HomeFotoreportageGoede generale MMO voor de topper van volgende week (plus fotoreportage)

Goede generale MMO voor de topper van volgende week (plus fotoreportage)

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Op basis van de stand, de nummer 1 ontving de nummer 11, zou je verwachten dat het een gemakkelijke wedstrijd zou worden voor MMO en uiteindelijk is dat ook wat het was. De 7-0 overwinning had zeker ruimer kunnen zijn, maar het was meer dan genoeg om de koppositie te verstevigen. De tegenstander uit Bodegraven was afgereisd naar Hoogmade zonder ook maar een enkele wisselspeler mee te nemen en daarmee waren ze op voorhand al bijzonder kwetsbaar.

De eerste tien minuten lieten een vooral rommelig beeld zien, het spel ging over en weer en van beide kanten was er sprake van veel balverlies. Het verschil in de rangschikking was op het veld niet echt zichtbaar in die fase. Dat veranderde echter snel, toen er een lange pass vanuit het achterveld kwam op Len van der Hoorn, die met enorme precisie de bal fraai over de keeper het doel inkopte. Vanaf dat moment was MMO duidelijk de bovenliggende partij.

De druk op het doel van de tegenstander nam allengs toe, even leek het erop dat Levi Overduin de 2-0 op zijn slof had, maar hij raakte het zijnet. Die tweede goal viel even later wel, na een aanval ingeleid door Sven de Groot, die via Tijn van de Meent bij Jelle van Tol belandde en hij verschalkte de doelman met een keiharde streep. Bodegraven bleef wel tegensputteren, met name Mounir Bakkali en Harit waren belangrijke pionnen in het spel, maar tot serieuze tegenstand kwam het niet. De 3-0 viel tien minuten later, toen Van Tol een voorzet gaf op Van de Meent die in de rechterbovenhoek raak schoot.

En op dat moment vloog er een reclamevliegtuig boven de velden van MMO met een spandoek met de vraag “Irene, wil je met me trouwen?”. Hopelijk heeft er een Hoogmadense daarop “ja” gezegd. Ondertussen ging op het veld de wedstrijd gewoon door, waar De Groot vanuit het achterveld opstoomde naar voren en de bal afgaf op Van den Hoorn die de 4-0 aan tekende. Bodegraven stond er bij en keek ernaar. De rust kwam als geroepen.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Mounir Bakkali, belangrijk voor het team uit Bodegraven, raakte geblesseerd. En wel zodanig dat hij het veld moest verlaten, zijn teamgenoten achterlatend wetende dat het nu 11 tegen 10 was, een schier onmogelijke opgave om het tij te keren. De druk werd groter en groter en Van de Meent gaf een leep balletje op Overduin die met een hakje achterlangs elegant de keeper verschalkte en zo werd de 5-0 opgetekend. En het moet gezegd, Bodegraven gaf niet op, maar met 10 man waren de inspanningen ruimschoots onvoldoende.

De 6-0 was het resultaat van de fout van de keeper van de tegenstander die wilde wegwerken, maar op een MMO-er schoot en daar profiteerde Koen Hillebrand van als invaller. De ploeg uit Hoogmade bleef druk zetten, hoewel ze soms verzuimden om de rust te bewaren en zorgvuldig op te bouwen. Daar waar de goal eerder werd afgekeurd vanwege buitenspel was het tien minuten voor het einde wel raak als Overduin, na een voorzet van De Groot, de keeper heel kundig en in alle rust omspeelde.

Deze sportieve (winst)partij, waar geen enkele kaart is uitgedeeld, was een mooie opmaat naar de wedstrijd van volgende week tegen de nummer twee, Sportief, die tegen UNO in deze ronde, na een voorsprong van 0-3, uiteindelijk gelijkspeelde met 4-4 en daar kostbare punten liet liggen in de strijd om de koppositie. Het zal een spannend potje worden in Noorden. Bij winst is MMO al de absolute topkandidaat voor de titel.

Basisopstelling MMO: Van Wieringen, Van der Hoorn, Vlieger, Bax, Van der Meer, Hoogenboom, Van Tol, Van der Meent, Overduin, Zwaan, De Groot.

Foto’s: Ajeska Kanbier