vrijdag, mei 24, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseBratwurst, bier, beloofde spicy kip… en Boshuizen pakt de punten!

Bratwurst, bier, beloofde spicy kip… en Boshuizen pakt de punten!

-

Eerste klasse B (zondag) – ,,We begonnen twintig minuten te laat vanwege een sokkenprobleem, we hebben uiteindelijk de van Erp geleende natte, vieze sokken uit hun wasmand aangetrokken om voetballend op het veld te laten zien wat we kunnen. Met de werklust van vandaag stonden we er dan ook. De 1-2 ruststand had een veel hogere eindstand kunnen worden als we de vele kansen in de tweede helft hadden benut. Zeker een mooie revanche na de 5-0 uitnederlaag twee weken geleden bij koploper Best-Vooruit. Nu eerst maar de blik op de bekerwedstrijd komende donderdag uit bij Westlandia”, aldus de vlot verhalende Virgilio Hagens de FC Boshuizen-verdediger.

De Boshuizerkadeploeg stond zevende met 6 uit 4 en de thuisploeg uit Erp stond drie plekken hoger met 7 uit 4. Hoe zouden beide teams de nederlaag van twee weken geleden hebben verwerkt? Daar waren zeer veel toeschouwers op sportpark Den Uil zeer benieuwd naar want het was deze middag in het Brabantse Erp ook de traditionele ‘Deutsche Mittag’. Dus je struikelde op het sportpark ook over de mannen gekleed in Lederhosen en Brabantse Jungfrauen in Dirndl jurken. Zij zagen de Leidse ploeg redelijk starten.

Hagens: ,,Wij waren duidelijk de beter voetballende ploeg en we gaven ook echt weinig weg. Niet meer dan terecht dat Abdelhak Bojaada na een schitterende steekpass van de rand van de zestien met een straf schot de 0-1 scoorde. Bij een actie van mij binnen onze eigen zestien raakte ik overduidelijk eerst de bal om daarna ook een beetje van de Erpse tegenstander mee te nemen. Dus die actie leidde uiteindelijk tot een elfmeter die hun gelijkmaker opleverde, 1-1. Ik blijf er persoonlijk anders over denken dan ‘de man in het zwart’, maar hij beslist uiteindelijk.”

Waar een belofte wel niet toe kan leiden in zo’n wedstrijd. Hagens: ,,Ik had mijn ploeggenoot Ahmed Vandi al eerder een spicy Mac Chicken beloofd als hij in de competitie zou scoren en dat was vanmiddag in het Brabantse land niet aan dovemansoren besteed. Ik kon zelf niet zien hoe het hem was gelukt, maar hij zorgde wel voor de 1-2 ruststand. En die kipstukjes, die krijgt hij dinsdag wel van me. Na rust kwamen we af en toe aan de rechterkant wat in de problemen, maar we bleven toch de bovenliggende partij met beter veldspel. We hadden ons alleen moeten belonen door de vele uitgespeelde kansen in doelpunten om te zetten. Dat is helaas niet gebeurd. Maar nadat we de geleende natte Erpse sokken hadden uitgetrokken na deze wedstrijd bleef het gevoel over dat we met elkaar met werklust dit resultaat hadden behaald.”

Met deze 1-2 uitzege belandde FC Boshuizen zo op een vierde plek met 9 uit 5 waar Erp drie plaatsen zakte naar plek zeven met 7 uit 5. Komende zondag wacht aan de Boshuizerkade voor de blauw-gelen het sterke FC Eindhoven AV. Na het gelijke spel, 1-1, vanmiddag tegen SV DOSKO staat die ploeg tweede met 11 uit 5 (8-2). Een betere kans en uitdaging om de Leidse ambities voor dit seizoen waar te gaan maken is bijna niet te bedenken. Hagens: ,,Maar eerst die eerder benoemde bekerpot uit tegen Westlandia en dan pas de blik op de volgende wedstrijd. En komende dinsdag eerst maar een spicy Mac Chicken halen voor de beslissende doelpuntenmaker van vanmiddag, onze Ahmed Vandi.”

Erp – FC Boshuizen 1-2 (1-2). Bojaada 0-1, Erp 1-1 en Vandi 1-2.

Basisopstelling FC Boshuizen: Zayzaoui, Hagens, Bojaada, Marengo, Van Gils, Vandi, Oulmouden, Hamdi, Voorn, Dasburg en Sebah Abdul.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read