dinsdag, januari 31, 2023
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 12 (21-28 oktober)

Lopend Vuurtje deel 12 (21-28 oktober)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 12.

 • Waar de afgelopen jaren meerdere Halloween-vieringen in Leiden verdwenen, zette voetbalvereniging Lugdunum juist een tandje bij. Weken lang zijn de jeugdtrainers bezig met het voorbereiden van ‘Happy Halloween’ om elk jaar een nog professionelere spooktocht neer te zetten. Vorig jaar deden er al 150 kinderen mee, komende zaterdag hoopt de organisatie op nog meer deelnemers. “Alle kinderen uit Leiden zijn welkom.” Het is de derde keer dat Lugdunum de spooktocht organiseert. “En hij is echt heel griezelig”, zegt jeugdtrainer Koos Spies. “Onze tocht stijgt echt boven alle andere tochten uit. Dat komt ook door de vele spoken, monsters en griezels die we hebben.” De spooktocht in de Kikkerpolder gaat door het washok en de kleedkamers van de voetbalclub, maar ook over het buitenterrein. Meer weten? Bezoek de site van de kikkers.
 • MMO organiseert op 11 november een pokertoernooi, zo twitterde de club uit Hoogmade. Voor het hoe en wat verwijzen wij u naar de website van MMO.
 • ,,Sponsoren en vrijwilligers van SJZ hebben op donderdagavond 20 oktober met volle teugen genoten van gastspreker Mario Been. Op een zeer ontspannen en vlotte manier vermaakte hij de meer dan honderd gasten.” Zo begint het verslag van een avondje Mario Been bij SJZ. Dat iedereen zich kostelijk heeft vermaakt ligt voor de hand.
 • Bij ROAC staat op 19 november een magische sinterklaasshow voor de jeugdige voetballertje op het programma: ,,Deze voorstelling is op zaterdag 19 november om 11.00 uur in de Hertogshal en is voor alle leden vanaf 4 jaar tot 9 jaar. Broertjes en zusjes mogen ook mee komen! En uiteraard mogen oudere leden en vrijwilligers ook hun kind brengen. De voorstelling is een mix van magie (goocheltrucs) en een sprookjesachtig verhaal. Er is veel interactie met de kinderen die vanaf het begin meegenomen worden in het sprookje. Kom je ook?? Aanmelden is niet nodig.”
 • Woubrugge:  ,,Deze week bereikte ons het trieste bericht van het overlijden van Gerrit Bruijnes op 21 oktober. Gerrit, bij de vereniging ook wel Ger of Gert genoemd, begon in 1965 met voetbal bij vv Woubrugge en was uiteindelijk meer dan 50 jaar actief als speler en sponsor.”
 • ,,Na de wedstrijd Meerburg versus Nicolaas Boys op 19 november zal Dee Jay Ray om 17.00 t/m 20.00 uur de middag – avond verzorgen ter voorbereiding op de PUB QUIZ. De PUB QUIZ zal starten om 20.00 uur en je kunt je als team hiervoor inschrijven. Over een quiz gesproken, doe jij al mee aan de WK poule?” Meerburg biedt dus na een hopelijk spannende partij voetbal een gezellig avondje aan.
 • Sponsornieuws bij Teylingen: ,,Wesseling Logistics sponsort kledingplan voor de jeugd. Dit familiebedrijf is al vele jaren bij onze vereniging betrokken. Afgelopen zaterdag zette Wilfred van Wattum namens Wesseling logistics zijn handtekening voor nog eens 4 jaar sponsoring bij R.K.V.V. Teylingen. Naast de sponsoring die zij al deden, zal Wesseling te zien zijn op de voorkant van alle wedstrijdshirts van de “middenbouw”. Zijn zoon Ralph zal komende jaren met trots dit prachtige tenue gaan dragen!”
 • Koudekerk: ,,Op 18 november organiseert de club een speciale avond om alle vrijwilligers in het zonnetje te zetten en hen te bedanken voor hun fantastische inzet. De vrijwilligerscommissie heeft hiervoor onlangs de vrijwilligers een mail gestuurd. Ondanks dat zij zorgvuldig bijhouden wie een vrijwilliger is, kan het zo zijn dat niet iedereen een mail heeft gehad. Ook kan het zijn dat de uitnodiging in de spam is beland.”
 • Onder het motto ‘Selectie Serveert’ organiseert Kagia een culinaire avond in Lisserbroek. Chefkoks Chris Nederpelt en John de John verwennen de gasten met een driegangendiner. De zwartkijkers die verwachten dat er een doorgebakken frikadel op hun borg gesmeten krijgen zullen blij verrast worden.
 • Goed nieuws uit Leiderdorp voor hen die een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken. ,,Als club vinden wij het belangrijk dat iedereen mee kan doen, ook in deze financieel lastige tijden. RCL heeft zich aangesloten bij een bijzonder initiatief van de KNVB en de ING bank. Voor ouders is het soms lastig de contributie en andere benodigdheden van een voetbalclub te betalen. Juist in tijden van spanning is sporten extra belangrijk en gezond. Vaak zijn er meer mogelijkheden om toch te kunnen voetballen, ook als er even geen geld is. RCL heeft een financieel contactpersoon gevonden die gezinnen kan helpen de juiste (lokale) regelingen te vinden, zodat de kinderen toch kunnen blijven voetballen. Diederick Stouten zal de rol van financieel contactpersoon op zich nemen. Diederick is al vanaf jonge leeftijd lid van RCL en heeft daarom veel binding met de club. U kunt er vanuit gaan dat uw situatie vertrouwelijk wordt behandeld en niet wordt gedeeld met derden.
 • ,,Vrijdagavond 4 november is het eindelijk weer zo ver: de Valken’68 veiling. aanvang 20:00 uur. U bent van harte welkom. Alvast een voorproefje van de te veilen kavels zien. Bekijk de video hieronder helemaal of hover met uw muis over de zwarte balk onderin. Voor weergave op grote scherm: Klik op het woord vimeo rechtsonder.” Dit is natuurlijk een fragment van de site van Valken’68. De hyperlinks zijn daar ook te vinden.
 • Dringende oproep van Voorschoten’97: ,,De club telt er zo’n 350 van en dat is geen slechte score vergeleken met andere clubs. Je kunt geen activiteit noemen of vrijwilligers dragen hun steentje daaraan bij. En toch luid ik de noodklok over het onderwerp “vrijwilligers”. Omdat ik, met mijn mede bestuursleden, zie dat we (a) niet kunnen functioneren zonder hen (b) er heel veel neerkomt op de schouders van weinigen. Tel daarbij nog op de grote financiële uitdagingen waar voor staan. Daarom voorzie ik dat zonder actie van het bestuur het voortbestaan van onze club in gevaar komt”, aldus voorzitter Pieter van Dijken.  Hier is geen woord Spaans bij.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read