zondag, augustus 14, 2022
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (22), 1-7 januari

Lopend vuurtje (22), 1-7 januari

-

Wekelijks zullen we weer de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen doorspitten voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor nu de eerste van dit jaar en alweer de 22ste van dit seizoen. Het spreekt voor zich; er wordt weer niet gevoetbald en daardoor wordt het lastiger om relevant nieuws te brengen. Uw club kan ons helpen, maar voor het overgrote deel blijven wij zelf alert!

 • Je hebt donateurs en je hebt trouwe donateurs. Het zou ons niet verbazen als de heer Janssen een landelijk record in handen heeft. Het bestuur van UVS zet hem terecht in het zonnetje: ,,Dinsdag 4 januari wordt Bart Janssen, donateur sinds 1945, 100 jaar! Gelukkig in goede gezondheid en nog steeds bij de thuiswedstrijden van U.V.S. 1 aanwezig. Langs deze weg feliciteren wij Bart Janssen van harte met deze geweldige mijlpaal!” En ook leuk: binnenkort komt deze unieke man aan het woord op de website van UVS en LAV.
 • Jaap Jansen, voorzitter van Valken’68, richt normaal gesproken het woord tot de leden tijdens de nieuwjaarsreceptie. Overbodig te zeggen dat die gecanceld werd. Zijn boodschap gaat niet verloren en begint aldus: ,,Zoals gebruikelijk is dit het moment om terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken, hoe moeilijk ook, op het nieuwe jaar.” Het hele verhaal is op de site en op het Facebook Account van de club te vinden.
 • Terwijl de ene profclub na de andere een winters trainingskamp cancelt, is ROAC heerlijk aan het ballen in Portugal. Duimen maar dat er geen besmettingen optreden. Eerlijk gezegd zijn we zijn ook best wel jaloers, zeker als je de zonnige foto’s ziet.
 • Droevig nieuws uit Leiderdorp. RCL meldt: ,,Wij ontvingen het verdrietige bericht van het overlijden van ons Lid van Verdienste Bert van Luik op 24 december 2021. Bert was lid van RCL sinds 1 juni 1957 en dus 64 jaar lid van RCL. Hij was als voetballer nog actief op het oude sportpark aan de Hoogmadeseweg. Als kleine jongen keek ik naar Bert als de veel scorende spits van het eerste elftal. Later werd Bert nog elftalbegeleider van het eerste elftal.”
 • Het bestuur van Alphia heeft meer informatie ontvangen over de uitvaart van erelid Hans van Oostrum. Het afscheid van de altijd alom gewaardeerde Hans vindt op vrijdag 7 januari 2022 plaats in besloten kring. Om alle Alphianen en andere geïnteresseerde gelegenheid te geven afscheid te nemen, zal Hans om 11:00 uur voor de laatste keer het hoofdveld van Alphia betreden. Rond 11.20 u zal de auto met de kist vertrekken naar de laatste rustplaats van Hans. (Witte) bloemen zijn altijd welkom. Voor meer informatie: zie de website van Alphia.
 • Voorschoten’97 (za) is naarstig op zoek naar een hoofdtrainer die Theo Ducaneaux kan vervangen tot het einde van het seizoen. Daarna zal Jonathan Jonk in dienst treden van de groen-gelen.
 • Binnenkort hoopt onze redactie nieuws te kunnen brengen over de nieuwe oefenmeesters van ROAC en DoCoS. Onze redactie heeft al wel een idee, maar nu de bevestiging nog…
 • Bij WVC en DOSR (tegenwoordig EMM’21) hadden we ereleden en leden van verdienste. Deze lijst is echter nog niet compleet. We missen nog de voornamen van deze twee personen.
  A.J. Hogenboom † – erelid WVC sinds 1955
  J. Möllers † – lid van verdienste WVC
  Indien u het weet stuur graag even een mailtje naar voorzitter@emm21.nl
 • Voetbalminnend Nederland leeft tussen hoop en vrees: mag er, ondanks het snel stijgende aantal besmettingen, binnen afzienbare tijd weer getraind of zelfs gevoetbald worden door de amateurs? Hoopvol zijn we eerlijk gezegd niet, maar de toekomst voorspellen blijkt een hachelijke zaak. Duimen en hopen is wat ons rest….

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read