail.com. We maken dan een afspraak waarin ik kan luisteren naar dat wat jij/u me wilt vertellen. Samen zoeken we naar de goede weg om eruit te komen.”
 • En dan nog maar eens een bericht van de sympathieke club uit Ter Aar: Gelukkig beschikt TAVV al over best veel vrijwilligers (ca. 145), maar willen we met elkaar alles goed doen, dan hebben we de komende jaren nog eens zo’n 55 extra vrijwilligers nodig. Om dat voor elkaar te krijgen heeft TAVV een nieuw vrijwilligersbeleid opgesteld. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website van TAVV.”
 • Bij Meerburg een verslag van gespeelde wedstrijden!  ,,Gisteren was eindelijk het Nieuwjaarstoernooi daar! Met maar liefst 153 deelnemers hebben we samen met veel vrijwilligers er een mooie dag van gemaakt. Aan het einde van de rondes was de prijsuitreiking waarbij de sportiefste speler, beste teamspeler en de nummers 1, 2 en 3 een beker kregen en alle spelers verdiende voor hun inzet een medaille. De jeugd onder 8 jaar t/m onder 12 jaar hebben een geweldig Nieuwsjaarstoernooi kunnen ervaren dankzij de inzet van de organisatie met als coördinatoren Martin, Daniëlle, Arnold, Adrienne en Christa. Ons EHBO’er team met Chantal en Corinne. De administratieve kant was ook prima op orde door ons Excel beheerteam Anne en Arnold. Je kunt de dag herbeleven of beleven dankzij onze fotograaf Annuska.”
 • Drie kerels van stavast glimmen van trots op de website van Woubrugge: ,,Tijdens de eerste seizoenshelft doet Woubrugge altijd mee met de Grote Clubactie. Een mooie bron van inkomsten van onze club. Daarbij zijn we natuurlijk wel afhankelijk van de verkopers. Zo ook dit jaar weer. Zaterdag zijn de drie verkopers met de meest verkochte loten in het zonnetje gezet. De speler met de meest verkocht loten is Twan van Iterson geworden. Hij verkocht 65 loten.  Daan Tegelaar deed daar nauwelijks voor onder met 57 loten. Gijs van der Steen werd derde met 53 loten. Opvallend genoeg spelen deze top verkopers alle drie in de JO11-1.’
 • ROAC dealt met de harde realiteit: een algemene ledenvergadering in het clubhuis is niet mogelijk, dus: ,,Daarom heeft we besloten om de algemene vergadering online plaats te laten vinden op maandag 24 januari 2022, aanvang 20.30 uur. U kunt zich aanmelden om deel te nemen via een mail naar bestuur@svroac.nl. Om de vergadering zo soepel mogelijk te laten verlopen, verzoeken wij u eventuele vragen over bepaalde onderwerpen ook via de mail tevoren door te geven. Dit kan eveneens via bestuur@svroac.nl
 • Spanning, en ook wel wat stress bij de redactie van Lopend Vuurtje. Op het moment van schrijven is het kabinet bij elkaar om te praten over versoepelingen. Het gerucht gaat dat sporten meer mogelijk gaat worden. Wat betekent dat voor ons regionale voetbal? Duimen maar! We houden u op de hoogte.
 • Op vrijdag 21 januari zal de loting plaatsvinden van de knock-out fase van de Sportiff LAV Cup. Het resultaat is spoedig daarna terug te zien op onze website.

 

Premier League tickets

Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here