dinsdag, januari 31, 2023
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 10 (8-14 oktober)

Lopend Vuurtje deel 10 (8-14 oktober)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 10.

  • Afgelopen week was onze aftrap van de Voetbaltafel. Liefst acht clubs stonden in de schijnwerpers. En wel de acht bij LAV aangesloten clubs in de vierde klasse. Zo kwamen Woubrugge, Kickers’69, Roodenburg, LSVV’70, Meerburg, Teylingen, SJZ en Warmunda voorbij. De beelden zijn al geplaatst op de site. Terugkijken kan via de zoekfunctie en dan Voetbaltafel of via het kopje bovenin ‘Media’ en dan ‘LAV TV’! De moeite waard. Ook onze podcasts zijn daar terug te beluisteren. In november volgt onze tweede voetbaltafel van het seizoen.
  • Het is al eerder vermeld, maar sommige zaken kun je niet vaak genoeg onder de aandacht brengen: RCL: ,,Walking Footbaal: Wat hebben wij samen een prachtige prestatie geleverd. Niet alleen het gigantische bedrag van €10.473,07 dat wij hebben opgehaald voor KiKa maar ook de bijzondere dag met een sportief Walking Football toernooi en veel gezelligheid. Wij willen jullie allemaal bedanken; spelers, spelbegeleiders, vrijwilligers, sponsoren, de media, onze fotograaf.”
  • ROAC leden en volgers kunnen hun club steunen door de Vomar app te downloaden en mee te doen aan de Klant is Koning actie. Op de site van ROAC staat alle informatie natuurlijk. Het is een kleine moeite om de Ripse club zo te steunen.
  • Bij Bernardus vinden ze een quizavond leuk: ,,Het kwissen is onderhand een traditie geworden bij onze club. De eerste kwisavond van dit seizoen komt er al weer aan en is op vrijdag 28 oktober. We hopen dat jullie er allemaal weer bij willen en kunnen zijn. En dan niet alleen de teams die bijna elk jaar al de strijd met elkaar aangaan, maar ook nieuwe teams zijn van harte welkom.  We beginnen om 20.00 uur en gaan jullie weer testen in 6 ronden en 12 (3X4) vragen die we tussen de ronden presenteren en gezamenlijk de rode draad noemen. We hopen op een grote deelname en zien jullie graag op vrijdag 28 oktober in het clubhuis.  De teams kunnen zich inschrijven bij Ronald Wagenvoort (ronwagenvoort@hotmail.com).
  • Woubrugge: ,,Nieuw seizoen, nieuwe feestjes! We trappen het seizoen af met het Oktoberfest op zaterdag 15 oktober vanaf 17:00 uur. Zien we jou in de kantine?” We kennen de details niet, maar hebben wel het idee dat het een mooie avond kan worden.
  • Meerburg heeft iets leuks voor de jeugd in de herfstvakantie: ,,Durf jij de uitdaging aan op jouw ‘Voetbalreis rond de Wereld’? In de herfstvakantie organiseert Voetbalopleidingscentrum.nl in samenwerking met Meerburg een voetbal dag op donderdag 27 oktober van 09.30-15.30 uur. Eén dag met alles erop en eraan voor jou en je voetbalvrienden. Trainen onder leiding van de allerleukste trainers, heel veel plezier maken en nieuwe voetbalvrienden maken, supergave trainingsvormen, toffe toernooien en snelle afwerkvormen! Tussen 09.30 uur en 15.30 uur wordt getraind. Brengen is mogelijk vanaf 09.00 uur, ophalen tot 16.00 uur. Tussendoor serveren we een gezonde lunch.”
  • Lugdunum kent al jaren het fenomeen ‘de Club van Honderd”. Het wordt nog aantrekkelijker er lid van te worden: ,,De Club van Honderd van Lugdunum kent dit jaar een nieuwe opzet. Dit seizoen kunnen leden kiezen voor een zilver, goud of diamant pakket. Elk pakket heeft een eigen financiële bijdrage en tegenprestatie. Ook is er een Kidsclub opgezet. De Club van Honderd is bijna dertig jaar geleden opgericht om het verenigingsleven bij Lugdunum te verbeteren. Ruim honderd mensen die Lugdunum een warm hart toedragen, doneren elk jaar een bedrag om de club een steuntje in de rug te geven. Met dit geld worden allerlei activiteiten en projecten ondersteund, waarbij de focus op de jeugd ligt.” Alle info op de site van de club van groenwit.
  • Wat hebben Rome, Havanna en Ter Ar met elkaar te maken? ,,TAVV ziet haar spelers en speelsters graag met de beste ballen en trainingsmaterialen voetballen. Regelmatig worden daarom onze ballen vervangen. Het is echter zonde om deze ballen zomaar weg te gooien. De meeste ballen zijn dan nog goed genoeg voor een tweede leven, ergens anders op onze mooie planeet, waar de kids het jammer genoeg minder goed hebben dan die in Ter Aar. We zijn dan ook heel blij dat we (in samenwerking met Womy Equipment Supply) een heel mooi project in Havanna (Cuba) gevonden hebben. In dit project wordt door het voetbalbolwerk uit Ter Aar schitterend samengewerkt met de Italiaanse voetbalgrootmacht AS Roma. Samen zorgen wij er mede voor dat Cubaanse én buitenlandse kinderen die in verschillende wijken van Havanna en de dorpjes daaromheen wonen – onder leiding van Cubaanse trainers – samen kunnen voetballen. TAVV heeft de ballen geschonken en AS Roma zorgt o.a. voor de benodigde wedstrijd- en trainingsmaterialen.”
  • Ben je niet in de gelegenheid een wedstrijd van Foreholte 1 bij te wonen? Dan is Twitter vanaf nu je beste vriend! Na lange afwezigheid keert de voetbalvereniging terug op dit medium. Volg Foreholte en mis niets van de wedstrijden van het vlaggenschip.

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read