woensdag, december 6, 2023
HomeTweede klasseEMM'21Bloedeloze brilstand in Roelofarendsveen

Bloedeloze brilstand in Roelofarendsveen

-

Tweede klasse D (zaterdag)- EMM’21 en TAVV keken er voor het seizoen naar uit om in de tweede klasse uit te komen. De thuisploeg om voor het eerst de degens te kruisen met de zaterdag opponenten en TAVV was uiteraard benieuwd om te bezien of het na het seizoen en de drie promotiewedstrijden van vorig jaar ook een klasse hoger kan meekomen. De start was voor beide clubs teleurstellend met een nederlaag, maar niet getreurd er stond alweer een derby voor de deur en als die dan ook nog wordt uitgekozen voor de ´Krakerrr van de Week´ dan staat iedereen weer op scherp. Dit was zeker in de eerste helft niet het geval en na een betere tweede helft van vooral de kant van de thuisclub beleef het 0-0.

Het spel oogde aan beide kanten onnauwkeurig, dit in tegenstelling tot het scorebord op Sportpark Alkemade Oost, waar zelfs de secondes te zien waren. Voor de gastheren gold ook niet meer het excuus van de Veense feestweek, want dat was alweer verleden tijd. Het was zeker lastig voetballen voor beide teams aangezien er een harde zijwind over het veld raasde.

Het enige hoogtepunt van de eerste helft was een fraaie volley van EMM’21 speler David Vermeer die knap werd gered door keeper Rodney Pater en de rebound kon niet verzilverd worden. Aangezien er zo weinig te beleven viel zullen we een schot van Vener Joey van der Geest in de twintigste minuut ook maar vermelden. De blauw-witten waren goed georganiseerd, maar kwamen niet verder dan een paar mislukte voorzetten. De scheidsrechter voelde de wedstrijd goed aan en floot na vijfenveertig minuten en één seconde af.

Een paar minuten na de rust leek een hoge voorzet van de Veenders een makkelijke prooi te worden voor Pater, maar via hem en de lat kreeg Luke Bakker een uitgelezen mogelijkheid, maar de uitblinkende Pater herstelde zich knap: ,,Ik dacht er iets te makkelijk over met mijn twee meter, maar gelukkig kon ik mijn fout goed maken. Voor mezelf heb ik een lekkere wedstrijd gekeept maar over ons spel ben ik zeker niet tevreden, we misten vandaag dan wel enkele belangrijke spelers, maar dan nog moeten wij toch tot meer in staat zijn. Daarom ben ik toch wel tevreden met dat ene punt. Ik kijk uit naar de vele derby’s die er nog gaan volgen en handhaven blijft onze doelstelling”, aldus de pas twintig jaar oud geworden sluitpost van TAVV.

De Ter Aarders schoten wakker en uit een vrije trap waren de bezoekers dicht bij een treffer, maar Thomas Brug kon voor een aanstormende TAVV’er net naast zijn eigen doel koppen. De robuuste centrale verdediger: ,,Dit was echt nodig want anders was het 0-1 geworden. We hebben bijna niets weggegeven, dus daar ben ik zeker tevreden over, maar voor de rest was ons spel slordig. Ik kom graag op, maar ik moet zeggen dat het organisatorisch goed stond bij TAVV en wij speelden te statisch, zodat het moeilijk was om een opening te forceren. Wat me wel tevreden stemt is dat ik na een blessure van zes weken weer volledig fit ben, maar van dit ene punt word ik niet echt blij.”

De ploeg uit de Veen kreeg via Vermeer en Stijn Rietbroek nog enkele goede mogelijkheden, maar beide keren redde Pater knap. Teun Jonkman schoot uit kansrijke positie slap in. ‘TAF’ kwam nog wel een paar keer kansrijk door, maar tot een uitgespeelde mogelijkheid kwamen zij niet meer.

Er zijn deze speeldag vast betere wedstrijden geweest die het predicaat ‘Krakerrr van de Week’ meer hadden verdiend, maar dat weet helaas niemand van te voren. Het talrijke publiek had ook op beter gehoopt. Beide ploegen zijn in ieder geval van die hatelijke nul af, ook al zijn er pas twee wedstrijden gespeeld. Hopelijk is dit voor EMM’21 en TAVV een start om bij de veilige achtste plaats te komen.

EMM’21-TAVV 0-0. Scheidsrechter: Streef

Basisopstelling EMM’21: Van Veen, Van der Meer, Brug, Jonkman, Fuster, Vermeer, Bakker, Van der Zwet, Huigsloot, Rietbroek, Van der Geest.

Basisopstelling TAVV: Pater, Van Wijk, Van Broekhoven, Otto, Verwoerd, Van der Hoorn, Bakker, Van der Neut, Keijzer, Boddeke, Van Smoorenburg.

Must Read