donderdag, juni 13, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseAlessandro Kwant zocht en vond heil bij Voorschoten’97

Alessandro Kwant zocht en vond heil bij Voorschoten’97

-

Ook deze week leverde LAV een bijdrage aan het Leidsch Dagblad met een interview. In dit geval met Alessandro Kwant van Voorschoten’97 (za). Nog niet gelezen? Hierbij alsnog de mogelijkheid daartoe.

Met Wesley Zonneveld bij Rijnsburgse Boys voor zich besloot Alessandro Kwant dat hij het als doelman maar eens elders moest gaan proberen. Oom Fabian Schouten dacht mee en uiteindelijk koos de 24-jarige sluitpost voor Voorschoten’97. Daar ging hij de concurrentiestrijd aan met de ervaren Stephan van der Niet en vanaf het begin van de competitie keept hij nu in de hoofdmacht. ,,Ik moest gezien mijn leeftijd vlieguren gaan maken. In het verleden liep ik diverse ‘blauwtjes’ op als de trainer een keuze maakte en in Rijnsburg zou ik het weer niet hebben gered als eerste keeper. Ik kan nu stellen dat de keuze prima is uitgepakt. ‘Faab’ zag mijn ambitie en kennelijk heb ik Jonathan Jonk, onze trainer, kunnen overtuigen. Bij UDO zag ik mijn oom vaak aan het werk omdat hij op zondag speelde. Het keepen zit dus wel in de familie, want zijn zoontje keept zelfs bij Feyenoord. Ik probeer altijd wel op keepers te letten en daar profijt van te halen. Zo ook op het WK. Manuel Neuer is daar de meest complete van het gezelschap, maar ik kan ook genieten van Guillermo Ochoa van Mexico.”

Tot nu toe was Kwant niet te betrappen op blunders. ,,Wel nam ik mijzelf een tegendoelpunt tegen DSO kwalijk, maar daar staat tegenover dat we ook al drie keer de nul hielden. Tegen Forum Sport, afgelopen zaterdag, pakte ik ook wel een aantal goede ballen. We speelden op de valreep met 2-2 gelijk. Helaas kregen we een rode kaart en werd het 2-1, maar gelukkig prikte Nick Guijt laat nog binnen. Ik denk wel dat er met elf tegen elf meer in had gezeten voor ons. We zouden sowieso graag wat hoger hebben willen staan, maar in deze klasse is het absurd hoe klein het verschil is tussen een aantal ploegen.”

Aan de onderkant wordt DHC wekelijks als speelbal gebruikt en zijn er nog enkele mindere broeders. VELO heeft een gaatje te pakken aan de bovenkant, maar voor het overige doen de teams weinig voor elkaar onder. ,,Neem bijvoorbeeld Valken’68. Zij wonnen twee keer achtereen en klimmen van plek tien naar vier. Wij verzamelden veertien punten tot nu toe en nemen de negende plek in, maar we staan maar een puntje achter op die nummer vier. Daarom is het zaak om nog twee keer een goed resultaat te halen voor de winterstop.”

Komende zaterdag komt UVS naar sportpark Adegeest en die ploeg staat net onder Voorschoten’97. ,,We kunnen ze dus verder op afstand zetten en daarna gaan we nog naar Honselersdijk dus er liggen mogelijkheden. Naar UVS wordt natuurlijk stilaan uitgekeken. Loyd van der Wilden speelde vorig seizoen nog hier en een groot deel van de groep kent Mitchell Abdoel die voorheen bij Nootdorp speelde. Helaas is Martijn Hogeboom geschorst voor twee duels na zijn rode kaart en Ronnie Verplancke is nog op de weg terug van een blessure. We gaan zien of hij het zal redden, maar gelukkig hebben we alternatieven. Het gaat vast een interessante pot worden. Beide ploegen zijn op zoek naar positieverbetering.”

De in Katwijk samenwonende Kwant groeide op in Oegstgeest en speelde tot zijn veertiende bij UDO. Daarna stond hij negen seizoenen onder de lat op De Middelmors. Nu is hij op zijn plaats bij de eersteklasser. ,,Er staat een leuke groep en ik heb er veel aan om o.a. te praten met Verplancke, Thom Wijnalda en Guy Smith. Daar leer ik zeker van. Hopelijk ga ik nog vaak de nul houden dit seizoen en wie weet komt mijn kans ooit nog bij Rijnsburgse Boys. Voor nu is het zo helemaal goed voor mij.”

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read