donderdag, mei 23, 2024
HomeTweede klasseForeholteToni Arroyo (Foreholte): ,,Onze trainer laat ons geloven in meer”

Toni Arroyo (Foreholte): ,,Onze trainer laat ons geloven in meer”

-

Al enige jaren levert LAV een bijdrage, meestal op woensdag zo ook deze week, aan et Leidsch Dagblad met onder meer een interview met een speler van een regioclub. Afgelopen week was het de beurt aan Toni Arroyo. Niet iedereen zal het gelezen hebben en zodoende biedt LAV de lezer nog eens de kans. De versie hieronder is ook nog wat uitgebreider.

Foreholte heeft de vuurdoop op zaterdag als speeldag erop zitten en het competitiedebuut is bevallen. Op eigen terrein werd Kagia met 3-1 verslagen en de stemming is opperbest bij de 90-jarige vereniging. Zo best zelfs dat het duel even voor tijd kwam stil te liggen. Spits en routinier Toni Arroyo kon er wel om lachen. ,,Het was gezellig druk en onze aanhang was luidruchtig en de muziek werd net even te vroeg ingezet op ons terras. Dat werd kortstondig in de kiem gesmoord. Verder onschuldig natuurlijk, maar het geeft aan dat de overgang van speeldag leeft bij de club. We verheugen ons nu al op de andere derby’s tegen clubs als DoCoS, RCL en ASC.”

Volgens de tweevoudig doelpuntenmaker was er sprake van gezonde spanning, maar er stond geen stroom op de voeten. ,,Natuurlijk waren we wel benieuwd en we wisten niet goed wat te verwachten. Kagia speelt al jaren in de tweede klasse en bij ons leeft het idee dat de zaterdagcompetitie sterker is. Wanneer je dan gedecideerd wint, is er ruimte voor euforie. Nu zegt het allemaal nog niet veel, maar opvallend is wel dat vijf van de zeven onderlinge duels tussen gewezen zondagclubs en de gevestigde orde op zaterdag winst opleverde voor de zondagclubs. Aalsmeer zou een titelkandidaat zijn, maar die ploeg ging onderuit tegen ESTO. Die ploeg vocht tegen degradatie in 2C op zondag vorig seizoen. DoCoS ging onderuit tegen RVC’33 en dat vond ik ook nogal verrassend. RVC’33 is onze komende tegenstander. Voor ons geen onbekende. Daar lastig te beschrijven op een moeilijk te bespelen veld. Desalniettemin zullen we vol voor de winst gaan zodat we mogen spreken van een vliegende start.”

Het duel van afgelopen zaterdag werd beslist in de extra tijd van de eerste helft. Kagia kreeg twee goals om de oren en kon daarna geen gebalde vuist maken. Arroyo was in die fase beslissend. ,,Ik had al een doelpunt gemaakt en daar kwam er nog eentje bij. Onze trainer Mario Koswal gaf aan dat ik ook het derde doelpunt moest claimen als spits. Aan de bar en in de avond heb ik daar dolletjes over gemaakt en gezegd dat ik een hattrick op mijn naam had gezet. In alle eerlijkheid klopt dat niet. Mijn laatste inzet was zeker naast gegaan, maar via een verdediger werd de doelman van Kagia gepasseerd. Maar goed; ik was er wel betrokken en het gevoel van blijdschap niet minder.”

Met Koswal is de naam gevallen van de nieuwe oefenmeester die het wel aandurft om met Arroyo en Sam Lemmers te spelen. ,,Onze vorige trainer was behoudend en het accent lag niet op de aanval. Koswal ziet er geen probleem in dat wij samen spelen. Sam staat nu op ‘10’ en het is de bedoeling dat hij onder mij komt. Wie de doelpunten maakt dat doet er niet toe. Ik voel me heel lekker in deze rol. Ook tijdens het bekertoernooi liep het al lekker en we wonnen drie keer, zelfs van eersteklasser SV Hillegom. De trainer is hier niet gekomen om mee te doen. Hij spreekt uit dat Foreholte moet gaan voor promotie en dat bevalt mij wel. Foreholte is de voorbije jaren vaak in de middenmoot geëindigd en dat was niet altijd even sexy. Zijn uitspraken dalen steeds meer neer op de spelersgroep en het geloof wordt groter. Hij vervloekt een kreet als ‘linkerrijtje’ en wil de lat hoger leggen. Hij wil hoog druk zetten en het publiek vermaken met aanvallende intenties. Ik denk dat deze trainer wel eens iemand kan zijn die deze club nodig had. Ik geloof er in dat die kwaliteiten in onze groep zitten.”

Vanaf zijn achttiende speelt de op een BSO in Voorhout werkzame docent in de hoofdmacht. ,,Ik geef daar sportlessen voor 4 tot 8-jarigen. Een leuke klus, hoor, en ik doe het al lang. Inmiddels ben ik 31 en ik ben blij dat ik na gesprekken met Koswal heb aangegeven nog even door te gaan. Daarvoor twijfelde ik wel moet ik zeggen. Deze zaterdagcompetitie is echter een leuke uitdaging en per seizoen beoordeel ik wel of ik nog verder kan en wil.”

 

Duidelijk is dat Arroyo best honkvast is. ,,Ja, best wel. Mijn relatie is ook al enige tijd onderweg en we hebben samen een huis verkocht. Zo bevalt het leventje mij best. Wat zou het daarnaast nog leuk zijn wanneer we zouden kunnen promoveren. Nee, ik loop niet op de zaken vooruit maar we mogen hier best geloven in een fraai seizoen.”

Foto’s: Jan van der Lubbe

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read