HomeVijfde klasseMMOTrein MMO lijkt niet te stoppen, wederom ruime overwinning voor groenwit

Trein MMO lijkt niet te stoppen, wederom ruime overwinning voor groenwit

-

Vijfde klasse A (zaterdag) – ,,De trein raast alsmaar verder van station naar station, ik kom op plaatsen waar ik nooit ben geweest.” Refererend aan een nummer van een bekende Brabantse zanger reisde de ploeg van trainer John van Berkel afgelopen zaterdag naar Amstelveen waar Sporting Marinus de volgende halte was. Zelf nog ongeslagen met de maximale score na vijf wedstrijden trof men een laagvlieger met slechts een (doel)punt na evenzoveel wedstrijden.

Een kapotte brug was er de oorzaak van dat de wedstrijd ongeveer een kwartier later begon. Het begin van de wedstrijd was vanuit de bezoekers rommelig en dit kwam mede door het redelijk vroeg uitvallen van sterkhouders Richard Bakker (hamstring) en Danny Hoogenboom (enkel). Na een half uur spelen stond het nog steeds 0-0, en was het spel nog steeds stroef en stroperig. Levi Overduin onderschepte vlak na het halfuur de bal en die zette invaller Leroy van Goozen vrij voor de keeper die met een subtiel ‘stiffie’ scoorde. Vlak voor rust werd de voorsprong vergroot; een voorzet van Van Goozen werd in twee instanties door mede invaller Thomas Bakker binnengetikt. Het spel was niet goed, maar de thee werd opgezocht met een comfortabel lijkende voorsprong waarbij de invallers zeer bepalend waren.

Het voetbal in de tweede helft was stukken beter, de voorsprong zorgde voor rust in het team en er werd van achteruit goed gecombineerd. Via Bakker kwam de bal bij Van Goozen en die bood Overduin een niet te missen kans en daarmee was de wedstrijd gespeeld. De thuisploeg kwam niet meer in het spel voor, het wachten was op meer doelpunten en die kwamen er ook. Vanaf rand zestien zorgde Van Goozen met zijn tweede van de middag voor de 0-4. Het slotakkoord was voor Overduin die een voorzet van Mickey van der Meer binnenkopte.

Een ruime uitslag, ondanks een rommelige eerste helft was het verschil bij rust toch twee. Na rust een beter spelend en combinerend MMO waarbij, zonder anderen tekort te willen doen, de invallers een belangrijk aandeel in de overwinning hadden. Een sterke bank lijkt de sleutel naar het succes, al zijn er inmiddels weer een aantal blessures. Volgende week een “derby” als Football Factory op bezoek komt. Een heuse topper want de Leidse studenten staan op plek drie en moeten winnen om de aansluiting niet te verliezen. De drie gespeelde thuiswedstrijden leverden inmiddels 14 doelpunten voor op, trekt de ploeg van Pieter van Schie aan de noodrem of zijn zij slechts een tussenstation op weg naar de eerste periodetitel en wellicht meer?

Sporting Marinus – MMO 0-5 (0-2). Van Goozen 0-1, T. Bakker 0-2, Overduin 0-3, Van Goozen 0-4, Overduin 0-5.

Basisopstelling MMO : Van Wieringen, Van den Hoorn, Bax, De Groot, Van der Meer, Hoogenboom, R. Bakker, Zwaan, Overduin, Van Tol, Van de Meent.