donderdag, februari 29, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 8 (24-30 september)

Lopend Vuurtje deel 8 (24-30 september)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje deel 8.

  • In samenwerking met Sport Akkoord Zoeterwoude gaat SJZ het rookbeleid rond het clubhuis en de velden aanscherpen. Achter de schermen wordt gewerkt aan een opzet waarbij het met ingang van 2023 alleen nog is toegestaan te roken op een aan het zicht onttrokken en afgeschermde plek. Zo wil SJZ gefaseerd toewerken naar een volledig rookvrij sportcomplex. Waarom niet direct invoeren? Omdat het tijd kost het rookbeleid aan te scherpen en glashelder bekend te maken. Overigens doen wij nu al de dringende oproep en het verzoek om niet te roken bij SJZ. Tijdens de Algemene Vergadering in november – de datum maken wij tijdig bekend – zullen wij het een en ander nader toelichten. Zo schrijft het bestuur van de club.
  • Vijftig jaar lang was het Trimmersgilde een vaste waarde binnen SJZ. Sportieve mannen namen vanaf de eerste dag dat SJZ op Haasbroek speelt (augustus 1970!) op vrijdagavond bezit van het trainingsveld. Gelet op de leeftijd van de huidige Gildeleden was het de bedoeling bij de 50ste verjaardag in 2020 definitief een streep onder het Gilde te zetten. Door Corona kwam het er niet van. Maar nu wel. Op vrijdagavond 14 oktober is er een afsluitende reünie met hopelijk zo veel mogelijk (oud)Gildeleden. Veel mannen die zich ooit contribuant van het Gilde mochten noemen, hebben al toegezegd dit buitenkansje gretig te benutten. Oud-Gildeleden die nog niet zijn benaderd, doen er goed aan zich te melden. Stuur een mail naar Trimmers.zoeterwoude@gmail.com of neem even contact op met T. Rimmer, 06 28 33 41 72
  • Warmunda: Op de buitengewone algemene ledenvergadering hebben wij geïnventariseerd of er mensen bereid waren om mee te helpen met het maken van bij elkaar 32 meter bloembak voor het nieuwe buiten terras. Velen staken hun hand op en uiteindelijk werd er gezaagd, getimmerd en geschroefd op zaterdag 17 september onder de bezielende leiding van Kees van Rijn. Zo was er een zaagteam bestaande uit Ton Haverkort en ondergetekende,(oftewel het team zonder timmer ervaring) een pas-, meet- en schroefteam bestaande uit John Spaargaren, Marco van Kempen en Andre Bunders. Allemaal ondersteund door Kees en Hans van Rijn. Hoewel het weer niet de hele dag mee zat waren aan het eind van de dag vrijwel alle bakken gereed. En hebben we met elkaar een hele gezellige dag gehad. Zie voor enkele impressies bijgaande fotos.In de loop van de week zijn de bakken afgemaakt door hoofdzakelijk Jan van Grieken. (Binnenwerk van de bloembakken vastnieten en 5 kuub tuinaarde storten). Dit resulteerde uiteindelijk dat op zaterdag 24 september alle plantenbakken en borders gevuld zijn met graslelies en hortensia’s door dames 1 onder leiding van Jan. Geweldig om te ervaren dat zoveel mensen bereid geweest zijn om te helpen. Daarmee hebben wij veel geld uitgespaard, mede dankzij de sponsoring van het hout door Noordman Hout en het ophalen van de picknicktafels door TKW (Transport Keijzer Warmond.(Handbalveld is al eerder in gebruik genomen en wordt volgens mij qua sfeer als een grote meerwaarde voor de vereniging gezien.) Kom allemaal naar de opening en laten wij er een gezellige middag van maken!
  • Liefhebbers opgelet, Op vrijdag 30 september weer tijd voor Team-koppel-klaverjassen, start om 20:00. Wees geen duikboot en doe gezellig mee. Zie de flyers op rcl.nl voor meer informatie!
  • EMM’21: Zondag 25 september was de 13e editie van de G-challenge. Een toernooi waar teams uit het hele land spelen. Zo’n 300 deelnemers onderverdeeld in 3 verschillende niveaus. Iedereen speelt op eigen speelsterkte. Zelfs looprekjes en rolstoelen zien we bij sommige teams. Om 10:00 uur een gezellige warming up met alle teams tegelijk. Leuke wedstrijdjes van 10 min. tegen DVSU, ARC, Meerburg, RCL en Only Friends Utrecht. Ook mocht iedereen weer een penalty nemen en was er een mooie beker, een medaille en een sportshirtje. Natuurlijk ook nog op de foto met Jean Paul de Jong clubicoon van FC Utrecht. Na een heerlijke lunch was het tijd voor de terugkeer naar de Veen. Mooie afsluiting van de kermisweek met top prestaties van onze spelers Fleur, Liselotte, Thijs, Kevin, Brent en Mike…. goed gespeeld hoor!
  • Zet jezelf niet buitenspel als je het financieel lastig hebt heb. Geen financiële ruimte om de contributie te betalen? Er zijn lokale en landelijke voorzieningen; ook voor jou. Dé oplossing om te blijven voetballen! Tom van der Pijl, TAVV’s eigen financiële contactpersoon (fcp@tavv.nl), helpt je graag. Kijk wat voor jou mogelijk is!

    Iedereen moet kunnen voetballen, ook als het financieel even tegenzit. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 11 kinderen in Nederland opgroeit in armoede, waardoor het voor ouders soms lastig is om de contributie en andere benodigdheden van een sportclub te betalen. Vaak zijn er genoeg regelingen om te kunnen voetballen, ook als er even geen geld is. Regelingen die soms onvoldoende bekend zijn bij ouders en verenigingen. TAVV en ING zorgen er samen met de KNVB, SchuldenlabNL, de VoorzieningenWijzer en de Nederlandse Schuldhulproute voor dat meer kinderen kunnen voetballen. Vanaf dit seizoen beschikt TAVV over een financieel contactpersoon die gezinnen gaat helpen met het aanvragen van de juiste (lokale) regelingen te vinden zodat meer kinderen kunnen voetballen. Niemand mag, om welke reden dan ook, buitenspel komen te staan

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read