dinsdag, januari 31, 2023
HomeTweede klasseEMM'21Thomas Brug: ,,Prestaties EMM’21 stiekem verwacht”

Thomas Brug: ,,Prestaties EMM’21 stiekem verwacht”

-

Ook deze week leverde LAV weer een bijdrage aan het Leidsch Dagblad over het regionale voetbal. Dit keer stond EMM’21 centraal middels Thomas Brug. Voor wie het interview nog niet kon lezen en wat uitgebreider hier nog een nieuwe kans.

Zaterdag sluit EMM’21 het eerste deel van de competitie af thuis tegen DONK. Na de tiende speelronde staat de ploeg van Koen van der Vlugt keurig derde. Als het mee zit kan de fusieclub zelfs nog afsluiten als winterkampioen, maar een zevende plaats is zelfs ook nog mogelijk. Feit is nu dat drie voorheen zondagclubs bij de eerste vier staan en verdediger Thomas Brug (27) is niet compleet verrast door de prestaties van zijn team.

,,In de zomer had ik stiekem verwacht dat we goed zouden mee kunnen komen bij de bovenste ploegen. Vorig seizoen groeide het nieuwe team langzaam naar een heel behoorlijk niveau en daarop zijn we verder gegaan. Onze start was nog moeizaam, maar geleidelijk aan zijn we stabieler geworden. Wel hebben we nog onnodige punten gemorst. Een prima eerste helft werd te vaak gevolgd door een beduidend mindere tweede. Tegen DoCoS konden we het niveau twee weken terug wel vasthouden en wonnen we met 6-0. In het afgelopen weekend speelden we lang met tien man (Job Mooren kreeg een rode kaart, HK) tegen Foreholte, maar bleven we overeind. Sterker nog; op de 1-2 zege viel niets af te dingen. In de slotfase kregen we het nog een beetje lastig, maar Stijn Rietbroek had ook zomaar de 1-3 kunnen maken. Mochten we DONK kloppen dan nemen we voor het moment afstand van diverse ploegen. Handhaving is voor ons nog een eerste vereiste, hoewel we misschien wat brutaler mogen inzetten als we naar de ranglijst kijken.”

Brug is een rots in de branding bij EMM’21 en de afgestudeerde fysiotherapeut, die opvallend genoeg in januari als casemanager WMO aan de slag gaat in de Haarlemmermeer, is blij dat hij een vriendenteam achter zich liet. Voor een centrale verdediger is Brug veelzijdig en tamelijk snel. ,,Tot mijn vijftiende speelde ik bij DOSR. Daarna heb ik twee jaar in de jeugd bij Alphense Boys (in toenmalige B1 en A2) gespeeld en via UVS (A1) kwam ik terecht bij Noordwijk. Helaas kampte ik daar met veel blessureleed en daardoor ben ik terug gegaan naar DOSR om daar met vrienden te gaan voetballen. Ik bemerkte echter dat ik een uitdaging miste en zo ben ik bij EMM’21 weer in het eerste terecht gekomen. Tuurlijk was het beregezellig met die gasten, maar dat is het nu ook. Prettig is dat ik weer heel fit ben geworden en met mijn duelkracht, positionering en aansturing kan ik de ploeg helpen. Enkel ben ik soms te nonchalant en dat levert wel eens balverlies op. Dat moet er nog wel uit.”

De centrale verdediger roemt trainer Van der Vlugt. ,,Een jonge trainer die tot taak had om een team te smeden van spelers van WVC en DOSR. Dat kwam hem wel eens op kritiek te staan, maar al snel verstomde dat. Het is zijn eerste klus als seniorentrainer en hij vult dat uitstekend in. Overigens is dat ‘gedoe’ over wel of geen fusie nauwelijks nog een item. Hooguit incidenteel nog bij de wat oudere garde. De spelers zelf groeiden met elkaar op en kwamen elkaar later tegen in de kroeg. Er blijven geen volgers weg, ofschoon het op zondag wel iets drukker was. Wanneer wij echter steeds meer leuke wedstrijden gaan spelen, zullen we meer belangstellenden krijgen. Dus dat is aan onze overwegend jonge groep waarin ik zelfs bij de iets meer belegen spelers behoor.”

EMM’21 incasseerde tot nu toe de minste tegentreffers i de competitie. ,,Jari van Veen kwam als keeper en hij doet het uitstekend. Achterin is Joppe Huigsloot enorm gegroeid, zowel in verdedigend als aanvallend opzicht. Met Sven van der Meer en Jari trachten we het team te coachen. We zijn meestal goed georganiseerd.”

EMM’21 draait voorlopig prima mee in de tweede klasse. ,,Het ontloopt elkaar weinig dus we moeten in dit stadium niet te vroeg juichen. Enig positivisme is echter wel op zijn plaats. We hebben gewoonweg een leuk team en onze wissels brengen ook het nodige. Voor onze groep hoeven we ons dus zeker niet te schamen.”

Tenslotte over de komende opponent. ,,Zij staan net achter ons en het is een prima ploeg. Ze werden vorig jaar nog tweede in onze klasse op zondag en eindigden ruim boven ons. Dus we gaan er een kluif aan hebben, maar het vertrouwen is er zeker bij ons. Onze derde plaats is geen toeval.”

Laatste onderlinge resultaten:

27 februari 2022: DONK- EMM’21 0-1

12 mei: EMM’21- DONK 2-2

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read