dinsdag, januari 31, 2023
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 9 (1-7 oktober)

Lopend Vuurtje deel 9 (1-7 oktober)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 9.

  • Krijgt Sportpark Noord een andere naam? Bij Roodenburg gooien ze een balletje op: ,,De gemeente Leiden heeft een wedstrijd georganiseerd, waarbij mensen een naam kunnen aangeven voor het indoorcentrum aan de Boshuizerkade. Jaap Visser schrijft iedere dinsdag een column in het Leidsch Dagblad onder de naam VISSER IN DE STAD. Er wordt her en der gelobbyd om een naam te promoten. Aad van de Luit wordt genoemd en tot mijn verrassing klinkt ook de naam van Wout Holverda als naam voor dit sportpaleis. Met de hal heeft Wout wel verwantschap, want hij werkte jarenlang in de VijfMeihal. In het verhaal wordt er ook gesuggereerd  om bij Roodenburg wat te doen aan naamgeving. Een andere naam voor het sportpark en een naam voor de tribune.” Blijft het bij een losse flodder of wordt het serieus opgepakt?
  • Kickers’69 vergaderde en zette vrijwilligers in het zonnetje: ,,Tijdens de ledenvergadering van afgelopen woensdag hebben de leden Ria en Ton van der Meer benoemd tot Lid van verdienste. Ria heeft jaren lang de kleding van de selectie teams gewassen. Ook alle keukentextiel werd door haar gewassen. Ook voor een bardienst of schoonmaaktaken kunnen we altijd een beroep op haar doen. Ton is jarenlang enthousiast medewerker van de onderhoudscommissie. Op een positieve, constructieve wijze en denkend in oplossingen draagt hij bij aan de onderhoudswerkzaamheden.”
  • Woubrugge begint een Podcast: ,,Welkom bij de allereerste podcast van vv Woubrugge: de Door De Hopen Strontcast. De Score-redactie, bestaande uit Jelle Kliffen, Mick Evers, Berend-Jan Bregman, Chris Verhoef en Brian Vesseur, neemt jullie mee in de Woubrugse voetbalwereld.”
  • Het WK werpt zijn schaduw vooruit, ook bij Meerburg: ,, Het WK-voetbal komt eraan. Om het WK meer dynamiek te geven dan het volgen van de wedstrijden gaan wij een WK-poule starten. In samenwerking met Scorito bieden wij je een geweldig spel aan, met achtergronden en live-data. Aan dit spel kan iedereen deelnemen, ook als je niet wekelijks naar Studio Sport kijkt. Binnenkort gaat deze WK poule live en kun jij je opgeven.”
  • FC Oegstgeest gaat zich in het nieuw steken: ,, De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt aan de vervanging van onze (wedstrijd)kleding. Dit traject heeft vertraging opgelopen maar we zijn blij dat we nu kunnen aankondigen dat we in de winterstop echt over stappen naar Robey! Samen met Voetbaldirect.nl leveren we de kleding uit, dit zal gebeuren via een nieuwe webshop!
  • Bij FC Oegstgeest moet men nog even wachten, bij Kagia is het al zover: ,, Zaterdag 1 oktober jl. heeft Gerco Hulsbos namens v.v. Kagia het vernieuwde contract getekend met Karin Veen. Karin is eigenaar van Cheeky’s Kinderdagverblijf en partner van Dennis Veen, onze keeperstrainer. De selectie heeft nieuwe polo’s en hoedie’s ontvangen die voor en na de wedstrijd gedragen worden. Vanzelfsprekend zijn de staf en selectie daar erg blij mee.”
  • Bij Koudekerk wordt jaarlijks een fraaie presentatiegids uitgebracht: ,,Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Van Nispen is de nieuwe presentatiegids traditiegetrouw uitgereikt. Dit jaar was Bert de Jong de gelukkige ontvanger van het allereerste exemplaar uit handen van de voorzitter. De gids staat ook dit jaar weer vol mooie interviews en verhalen met oud-bekenden, met ‘de toekomst’ en uiteraard een bekende (ex-) voetballer.”
  • In Roelorandsveen staat de tijd niet stel als het gaat om het werven van vrijwilligers: ,,E.M.M.’21 wil onze leden, ouders van jeugdleden en vrijwilligers nog beter leren kennen! Dat doen wij met behulp van Taakie, een slimme, snelle en leuke online tool. Door het stellen van slechts een paar vragen krijgen wij een goed beeld van al die unieke types die onze club rijk is! Na het beantwoorden van de vragen zie je waar jouw talent ligt! Mocht E.M.M.’21 eens tegen een uitdaging aanlopen, dan kunnen we met Taakie heel handig wie er plezier aan zou beleven om een helpende hand te bieden.”
  • Niets te doen in de herfstvakantie? In die week organiseert Voetbalopleidingscentrum.nl in samenwerking met E.M.M.’21 een voetbaldag op dinsdag 25 oktober van 09.30-15.30 uur.  Eén dag met alles erop en eraan voor jou en je voetbalvrienden; trainen onder leiding van de allerleukste trainers, heel veel plezier maken en nieuwe voetbalvrienden maken, supergave trainingsvormen, toffe toernooien en snelle afwerkvormen! Tussen 09.30 uur en 15.30 uur wordt getraind. Brengen is mogelijk vanaf 09.00 uur, ophalen tot 16.00 uur. Tussendoor serveren we een gezonde lunch.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read