dinsdag, maart 5, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 14 (4-11 november)

Lopend Vuurtje deel 14 (4-11 november)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 14.

 • FC Rijnvogels in het nieuw: ,,Bart van der Plas van het Katwijkse Promoplace heeft bij FC Rijnvogels flink uitgepakt. De gehele heren- en damesselectie elftallen zijn volledig aangekleed door het relatief jonge Promoplace. Zowel de spelers als de staf lopen er vanaf heden gelikt bij. Net als het kantine- en BCpersoneel. Ook zij zijn uniform te herkennen aan de mooie Promoplace kleding.” Om door een ringetje te halen.
 • Voorschoten’97: ,,Met dank aan de Gebr. de Graaff voor het beschikbaar stellen van het hout zijn de barkrukken op het terras voorzien van nieuwe zittingen. Een spontane actie van Willem van der Graaf die heel wat uurtjes aan het zagen en aflakken is geweest. Samen met Piet Westhoek hebben ze de zittingen gemonteerd en zo kunnen de krukken weer jaren mee.  Dank aan de sponsor en deze spontane vrijwilligersactie van Willem en Piet. Klasse mannen.”
 • EMM ’21 zoekt een tweede coördinator om de veldindelingen te maken. ,,Wat ga je doen? Je werkt samen met John Hoogenboom, die je hier alles over kan vertellen. Samen maken jullie de indeling van de velden voor de geplande competitie- en bekerwedstrijden. Jullie bekijken de beschikbaarheid van velden voor oefenwedstrijden. Jullie onderhouden contact met de KNVB.” Details op de website van de tweede klasser
 • Ook bij een club uit Leiderdorp is men op zoek naar vrijwilligers: ,,Binnen RCL hebben we ook een kleine groep enthousiastelingen die zich bezighouden met het onderhouden van de website. Per ingang van het nieuwe seizoen hebben we afscheid genomen van een aantal mensen in de groep en vandaar deze oproep om nieuwe mensen te werven. Grofweg is er werk een ICTer, redactie, een contentmaker, iemand die zich bezighoudt met de socials  en een voorzitter.”
 • Op de sites zagen we oproepen aan hen die boekjes met loten voor de grote clubactie verkochten. Vergeet niet ze snel in te leveren!
 • De feestdagen naderen: ,,Kerstkoppelklaverjassen bij DoCoS op 17 december.” De redactie weet niet beter of in Leiden wordt het op z’n Rotterdams gedaan.
 • Teylingen: ,,Op zaterdag 17 december organiseren we weer een gezellig Kerst-Eindejaarsfeest voor al onze leden, ouders van jeugdleden,(mogelijk geïnteresseerde) vrijwilligers, sponsoren en vrienden. Om 19.30 uur brengen we in ons sfeervol versierde clubhuis een toost uit op het Oude -en het Nieuwe jaar.” Hoe meld ik me aan? Dat is te vinden op de site van de club natuurlijk.
 • Ook Koudekerk organiseert een WK poule: ,,Nog maar 2 weekjes en dan is het zover en gaat het veelbesproken WK voetbal 2022 in Qatar van start. Ondanks al het gedoe erom heen, hebben wij er weer heel veel zin in! We zijn blij dat we al onze leden, vrijwilligers, sponsors en iedereen die TAVV een warm hart toedraagt in samenwerking met Scorito (de nr. 1 in sportpoules) de beste WK-poule kunnen aanbieden om samen te spelen. Ook als je geen grote voetbalkenner bent, kun je eenvoudig meedoen! Tijdens het WK organiseren wij een WK-Poule via Scorito. Nu kunnen wij hier wel uitleggen hoe dit werkt, maar dat kan Scorito zelf beter via onderstaande link. Voor de uiteindelijke top-3 ligt een leuke Koudekerk prijs te wachten!”
 • Verkiezingen in Woubrugge: ,,Heb jij al op jouw favoriete scheidsrechter van v.v. Woubrugge gestemd? Dan kan nu via de online verkiezing. Volg de onderstaande link en breng je stem uit.”
 • ,,Ook dit jaar heeft Bernardus weer de banketletter actie in de Sinterklaasperiode met smaakvolle letters van de warme bakker. Om de bekende redenen zijn de letters wel iets duurder geworden dan de afgelopen jaren, maar nog steeds is €9,00 een mooie prijs. De opbrengst wordt besteed aan extra activiteiten voor onze jeugd. De banketletters worden in de Rhynenburg, Groenestein en Rijndijk door onze jeugd aan de deur verkocht. Het is de bedoeling om bij bestelling meteen te betalen.”
 • André Lourens en eersteklasser Honselersdijk gaan na dit seizoen uit elkaar. De trainer was eerder werkzaam voor de zaterdagtak van competitiegenoot Voorschoten’97.
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read