HomeVijfde klasseMMOEerste puntverlies MMO stemt toch tot tevredenheid

Eerste puntverlies MMO stemt toch tot tevredenheid

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- MMO mag dan met moeite opgericht zijn, maar ze zijn in de vijfde klasse niet te stuiten en hebben alle negen wedstrijden gewonnen met als logisch gevolg een eerste periodetitel. De koppositie stond dan wel niet op het spel, want runner up VV Sportief kon vorige week met nog een half uur te spelen een 0-3 voorsprong niet over de streep trekken en mocht nog blij zijn met een punt. Mede door dit puntverlies was het verschil voor aanvang opgelopen tot vier punten. Het predicaat “Krakerrr van de Week” verdient deze topper tussen de twee ongeslagen ploegen op voorhand ten volle. Na een fysieke en rommelige wedstrijd gingen bij de koploper de handjes in de lucht na het eindsignaal en de 1-1 op het scorebord.

Het begon allemaal zo voortvarend voor de bezoekers, al na een paar minuten werd er een vlot lopende aanval opgezet, naar later bleek een van de weinige. De voorzet werd vanaf de achterlijn knap teruggelegd door Leroy van Goozen en voor Dirk Zwaan (op archieffoto) was het een koud kunstje om de openingstreffer te scoren. Met de voorsprong op de ranglijst en de snelle 0-1 zou je zeggen dat dit de bezoekers rust zou geven, maar na een kwartier ontspon zich een felle strijd zonder goed voetbal en het belang van de wedstrijd deed zich voelen.

De thuisclub uit Noorden werd beter en werd vooral, door de vooraf gevreesde standaardsituaties, een paar keer dreigend zonder dat dit tot grote kansen leidde. De gelijkmaker een paar minuten voor de rust kwam dan ook door een verdedigingsfout van Len van der Hoorn tot stand. De bal kwam in de loop van de gevaarlijke spits Stijn Molenaar en hij liet Albin van Wieringen kansloos: 1-1. Dubbele pech voor Van der Hoorn was nog dat hij geblesseerd het veld moest verlaten. Gelijk na de gelijkmaker werd Van Goozen nog een keer gevaarlijk uit een corner. De tweede echt grote kans, voor de ploeg met de aan het roer staande Leidse trainer John Peper, in blessuretijd leverde MMO nog bijna een achterstand op. Het venijn zat hem vooral in de slotfase van de eerste helft.

Evenals in de eerste helft kwam de ditmaal in het lichtblauw spelende Hoogmadenaren goed voor de dag en lieten ze bij vlagen zien waarom zij koploper zijn. De Noordenaren gingen langzamerhand meer risico’s nemen en werden vooral onder aanvoering van de slimme spelmaker Daan Koot steeds gevaarlijker. Bij MMO was het vooral hopen op een paar bevliegingen van de rappe rechtsbuiten Tijn van de Meent. De grootste mogelijkheid was nog een terugspeelbal van Sportief, wat meer op een schot leek en maar ternauwernood door de doelman kon worden gered. Van Wieringen redde zijn ploeg met een katachtige safe op een prachtige volley van Koot na een fraaie aanval.

Het was vrouwen en kinderen eerst en het was meerder malen routinier Frank Vlieger die zich niet alleen verbaal, maar ook met doortastend ingrijpen liet gelden. ,,Dit was een goede ploeg met een paar gevaarlijke aanvallers en we moesten tot het gaatje gaan, dat hebben we met zijn alleen gedaan en dat verdient een compliment als het voetballend een keer minder is. Ik had ook last van een paar pijntjes in deze strijd. Ik zit al vanaf mijn zestiende bij het eerste en heb al de nodige blessures gehad en speel bijvoorbeeld in mijn ene knie nog maar met 1/3 kruisband. Ik ben niet bang aangelegd en haal nog zoveel plezier uit het spelletje. Ik moest mij daardoor nog wel laten vervangen. Ik ben zeker tevreden met dit gelijkspel en als wij volgende week tegen laagvlieger Terrasvogels weer de winst pakken, dan mogen we zeer tevreden zijn over de eerste seizoenshelft.”

De jongens blijven hier de wedstrijd tegen Argentinië kijken, want het klikt wel tussen beide clubs. Ik neem nog een biertje en dan heb ik nog een ander feestje, want mijn ouders zijn 40 jaar getrouwd.”

Het was de laatste tien minuten billenknijpen door hoofdzakelijk corners en vrije trappen die de Hoogmadese harten sneller deed kloppen, maar uiteindelijk was de opluchting groot. Het waren geen Lukaku/Cavani acties, maar de teleurstelling droop van de spelers van Sportief af.

Belangrijk kenmerk van een kampioensploeg is vaak dat je mindere wedstrijden in ieder geval niet moet verliezen en dat heeft de polderploeg met een geweldige wedstrijdmentaliteit toch maar mooi voor mekaar gekregen.

VV Sportief-MMO 1-1 (1-1). 4. Zwaan 0-1, 41. Molenaar 1-1. Scheidsrechter: Van Hamersveld

Basisopstelling Sportief: B. Van der Laan, Koot, J. van der Laan, Fransen, Tamse, Langelaan, Molenaar, Verkerk, Van Oudenallen, Wens, Van Leeuwen.

Basisopstelling MMO: Van Wieringen, Vlieger, Bax, Hoogenboom, Zwaan, Van Tol, Overduin, M. van der Meer, Van der Hoorn, Van Goozen, Van de Meent.