vrijdag, oktober 7, 2022
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 24 september

Voorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 24 september

-

Bernardus-Vogelenzang

Voor het gedegradeerde Bernardus staat er eerst een thuiswedstrijd op het programma. De ploeg van Ron Paling krijgt Vogelenzang op bezoek uit de gelijknamige plaats. De club werd in mei 1932 opgericht en werd in het voorbije seizoen elfde in een andere vierde klasse en dat was ruimschoots niet genoeg om het vege lijf te redden. Bernardus hield een verschrikkelijk nare smaak over aan de vorige competitie. De Hazerswoudenaren degradeerden op doelsaldo ten opzichte van Woubrugge en Roodenburg. Zelfs een 9-1 zege op SJC in de slotronde was onvoldoende. Bernardus wil dus graag terrein terug winnen, maar de voorbereidingsfase verliep niet bijster indrukwekkend. Wellicht kan er zaterdag al wat kleur op de wangen komen bij de ploeg met de oranje en witte clubkleuren.

Rijnstreek- Football Factory

Bij elke wedstrijd is het voorlopig koffiedik kijken, maar dat geldt zeker voor het treffen tussen Football Factory en gastheer Rijnstreek. Die club verdween met de hoofdmacht van het podium na het seizoen ’18-’19. Dat deed het kleurloos met slechts negen punten uit 26 duels. De Leidenaren kwamen vooralsnog niet overtuigend voor de dag in de oefen-en bekerpotjes, maar kunnen wellicht aanvangen met een driepunter. Rijnstreek is terug te vinden in Nieuwerburg aan de Rijn en werd opgericht in juni 1948.

MMO- Zwanenburg

Zwanenburg voetbalde voorheen op zondag en verkaste naar de zaterdag. Vorig seizoen eindigde de ploeg uit het gelijknamige dorpje als achtste in de derde klasse C. Het is gissen hoe sterk deze opponent zal zijn. MMO verloor de meeste duels tot nu toe, maar liet bij vlagen al wel aardig voetbal zien. John van Berkel lijkt in elk geval over een bredere selectie te kunnen beschikken en dat is sowieso de grootste winst ten opzichte van het voorbije kwakkelseizoen. Hoe leuk zou het zijn als het thuispubliek meteen een feestje kan bouwen op het verder verfraaide complex.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read