zondag, mei 26, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseCollectief falen ROAC leidt tot 6-0 nederlaag bij AGB

Collectief falen ROAC leidt tot 6-0 nederlaag bij AGB

-

Eerste klasse A (zondag)-Van de betonnen muur die ROAC vaak optrok en de tegenstander bijkans wanhopig maakte was in Amsterdam niet meer over dan een rafelig gordijntje. ,,Het was een collectief falen, waarbij we ver door de ondergrens zakten. We legden de rode loper uit voor AGB dat er gretig gebruik van maakte. De 6-0 nederlaag was terecht en gênant.”

Niet mis te verstande woorden van ROAC speler Jeffrey de Haas. ,,De persoonlijke fouten regen zich aaneen, tekenend waren wat mij betreft de twee eigen treffers. Wessel van der Poel en Jim van der Meer passeerden hun eigen keeper, maar de schuld bij hen leggen zou volkomen onterecht zijn. Er was niemand die zich aan de malaise ontworstelde. Er waren geen voortekenen van deze off day, we stonden er niet vanaf de eerste minuut. Oeverloos analyseren of elkaar verwijten maken heeft geen zin. We moeten de rug rechten en volgende week tegen Uitgeest aan ons eigen publiek tonen dat ROAC veerkracht heeft. Er staat dan een heel ander team op het veld, niemand hoeft ons te motiveren.” Dat de ploeg uit Rijpwetering weldegelijk kan voetballen bleek vorige week toen het sterke Kampong op 0-0 werd gehouden. Dat moet geloof in eigen kunnen geven.

Voor De Haas zelf zat er aan deze wedstrijd toch een positieve kant: ,,Zes weken lang stond ik aan de kant met een ontstoken slijmbeurs net onder de knie. Dankzij intensieve fysiotherapie kon ik vandaag weer aan de bak. Tuurlijk is de uitslag een deceptie, maar ik blijf geloof houden in ons team.”

Klare taal, maar of die in daden omgezet zal kunnen worden moet zondag blijken als Uitgeest op visite komt. Een zege is voor de Rippers meer dan noodzaak. Tot nu toe werd er pas eenmaal gewonnen. Het team van Gidon Reinders Folmer bleef voorlaatste omdat Legmeervogels niet in actie kwam. Die ploeg heeft wel minder verliespunten. De drie ploegen boven ROAC verloren en blijven in zicht.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read