dinsdag, oktober 3, 2023
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 6 (10-16 september)

Lopend Vuurtje deel 6 (10-16 september)

-

De redactie van Lopend Vuurtje heeft de draad weer opgepakt: websites van onze club worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje deel 6:

 • Direct na afloop van de wedstrijd FC Rijnvogels – Harkemase Boys op zaterdag 1 oktober zal de kantine op de Kooltuin omgeturnd worden tot een bierstube. Dus trek je lederhose aan, laat je bierpul vullen en feest mee op de muziek van onze Oosterburen. Het jaarlijks terugkerende succes is dit jaar geheel gratis, met uitzondering van de VIP-tafels. Er zijn vijf VIP-tafels beschikbaar tijdens het Oktoberfest’22. Een VIP-tafel kost 100 euro en er is plaats voor 6 tot 8 personen per tafel.
 • MMO: ,,Voor alle beginnende en ervaren voetballertjes is er weer een voetbalclinic! Breng dus al je vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes mee en beleef een leuke dag op Sportpark MMO! De clinic vindt plaats op 8 oktober van 11:30 tot 12:30 uur, maar ook daarna is er nog genoeg te beleven op Sportpark MMO. Meld je dus snel aan via de mail of Whatsapp!
 • MMO Part 2: ,,Terwijl de laatste hand wordt gelegd aan de vernieuwde kantine, kijken wij alvast vooruit. Zet daarom 8 oktober met een dikke stift in je agenda, want dan wordt de vernieuwde kantine officieel geopend! Nadat het eerste, tweede en dameselftal van MMO in actie zijn gekomen, verwelkomen wij jullie graag in onze vernieuwde kantine. Tot dan!”
 • Woubrugge biedt ruimte aan schrijftalent: ,,Hoe leuk is het als je een verslag van jouw wedstrijd kunt terug lezen? Dat kan! Het is nu nog eenvoudiger om een verslag van jouw wedstrijd op de website v.v. Woubrugge te plaatsen. Je kunt je verslag nu heel eenvoudig uploaden door middel van een speciaal formulier. Nadat je een aantal velden hebt ingevuld, kun je je verslag heel eenvoudig inleveren met een druk op de knop. Het verslag wordt nog leuker als je er één of meerdere foto’s bij doet. Het maximaal aantal foto’s is drie. Het verslag wordt zo spoedig mogelijk op de website geplaatst.” Wie weet wordt hier de kiem gelegd voor een glanzende carrière bij leidenamateurvoetbal! Deze site is immer op zoek naar schrijftalent.

 • Meerburg wil graag wat reclameborden erbij en zoekt daarbij de steun van de leden:  ,,Eens in de zoveel tijd komt er een actie voorbij waar je als jeugd wel van moet profiteren. Dit is er dan ook zo één. Zorg dat jij of je team de uitdaging aangaat en dan maak je kans om een teamuitje te winnen ter waarde van 300 euro. Of als individueel lid € 30 euro per reclamebord die wij dan omzetten in een cadeaubon ter waarde van het totale bedrag. Klinkt als een win – win situatie. Jij moet alleen de sponsor of sponsoren zo gek krijgen om je hierbij te helpen.” Alle ins en outs van deze actie staan op de website van de club.
 • Leiduh kijkt uit naar 3 oktober…. ,,Iedere Leidenaar kent de taptoe, maar voor wie het niet weet: De Taptoe is het podium voor alle Leidse verenigingen om zich in hun clubkleuren, met veel attributen, licht, enthousiasme en met volle overgave te presenteren aan de Leidse bevolking. Zo ontstaat er een immens schouwspel in de Leidse binnenstad, waarbij de ene helft van Leiden zich presenteert aan de andere helft van Leiden. De verenigingen die zich het creatiefst presenteren winnen één van de drie Joppenszoonprijzen. De Taptoe wordt traditioneel gelopen op 2 oktober en vormt hiermee de aftrap van de 3 oktober viering. Omdat dit jaar 2 oktober op zondag valt, is dit jaar de Taptoe op zaterdag 1 oktober. Sporting Leiden loopt natuurlijk ook mee.”
 • In Oegstgeest zoeken ze een handige hulp voor de social media: ,,Iedereen zit op social media en onze voetbalvereniging natuurlijk ook. We zijn te vinden op Insta, Twitter, Facebook, YouTube en TikTok. Wist je dat we op de laatste zelfs bijna 14 duizend volgers hebben?! Op onze accounts delen we informatie over wat er gebeurt op de vereniging, wat ons te wachten staat en nog veel meer. Maar dat kan natuurlijk altijd beter! Wil jij ons daarbij helpen? De communicatiecommissie van FC Oegstgeest is op zoek naar een jong en enthousiast persoon die ons wil helpen met het maken en posten van content op onze social media-kanalen. Hier ben je uiteraard geen dagen per week aan kwijt en als je even wil kijken of het iets voor jou is ben je ook van harte welkom.”
 • Tot een paar jaar geleden had TAVV een best wel grote groep van ‘Vrienden van TAVV’. Het mooie en goed gevulde ‘Vrienden van TAVV’-bord in onze kantine was daar een mooi en zichtbaar bewijs van. Op dit bord stonden de namen van leden én niet-leden die onze vereniging een extra warm hart toedragen. Helaas is door personele wisselingen en de lange corona-periode een stil einde aan de ‘Vrienden van TAVV’ gekomen. Maar dat gaat nu veranderen! De ‘Vrienden van TAVV’ maken met ingang van vandaag een doorstart. Twee toppers uit ons heren-1, Chiel Konings en Lars van der Pijl, hebben de schone taak op zich genomen ‘vrienden’ te werven. Voor slechts €50 per seizoen kan ook jij een ‘vriend’ worden. De door de ‘Vrienden van TAVV’ gerealiseerde baten zullen worden besteed aan ondersteuning van én activiteiten voor onze jeugd. Daarnaast zal met een deel van deze baten gespaard worden voor de organisatie van het groots vieren van het 75-jarig bestaan van TAVV in 2024!”
 • Een uitstekend initiatief bij EMM’21 om de vrijwilliger wat extra aandacht te geven: ,,EMMer in beeld, een nieuwe rubriek binnen EMM’21, om onze vrijwilligers een beetje beter te leren kennen. Deze keer Maikel van Veen! Gezellig aan de keukentafel, met twee hondjes ravottend om mijn benen in gesprek met Maikel van Veen.” Het volledige interview kunt u vanzelfsprekend lezen op de site van deze tweedeklasser.
 • En daar blijft het niet bij. EMM’21 zoekt per direct een wedstrijdsecretaris voor de jo9 t/m de jo7. Wat er gevraagd wordt kunt u, het is makkelijk te raden, lezen op de website van de club.
 • Save the date! Op zaterdag 8 oktober, na de wedstrijd tegen Zevenhoven 1, organiseert S.V. Kickers ‘69 een Flügel Party met speciale Flügel actie! Er is een DJ aanwezig om er een knalfeest van te maken! Het feest vindt plaats in de kantine van Kickers ’69. Nodig al je vrienden en vriendinnen uit!

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read