donderdag, mei 19, 2022
HomeVoetbalnieuws-leidenKoudekerk verlengt met Verweij en Labots

Koudekerk verlengt met Verweij en Labots

-

Jarno Verweij en Gert Labots zijn ook komend seizoen de hoofdtrainers van Voetbalvereniging Koudekerk. Daarmee gaan de club en het trainersduo een derde termijn in. Daarnaast zal Labots iedere maandag de talenten van ‘onder 23’ trainen. Hierdoor kan Labots zichzelf verder ontwikkelen als trainer.

De verlenging van beide Koudekerkers geeft de voorzitter van de Technische Commissie (TC) Michiel Vergunst een goed gevoel: “De TC is uitermate tevreden met de invulling van Jarno en Gert. Zij genieten een groot draagvlak onder de spelers, wat voor ons enorm van belang is. Ook ben ik blij dat het duo Koudekerk trouw blijft, ondanks interesse voor Jarno vanuit andere clubs”, aldus Vergunst.

Ondanks de interesse en de ambitie is Verweij nog niet klaar bij Koudekerk: “Ik heb het naar m’n zin met deze groep en voor ons gevoel zijn wij hier nog niet klaar. De doelstelling met het eerste gaat goed samen met mijn persoonlijk ambitie. Ik wil me verder ontwikkelen met videoanalyses. Daarnaast ga ik regelmatig meelopen op een hoger niveau om stappen te zetten als trainer.”

Onder 23
Komend seizoen wil Koudekerk een slag slaan met de invoering van structurele trainingen voor onder 23-team onder leiding van Labots. Deze trainingen vinden iedere maandag plaats, mits er geen o23-wedstrijd is op de dinsdag. Ronald Rosdorff (verantwoordelijk voor de selectie binnen de TC) noemt dit een fantastische ontwikkeling waarmee Koudekerk meerdere vliegen in één klap slaat.

“De verantwoordelijkheid voor de trainingen, begeleiding en de analyse van de wedstrijdbeelden liggen volledig bij Gert”, begint Rosdorff. “Hierdoor kan hij verder groeien als trainer. Verder zorgt dit ervoor dat de afstand tussen het eerste en de jeugd kleiner wordt. Over een paar jaar moeten zij het doen voor de club als de ‘oude garde’ plaats heeft gemaakt”, besluit het TC-lid.

Labots heeft veel zin in de extra uitdaging: “Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan met de Koudekerkse talenten. Daarnaast hoop ik ook dat we een volledig seizoen kunnen draaien waarbij we mee kunnen doen om de bovenste plaatsen. Uiteraard geldt dit ook voor het huidige seizoen.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read