dinsdag, januari 31, 2023
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 17 (26 november- 2 december)

Lopend Vuurtje deel 17 (26 november- 2 december)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 17.

 • Gerard van der Hoeven pikt op de site van SJZ een oud idee op: ,,Onlangs is een boek verschenen waarin, oude, authentieke voetbalstadions worden beschreven die nu niet meer in gebruik zijn. Maar wat te denken van een boekwerk over ‘Verdwenen velden in de Leidse regio’? Het voordeel van wat ouder worden is dat je kan terugkijken op een periode met velden-in-de-regio-met-een-mooi-verhaal. Hoofdstuk 1 moet wat mij betreft gaan over de Loethe waar SJZ grote clubsuccessen boekte. In zo’n boek mogen de karakteristieke velden van bijvoorbeeld VVOA, Sint Bernardus, Rijpwetering, Stompwijkse Boys, Weteringse Boys en de Voorschotense clubs SVLV en Rouwkoop niet ontbreken. En wat te denken van de Boshuizerkade waar jarenlang een groot aantal clubs bijeengepakt speelden. En de toenmalige Leidse profclub UVS. Of Lugdunum langs de Haarlemmertrekvaart, VWS langs de Kanaalweg of Unitas Leiden met een veld achter het Academisch Ziekenhuis.” Het wachten is op iemand de de handschoen oppakt……
 • Bij SJZ ook verdrietig nieuws: ,,Op donderdag 24 november is Piet Pieterse overleden. Hij is 81 jaar geworden. Voor zijn jarenlange inzet als speler en vrijwilliger voor de club werd Piet tijdens de Algemene Vergadering in 2009 benoemd tot Lid van Verdienste van SJZ. Voor de wedstrijd tegen Roodenburg werd een minuut stilte in acht genomen.”
 • De abonnees van het Leidsch Dagblad konden het al lezen. De website van Roodenburg haalt het artikel aan: ,,Er staat de komende jaren veel te gebeuren rondom sportpark Noord. Er gaat flink gebouwd worden, er komen duizenden bewoners bij. Een ander belangrijk item, dat veel invloed zal hebben is de aanleg van de “Leidse ring Noord.” Dit betreft het autoverkeer, dat om de stad wordt geleid. Om kosten te besparen komen zij met het idee om de sportvelden op de tunnel te leggen.” Een gewaagd idee? Zeker, maar Kethel Spaland speelt al sinds 2017 op het dak van de Ketheltunnel van de A4. Het kan dus wel.
 • ,,Het is nog niet oogstrelend maar ‘Oranje’ heeft als groepswinnaar de achtste finale van het WK voetbal 2022 in Qatar gehaald. In de eerste knockout wedstrijd is USA de tegenstander. Na een uitverkocht huis tijdens de wedstrijd tegen Ecuador in de groepsfase, zal ook de achtste finale LIVE op groot scherm worden uitgezonden in de kantine van FC Rijnvogels.” We durven de weddenschap aan te gaan dat in alle kantines de teevee zaterdag aanstaat op NPO1, groot scherm of niet. Let op de gewijzigde aanvangstijden van uw favorieten.
 • Voorschoten’97: ,,Op maandag 12 december a.s. vindt de algemene ledenvergadering plaats in de kantine. De vergadering start om 20.00 uur en alle leden van de vereniging zijn van harte welkom.”
 • Sporting Leiden doet ’t ook al op 12 december: ,,Hoe staat de club ervoor, hoe hebben we het afgelopen Corona-jaar afgesloten, wat hebben de huidige energie prijzen en prijsstijgingen voor gevolgen voor de vereniging? We gaan het je vertellen op de Algemene Ledenvergadering!”
 • Bernardus blijft niet achter: ,,Noteer in de agenda! Dinsdag 13 december, aanvang 20.00 uur, algemene ledenvergadering. Na enige jaren kan het weer, een alv waarbij de leden aanwezig kunnen zijn. Inmiddels is de uitnodiging voor de vergadering met daarin de agenda via de ledenadministratie aan alle leden verstuurd.”
 • UVS: Nogmaals onze oproep! We zijn naarstig op zoek naar aanvulling/verjonging van ons team. Het mag niet zo zijn dat we t.z.t. moeten besluiten te stoppen met het G-voetbal! Sinds 1989 kent onze club een afdeling G-voetbal. Daarmee zijn we uniek in Leiden en daar zijn we terecht trots op, want ook dat is UVS. Een beter voorbeeld voor de breedtesport is er niet. Nu zijn we hard op zoek naar uitbreiding van ons begeleidingsteam. Heb je interesse? Maak een afspraak met Fred Beerenfenger. ‘
 • ,,Samen sta je sterker. Daarom heeft ASC een sponsorovereenkomst afgesloten met zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, die als doel heeft onze regio de gezondste van Nederland te maken. Zo biedt Zorg en Zekerheid hulp bij het rookvrij maken van sportclubs en met het samenstellen van een gezonder aanbod in de sportkantine. Door deze samenwerking krijg jij als lid van ASC 7% korting op de meeste aanvullende verzekeringen van Zorg en Zekerheid. Ook ASC profiteert als je – via de club – een zorgverzekering bij Zorg en Zekerheid afsluit.”
 • Foreholte: ,,De online inschrijving voor het aankomende jeugdkamp is gestart! Het jeugdkamp vindt dit jaar plaats van 09 juli 2023 tot en met 15 juli 2023. Alle ingevulde gegevens zullen uitsluitend gebruik worden voor het jeugdkamp en alle bijkomstige activiteiten waarvoor de kampcommissie de gegevens noodzakelijk acht. Succes met de inschrijving! Wil je meer informatie over deelname, dan ga je naar de club of de site.”
 • Teylingen: ,,Op zaterdag 17 december organiseren we weer een gezellig Kerst-Eindejaarsfeest voor al onze leden, ouders van jeugdleden,(mogelijk geïnteresseerde) vrijwilligers, sponsoren, vrienden en alle partners van voorgenoemden. Bij binnenkomst ontvangt u van ons een heerlijk glas prosecco (en 5 consumptiemunten) en om 19.30 uur brengen we in ons sfeervol versierde clubhuis een toost uit op het Oude -en het Nieuwe jaar.
 • ,,Op zondag 8 januari zal voorafgaand aan de Nieuwjaarsreceptie na 2 ‘corona’ jaren eindelijk weer de wedstrijd tussen Oud-Warmunda 1 tegen de huidige Warmunda selectie plaatsvinden. Inmiddels alweer editie nummer 9.  Warmunda. Om 13.00 uur zal onze ‘eigen’ eredivisie scheidsrechter Allard Lindhout voor het begin van de wedstrijd fluiten, onder voorbehoud dat hij een (minder belangrijke wedstrijd!) in het betaalde voetbal krijgt toebedeeld. Mocht dit het geval zijn dan zullen we iemand benaderen die in zijn voetsporen kan treden. In de laatste editie van 2020 wist de selectie o.l.v. van Barry van Rijn en Remco Breuer met 3-0 te winnen. U bent van harte welkom op ons mooie sportpark ‘Het Overbos’ om deze wedstrijd gratis te aanschouwen.”
 • VV Woubrugge: ,,Cindy en Jeroen hebben er al zin in. De Boutavond op zaterdag 17 december, gezellig weer met elkaar in de kantine. Maar online loten kopen voor de hoofdrondes kan ook dit jaar. Vanaf maandag 5 december is dit mogelijk. Maar eerst laten we ons presentatie duo aan het woord.” De redactie van Lopend Vuurtje tast in het duister wat een boutavond nu is. We denken dat het een gezellige feestavond voor de leden en volgers van Woubrugge is. Hebben we het mis?
 • Het was al te lezen op onze website, maar nog eens. Na dit seizoen scheiden de wegen van Ron Paling en Bernardus.
 • Lotingen: op 5 december zal er geloot worden voor de districtsbeker. Een week later gaat er geloot worden voor de Sportiff LAV Cup. We houden u op de hoogte uiteraard.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read