zaterdag, december 3, 2022
HomeVijfde klasseMMOMMO bruist dankzij vrijwilligers, de vernieuwde duurzame kantine opent 8 oktober zijn...

MMO bruist dankzij vrijwilligers, de vernieuwde duurzame kantine opent 8 oktober zijn deuren!

-

Op 1 maart 2022 presenteerde het ambitieuze bestuur van M.M.O. tijdens een speciaal ingelaste buitengewone algemene ledenvergadering de plannen om de kantine te gaan verbouwen en verduurzamen. Gevoed en geïnspireerd door de leden, compleet met illustraties en financiële onderbouwing. Uiteraard met als uitgangspunt om de gezellige en karakteristieke sfeer te behouden. De plannen werden enthousiast ontvangen door de aanwezige leden echter stelde het bestuur één belangrijke voorwaarde. Dit plan zou alleen slagen indien bijna al het werk door vrijwilligers gedaan zou worden. “Geen probleem” volgde bijna in koor…

 

 

Begin mei 2022 (!!) werd er al gestart met het slopen van de kantine waarbij de bestuurskamer ingericht werd als tijdelijke kantine. Gezellig knus en met het mooie weer van afgelopen zomer goed uit te houden. Nadat eind mei de vergunning binnen kwam voor het aanpassen van de constructie werd de nieuwe stalen balk aangebracht en de kolommen gedemonteerd. Na alle sloop-, zaag-, loodgieter- en freeswerkzaamheden konden de vrijwilligers eind juni weer starten met opbouwen. Vloerverwarming, spouwmuur isolatie, nieuwe putten, nieuwe epoxy vloeren, nieuw duurzaam ventilatiesysteem, ledverlichting, ontelbare meters schilderwerk, een extra ruimte voor een tafeltennistafel enzovoort enzovoort. Op het hoogtepunt van de zomer werd het stucwerk, de plafonds en het tegelwerk aangebracht, een hele warme periode waarin ook gestart werd met de nieuwe elektrotechnische installatie. Om de vloerverwarming goed te kunnen laten werken hebben we zelfs de kruipruimte geïsoleerd, een vuil klusje waar ook onze voorzitter niet onder uit kon, alles voor de verduurzaming!

 

 

De lijst met werkzaamheden was enorm, maar liefst 4 maanden lang is er elke dag keihard gewerkt om de start van het nieuwe voetbalseizoen te halen. Op 6 september konden de eerste gasten weer worden ontvangen en momenteel worden de laatste puntjes op ‘i’ gezet voor de officiële opening a.s. zaterdag 8 oktober.

 

 

Het bestuur van M.M.O. is ontzettend trots op het resultaat en het doorzettingsvermogen van de club. In totaal hebben meer dan 65 vrijwilligers geholpen met de verbouwing die naar schatting tussen de 1500 – 1750 (!!) uren hebben gemaakt. De ene hielp een dag of een paar uurtjes, andere kwamen hele werkweken. Niet alleen bestaande vrijwilligers of leden maar ook betrokkenen die de vereniging een warm hart toedragen. Naast de grote verbouwing is de club gewoon doorgegaan zoals ‘normaal’ en ook deze grote groep vrijwilligers verdienen de grootst mogelijke complimenten.

 

 

De financiering van de kantine is mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van de Kantine, zij hebben een bord gekregen met naamsvermelding in de kantine en langs het veld. Ook kon de club dankbaar gebruik maken van verschillende subsidies en fondsen (Rabo Wensenfonds, VSB Fonds, sportakkoord Kaag en Braassem). Achteraf komt de verduurzaming op precies het juiste moment gezien de energiecrisis en daar gaat de vereniging snel van profiteren. Daarnaast draagt een goed geventileerde kantine bij aan de gezondheid van de leden en sorteert M.M.O. direct voor de op komende eisen vanuit de gemeente rondom Covid19.

 

 

A.s zaterdag 8 oktober, de hoofdmacht van MMO speelt dan thuis tegen Vogelenzang, is de grote opening van de kantine met aansluitend een feest. Een mijlpaal en tegelijkertijd een moment om even te ontspannen, terug te blikken en wellicht al te brainstormen over nieuwe projecten in de nabije toekomst!

 

 

U bent van harte welkom uiteraard!

 

 

Bestuur MMO

Must Read