zaterdag, december 3, 2022
HomeTweede klasseTAVVTAVV en Dennis Tijssen na dit seizoen uit elkaar

TAVV en Dennis Tijssen na dit seizoen uit elkaar

-

Hoofdtrainer Dennis Tijssen zal na het lopende seizoen afscheid nemen van TAVV. Dennis heeft dan 3 seizoenen aan het roer gestaan van het vlaggenschip van TAVV. Waar het eerste seizoen nog volledig in het water viel door Corona wist Dennis, samen met zijn staf, vorig seizoen een meer dan knappe promotie te bewerkstelligen. Dankzij een loodzware maar prachtige week werd, na twee gewonnen uitwedstrijden, de promotie in de finale tegen FC Oudewater afgedwongen. Het lopende seizoen blijven de resultaten achterwege, mede door flink wat blessureleed. Dit doet overigens niets af aan de sfeer, trainingsopkomst en de passie en werklust die het gehele elftal samen met de staf elke week weer opbrengt. De huidige resultaten zijn voor Dennis dan ook in niets een reden om afscheid te nemen.

,,Ik heb het nog steeds geweldig naar mijn zin bij TAVV en we gaan dit seizoen dan ook gewoon en gezamenlijk afmaken. Ik ben blij dat TAVV mij de kans heeft gegeven om voor het eerst als hoofdtrainer bij een seniorenselectie op eigen benen te staan. De gesprekken die we destijds hebben gevoerd met zowel de club als de spelers hebben mij toen een duidelijk beeld gegeven van de vereniging en het team. Ik moet zeggen dat dit beeld in alles is uitgekomen en vooral nagekomen. De samenwerking met de Technische Commissie, het bestuur en vooral de staf en de spelersgroep was en is nog steeds uitstekend. We zijn altijd open en eerlijk geweest naar elkaar en dat is in deze beslissing niet anders geweest. Ik durf te zeggen dat ik aan het eind van het seizoen door de voordeur kan vertrekken en dat geeft mij een zeer goed en voldaan gevoel. Maar eerst gaan we er nog alles aan doen om het seizoen zo goed als mogelijk te eindigen.”

Frank Aartman namens de Technische Commissie: “De aanstelling van Dennis destijds is achteraf een schot in de roos gebleken voor TAVV. De klik die hij had met de spelers en de overige leden van de staf was vanaf het eerste minuut zichtbaar. Niet alleen een hele goed trainer maar ook een meer dan fijn en prettig mens. Wij waren al bang dat Dennis aan zijn laatste seizoen bezig was. Niet zozeer vanwege de resultaten of de stand maar gezien zijn ambitie en zijn drive. Zelfs als wij nu bovenin hadden meegedraaid was Dennis tot deze keuze gekomen. Hij heeft diezelfde ambitie nooit onder stoelen of banken gestoken en met zijn kwaliteiten als trainer moet het gek zijn als er op korte termijn geen mooie nieuwe uitdaging op zijn pad komt. Dan moeten we als TAVV zijnde realistisch zijn en eerlijk naar elkaar uitspreken dat wij niet in die gelegenheid zijn om die gewenste stap gezamenlijk te maken. We gaan nu in alle rust een nieuw profiel opstellen en op zoek naar een nieuwe trainer voor TAVV. Ook dat gaat uiteindelijk weer goed komen. Voor de rest gaan we er alles aan doen om het seizoen op een mooie manier te eindigen.”

Bron: TAVV

Must Read