zaterdag, december 3, 2022
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 5 (2- 9 september)

Lopend Vuurtje deel 5 (2- 9 september)

-

De redactie van Lopend Vuurtje heeft de draad weer opgepakt: websites van onze club worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje deel 5:

 • Let op! Vrijdag 9 september is het RCL KIKA Walking Football toernooi. Hulde voor het initiatief. Het volledige programma staat op de site van de Leiderdorpse club.
 • Bij DoCoS is er een vacature voor een hoofd Jeugdopleiding. De HJO is minimaal twee trainingsavonden en op zaterdag aanwezig om samen met de TC en trainers/begeleiders invulling en uitvoering te geven aan het technische beleid van DoCoS. Naast voetbaltechnische kennis beschikt de HJO over goede communicatieve vaardigheden en het enthousiasme om bij te dragen aan de ontwikkeling van de vereniging. Daarbij is talentontwikkeling en duidelijke communicatie naar trainers, spelers en ouders van groot belang. Alle info natuurlijk op de website van rood en wit.
 • Teylingen meldt de actie tijdig: ,,Op zaterdag 24 september gaat landelijk de Grote Clubactie weer van start. We zijn alweer druk bezig met alle voorbereidingen, zodat alle JO8 t/m JO13 straks een gepersonaliseerd verkoopboekje zullen ontvangen, te samen met de 2 loten die wij standaard aan al onze leden uitreiken.  Dit jaar maken we voor al onze jeugdleden ook nog een persoonlijke verkooppagina aan, waarvan hieronder een filmpje over het gebruik ervan. Ieder jeugdlid ontvangt op het bij ons bekende e-mailadres op 24 september een mail met inloggegevens.” Kijkend naar eerdere seizoenen kunnen we vrijwel met zekerheid aannemen at alle clubs gaan deelnemen. Houd de website van uw favoriete club in de gaten. U kunt met de aankoop van loten uw club steunen en u maakt nog kans op fraaie prijzen ook!
 • FC Oegstgeest: ,,Op woensdag 28 september staat de Algemene Ledenvergadering gepland. Het bestuur nodigt de leden en de ouders van jeugdleden uit om deze bij te wonen.”
 • Koudekerk: ,,Het bestuur nodigt alle leden van VV Koudekerk uit om aanwezig te zijn bij de Algemene Ledenvergadering (ALV). Te houden op maandag 19 september 2022, aanvang 20.00 uur.”
 • ,,Binnenkort start Rabo ClubSupport – een landelijke actie van de Rabobank waar S.V. Aarlanderveen geld mee kan winnen. Ben jij klant van de Rabobank? Zorg dan dat je ook lid bent (gratis), zodat je kunt stemmen. Want jouw stem is geld waard!”  Wij pikten dit bericht van Aarlanderveen eruit, maar we hadden ook andere namen kunnen noemen. Het is ook  voor uw favoriete vereniging vermoedelijk een simpele manier om wat extra inkomsten te genereren. Check de website van uw eigen cluppie. Stemmen kan alleen als je klant en lid bent bij de Rabobank. Je krijgt 3 stemmen waarmee je 3 verenigingen kan steunen.
 • EMM’21 kan ook hulp van de Vomar krijgen: ,,Steun EMM21 door boodschappen te doen bij de Vomar. Spaar eenvoudig én geheel kosteloos een sponsorbedrag bij elkaar door boodschappen te doen bij de Vomar. Dit kan nu heel eenvoudig met Club is Koning. Spaar mee via de stappen die op de site van de club vermeld staan.
 • Foreholte is trots: ,,Goed nieuws, want in de herfstvakantie organiseert Ajax een Clinic bij VV Foreholte in Voorhout. Op maandag 24 oktober 2022 kunnen jongens en meiden tussen de 6 en 16 jaar oud een dag lang trainen als een Ajax-speler. Samen met spelers en speelsters van dezelfde leeftijd leer je verdedigen als Jurriën Timber, dribbelen als Steven Bergwijn en scoren als Dusan Tadic. Ben je tussen de 18 en 30 jaar? En twijfel je of je (weer) wilt voetballen? Kom dan gewoon eens met ons meetrainen en ontdek zelf (weer) hoe leuk dat is!”
 • TAVV zoekt vrouw: ,,Ons Vrouwen-1 is een nieuw, jong, gezellig en soms ook wel een fanatiek team dat in de 4e klasse op zaterdag aan het eind van de ochtend, begin van de middag hun wedstrijden speelt. Zij zoeken nog een beetje ervaring en voetbalslimheid. Ben jij diegene die zij zoeken? Ben jij de nieuwe aanwinst van ons Vrouwen-1?”
 • IJskoude douche voor SJZ. De club ging ervan uit de het sportpark op de schop zou gaan. Dat blijkt nu geenszins het geval: ,,Nu volstrekt onduidelijk is wanneer de plannen worden uitgewerkt én uitgevoerd, zit SJZ in een lastige situatie. Omdat de gedachte was dat Haasbroek binnen niet al te lange tijd volledig op de schop zou gaan, is onderhoud aan de huidige accommodatie door SJZ mondjesmaat en slechts het hoogst noodzakelijke uitgevoerd. Dat heeft uiteraard gevolgen voor de huidige staat van de accommodatie. Het bestuur van SJZ heeft daarom een gesprek aangevraagd met burgemeester Van Trigt. Dat gesprek vindt later deze maand plaats.”
 • Wisseling van de wacht bij FC Oegstgeest: ,,Pepijn Hentenaar neemt de voorzittershamer over van Jaap van Pampus. De laatste heeft met zijn energie en ideeën de club door de lastige coronaperiode geloodst, maar acht nu de tij gekomen voor nieuw bloed binnen de club. Hentenaar heeft een veelzijdige sportachtergrond, maar voetbal neemt nu toch wel een centrale plaats in, mede omdat zij drie zonen bij FC Oegstgeest spelen. De nieuwe voorzitter hoopt dat FC Oegstgeest zich zal ontwikkelen tot een tweedeklasser.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read