maandag, februari 6, 2023
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 7 (17- 23 september)

Lopend Vuurtje deel 7 (17- 23 september)

-

De redactie van Lopend Vuurtje heeft de draad weer opgepakt: websites van onze club worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje deel 7.

 • Het is jammer dat het lastig is en blijft om voldoende vrijwilligers te vinden die de selectie willen bijstaan als teamchef, assistent-scheidsrechter of anderszins”, aldus voorzitter Tom van der Meer van SJZ. Wie o wie gaat de club helpen?
 • Sinds kort op Spotify: de LAV Podcast! Er staan sinds gisteren al drie bijdragen op. Even lekker terugluisteren en alles te weten komen over het regionale voetbal. Gezetn in de auto, op het toilet of waar je ook bent. Ook jouw club komt regelmatig voorbij!
 • Op 16 september 2022 hebben we de vrijwilligers van FC Rijnvogels in het zonnetje gezet. Tijdens de druk bezochte avond bij Het Strandhuys zijn we gestart met een hernieuwde traditie, de benoeming van de vrijwilliger van het jaar. We kennen de voors en tegens van zo’n benoeming, maar vinden dat we elk jaar een vrijwilliger extra in het zonnetje mogen zetten. Dit jaar is het Peter van de Berg, die zich door zijn tomeloze inzet voor de vereniging, tot vrijwilliger van het jaar 2022 is benoemd. Peter, langs deze weg nogmaals bedankt voor je belangeloze en onvoorwaardelijke inzet voor FC Rijnvogels.
 • Een uitstekend initiatief bij FC Rijnvogels! ,,Iedereen moet kunnen voetballen, ook als het financieel even tegenzit. Uit onderzoek blijkt dat  het voor ouders soms lastig is om de contributie en andere benodigdheden van een sportclub te betalen. Vaak zijn er genoeg regelingen om te kunnen voetballen, ook als er even geen geld is. Voetbalclub FC Rijnvogels en ING zorgen er samen met de KNVB, SchuldenlabNL, de VoorzieningenWijzer en de Nederlandse Schuldhulproute voor dat meer kinderen kunnen voetballen. Vanaf dit seizoen beschikt FC Rijnvogels over een financieel contactpersoon die gezinnen gaat helpen met het aanvragen van de juiste (lokale) regelingen te vinden zodat meer kinderen kunnen voetballen. Bij FC Rijnvogels wordt de rol van financieel contactpersoon ingevuld door de penningmeester Ilona Lange.”
 • Nieuwe mijlpaal voor LAV. OP twitter worden wij sinds deze week gevolgd door 3400 liefhebbers. Sluit u ook aan? Voor niets op de eerste rang. Ook prettig; in het weekend als eerste op de hoogte van de tussenstanden en doelpuntenmakers!
 • Ook Bernardus wordt hard getroffen door de energiekosten Afgelopen dinsdag is het bestuur voor het eerst in het nieuwe seizoen bijeengekomen. Belangrijk agendapunt was de sterk oplopende energiekosten. De club en haar leden proberen het gebruik van gas en licht zoveel mogelijk te beperken. Wel beperken wij de maximale douchetijd van circa 15 tot maximaal 20 minuten voor het gehele elftal. Wij vragen trainers, leiders en aanvoerders hier op toe te zien!
 • Tijdens de algemene ledenvergadering van SV Warmunda op maandag 19 september is er een nieuw bestuur gekozen. Het nieuwe bestuur werd voorgedragen door het bestuur en is unaniem aangenomen door de aanwezige leden. Na het overhandigen van de voorzittershamer van Matthieu van Winsen aan de kersverse voorzitter André Bunders, werd er gelijk door de leden unaniem ingestemd om eretitels toe te bedelen aan de scheidende bestuursleden.
 • Over trouwe leden gesproken: ,, Afgelopen vrijdag vond in de kantine van club een jubilarissenavond plaats. Een avond waarop VV Koudekerk alle leden in het zonnetje zette die minstens vijftig jaar lid zijn. Onder het genot van een hapje en een drankje deelden iedereen prachtige verhalen over hun tijd bij de club. Tijdens de avond waren prachtige foto’s uit de oude doos te zien. Op veler verzoek zijn deze ook op de site te bekijken.
 • Bij ASC hoeven jeugdleden zich niet te vervelen in de herfstvakantie. Als ze er snel bij zijn met hun aanmelding tenminste: ,,Op 24, 25 en 26 oktober organiseert TiquiTaca weer trainingen voor enthousiaste jongens en meiden in de leeftijdsklassen O8 t/m O13. De drie ochtenden hebben een verschillend programma en je kan zelf kiezen hoeveel en welke dagen je meedoet. Per dag is er plaats voor een beperkt aantal spelers. Tijdens de trainingen wordt er getraind en gespeeld op de TiquiTaca-manier.”
 • ASC uit Oegstgeest is voor het huidige seizoen op zoek naar een enthousiaste en bevlogen Hoofd Jeugdopleiding (HJO). Het HJO geeft leiding en sturing aan de ASC Football Academy. De intentie is om een langjarig samenwerkingsverband aan te gaan. De ASC Football Academy heeft de afgelopen jaren op organisatorisch en prestatief vlak grote stappen gezet en het beleid is erop geënt deze ontwikkeling door te zetten.
 • Voorschoten ’97 is op zoek naar een nieuwe jeugdvoorzitter. Richard Backx heeft aangegeven na het lopende seizoen te stoppen.  Heb jij affiniteit met voetbalvereniging Voorschoten 97 en ben je iemand die anderen kan sturen en enthousiasmeren? Wij zijn op zoek naar een of meerdere vrijwilligers die deze rol (eventueel gezamenlijk) willen invullen.
 • ,,Hopelijk gaat het net als de “Valkenburgse mart” deze keer wel lukken. De tweejaarlijkse veiling van Valken’68 moest al twee keer worden uitgesteld vanwege Corona. De laatste succesvolle veiling met een opbrengst van ruim 50.000 Euro dateert alweer van november 2019. Met de vorige veilingopbrengsten was het o.a. mogelijk om het nieuwe sponsorhome, administratieruimte, fysioruimte en vergaderruimte te realiseren. Het Valken’68 bestuur wil met de opbrengst van deze veiling de nieuwbouw van een 20 kleedkamers en de renovatie van de entree en kantine financieren. Uit de opbrengsten van de twee vorige veilingen is al een aardig spaarpotje van meer dan een ton opgebouwd, maar voor dit project waardoor Valken’68 nog veel duurzamer en toekomstbestendiger wordt is een hoop geld nodig.” De volgers van Valken’68 hebben de datum inmiddels in hun agenda staan.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read