zaterdag, december 3, 2022
HomeSponsoringBestuurders 'LAV-clubs' beleven aangename avond bij de Sligro in Leiden

Bestuurders ‘LAV-clubs’ beleven aangename avond bij de Sligro in Leiden

-

Net als vorig seizoen nodigde de redactie van LeidenAmateurVoetbal de bestuursleden uit van de bij LAV aangesloten clubs voor enkele nuttige presentaties, een interessante uitleg over de VAR en uiteraard werd de inwendige mens niet in de steek gelaten. Dit als aftrap van alweer het twaalfde (!) seizoen van LAV. De avond vond afgelopen dinsdag plaats bij businessclubpartner Sligro in Leiden aan de Rooseveltstraat. Het gros van de clubs kon aanwezig zijn en de kans is bijster klein dat er geen vervolg komt op dit soort door LAV georganiseerde avonden.

Vanaf 17.30 was de inloop of beter werden de bestuurders buiten ontvangen met drankjes en hapjes. Na de aanhoudende regenval van die dag was het een tijdje droog en zo konden de buiten opgestelde foodtrucks benut worden. De catering werd verzorgd door diverse vertrouwde gezichten van de Sligro en door Norbert Dartel van de Burgerbus. Een en ander zorgde ervoor dat er al snel gezellige contacten werden gelegd door de bestuurders. Ook het eerste weekend van de competitie werd nog even besproken.

Rond 18.15 trapte Hennie Kanbier, inmiddels binnen bij de groothandel, af met een openingswoord en deelde wat wetenswaardigheden over LAV, het seizoen en meer. Vervolgens nam Arno de Jong (foto hieronder) het woord van de Sligro in Leiden. De gastheer sprak onder meer over de MerryChef: ofwel wil jij meer omzet uit food halen, maar heb je onvoldoende (geschoold) personeel of geen plek voor een uitgebreide keuken? Ga dan aan de slag met Kleinste Keuken. Dit foodconcept bestaat uit meer dan 80 gerechten die te bereiden zijn in één apparaat: de Merrychef. Al snel bleek dat diverse clubs interesse toonden in dit hulpmiddel.

Na De Jong kwam Karel van den Heuvel (eerste foto hieronder) aan het woord en hij sprak met passie over de Dorst.app en QR Codes die een club kunnen helpen effectiever, kostenbesparend en omzet verhogend aan de slag te gaan. Ook nu toonden tal van clubs, zo bleek later op die avond, zich geïnteresseerd in de mogelijkheden gezien de problemen met een tekort aan vrijwilligers en de behoefte om vooruit te denken. De volgende spreker was Patrick Vierhout van Sportiff (tweede foto hieronder). Zoals bekend al jaren de sponsor van het regionale voetbaltoernooi van LAV. Ook deze spreker sprak meer dan enthousiast over de kledinglijn op maat en over de trainingskampen die het bedrijf verzorgd in Spanje. Clubs kunnen ook op dit gebied hun voordeel doen met een eventuele verbintenis.

Het gezelschap ging daarna, het was nog steeds droog, weer naar beneden om zich tegoed te doen aan de aangeboden hapjes en drankjes. De presentaties werden besproken en contacten gelegd.

Het laatste deel van de avond was een interactieve sessie die ‘gevreten’ werd door het aanwezige publiek. Allard Lindhout sprak over de VAR en liet de nodige sprekende beelden zien voorzien van meer dan helder commentaar. De scheidsrechter die het levenslicht zag in Warmond heeft ondertussen, ondanks zijn jeugdige leeftijd, al het nodige bereikt op nationaal en internationaal niveau en wordt zeer gewaardeerd in het arbitragekorps en daarbuiten. Lindhout fluit daarnaast al jaren de finale van de LAV Cup, ook dit seizoen met hoofdsponsor Sportiff.

De avond werd beëindigd met andermaal een hapje en drankje waarna de aanwezigen huiswaarts keerden. De clubs, ook die er niet waren, zullen alle informatie nog eens ontvangen zodat zij wellicht hun getoonde interesse zullen bevestigen aan de diverse partijen.

Met een goed gevoel en met veel woorden van dank voor het initiatief zal LAV dit soort avonden graag voortzetten. Suggestie in deze van clubs zijn ook altijd welkom. Samen staan we immers sterk.

Namens LAV was Jan van der Lubbe erbij om een fotoreportage te maken. Hierboven zichtbaar maar ook in de volgende beeldenreeks!

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read