dinsdag, januari 31, 2023
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 11 (14-21 oktober)

Lopend Vuurtje deel 11 (14-21 oktober)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 11.

  • ROAC: ,,Na twee jaren waarin we het moesten stellen zonder de oude vertrouwde Fancy Fair, kunnen we dit jaar weer los als vanouds! Dit jaar vieren we de Fancy Fair op zaterdag 5 en zondag 6 november. Natuurlijk is iedereen, jong en oud, van harte welkom in het Dorpshuis van Oud Ade. Zoals jullie waarschijnlijk weten, ontvangen wij ieder jaar een mooi bedrag van de Fancy Fair. Dit bedrag krijgen wij natuurlijk niet helemaal voor niets; er wordt van ons verwacht dat wij als vereniging zorgen voor een deel van de standbemanning. Alle leden vanaf ± 12 jaar van de voetbal, handbal, gym, dans en badminton worden daarom de komende weken persoonlijk benaderd door één van ondergetekenden om een shift te draaien tijdens de Fancy Fair. Ook ouders van jeugdleden worden van harte uitgenodigd.”
  • Het eerste elftal van Alphense Boys maakt volgend seizoen definitief de overstap naar het zaterdagvoetbal. De KNVB heeft deze week schriftelijk bevestigd dat de wisseling van speeldag, met ingang van het seizoen 2023-2024, is gehonoreerd. Naast Alphense Boys switchen – op allerlei verschillende niveaus – nog 25 amateurverenigingen in Nederland van zondag naar zaterdag als speeldag of andersom. De thuiswedstrijden van ons vlaggenschip beginnen volgend seizoen op het klassieke zaterdagmiddagtijdstip van 14.30 uur.
  • Roodenburg ziet ook de energierekening stijgen en heeft maatregelen genomen: ,,Zo hebben we als bestuur voor de korte termijn een aantal besluiten moeten nemen. Hierover zal binnenkort een nieuwsbericht verschijnen. We zullen dit eerst met alle betrokkenen huurders en commissies bespreken en natuurlijk zullen we ook de seniorenteams nader informeren.” Het douchewater zal bijvoorbeeld lauw aanvoelen, de douchtijd wordt beperkt en in de kantine en hoofdgebouw staat de temperatuur een graadje lager. Er zijn ook prettiger berichten te lezen op de website van de club: ,,Voor de langer termijn willen wij nieuwbouw voor de kleedkamers achter de tribune.  Het uitgangspunt is dan energieneutraal en niet meer aansluiten op het gasnet. Daarnaast onderzoeken we ook de mogelijkheid om zonnepanelen op het kantine- en hoofdgebouw neer te leggen.”
  • Bij Bernardus waarderen ze scheidsrechters middels een speciale scheidsrechtersavond: ,,Graag nodigen we ook andere belangstellenden uit voor deze avond. Ons scheidsrechterskorps kan namelijk wel wat aanvulling en verjonging gebruiken. Wellicht een goed moment om even de sfeer te proeven e na te gaan of “het scheidsrechteren” ook een taak voor jou kan zijn. Maandag 24 oktober in ons clubhuis. Aanvang 20.00 uur. Vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar.
  • Bij Teylingen bingo, maar dan speciaal en voor de jeugd: ,,Wij gaan weer een BINGO organiseren in ons clubhuis met als thema HALLOWEEN! Bespreek met je teamgenootjes wat een leuke outfit zou kunnen zijn en maak deze middag éxtra spannend. We zetten de bingomolen klaar op zondagmiddag 30 oktober 2022.” Let op de tijden en leeftijdsgroepen!
  • Wij blijven de algemene ledenvergaderingen vermelden en roepen leden op deze avonden vooral te bezoeken. Ze zijn echt belangrijk! Kagia: ,,Namens het bestuur nodig ik u allen uit om de Algemene Ledenvergadering 2021-2022 bij te wonen op vrijdag 28 oktober 2022, aanvang 20.00 uur in onze kantine.” Het bestuur van EMM’21 doet datzelfde voor de leden op 16 november.
  • ASC: ,,Op 24, 25 en 26 oktober organiseert TiquiTaca weer trainingen voor enthousiaste jongens en meiden in de leeftijdsklassen O8 t/m O13. De drie ochtenden hebben een verschillend programma en je kan zelf kiezen hoeveel en welke dagen je meedoet. Er zijn nog maar een paar plekken vrij, dus meld je snel aan!”
  • De eerste aankondigingen van speciale clubavonden tijdens de feestdagen dienen zich aan! DoCoS : 17 december koppelklaverjassen. MMO: 30 december, eindejaarsavond met de gebroeders Lieverse die de vinyldisco onder hun hoede hebben. Organiseert uw club ook iets speciaals later in het jaar? Meld het ons!
  • Deze week heeft Daniël van Duijn zijn handtekening gezet onder het contract dat DJO groep uit Noordwijkerhout verbindt aan FC Rijnvogels. Het relatief jonge bedrijf (opgericht in 2018) uit Noordwijkerhout is gespecialiseerd in de waterbouw en grondwerk. Daniël van Duijn, Sjaak Jansen en Willem Ouwehand hebben in het verleden al ruimschoots hun sporen verdiend in de grond- weg- en waterbouw en hebben in 2018 hun krachten gebundeld in de DJO groep.
  • RKSV DoCoS is een ambitieuze voetbalclub in Leiden met een sterk bloeiende jeugdafdeling met teams in bijna alle jeugdcategorieën. DoCoS heeft de ambitie om in vijf jaar tijd met de seniorenselectie naar de hoofdklasse te promoveren. Opleiding en doorstroming van onze jeugdige talenten is daarvoor één van de belangrijkste pijlers. De ambitie van de club wordt steeds meer gedragen en komt tot uiting in de ontwikkeling van de verenigingsstructuur, het opknappen van de accommodatie en het verder verbeteren van de jeugdopleiding. De eerste jeugdselectieteams spelen op dit moment bijna allemaal op hoofdklasseniveau. De ambitie van DoCoS is om in de toekomst met die selectieteams minimaal op dat niveau te blijven spelen en door te groeien naar een hoger niveau. Voor het verder verbeteren en uitbouwen van de jeugdopleiding is DoCoS op zoek naar enthousiaste, betrokken en gediplomeerde. Meer info nodig: bezoek de site van de Leidse club!

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read