maandag, mei 27, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenDoffe ellende en nederlaag voor ROAC

Doffe ellende en nederlaag voor ROAC

-

Eerste klasse A (zondag)- De euforie van vorige week stond na afloop in schril contrast met het gemoed van spelers en staf van ROAC na het met 2-0 verloren duel bij DSOV. De nederlaag kwam niet lekker uit, maar de gezichten stonden vooral op onweer vanwege het wegvallen van Sam van der Geest. De middenvelder/ aanvaller moest met een ogenschijnlijk zware blessure, er waren pas tien minuten gespeeld, het strijdtoneel verlaten. Gidon Reinders Folmer vreest de sterkhouder kwijt te zijn voor het restant van het seizoen.

In Vijfhuizen had de wind vrij spel en de regen was ook al nadrukkelijk aanwezig. De trainer: ,,Lastige omstandigheden. De regen is tot daar aan toe, maar met die wind was het lastig ballen. DSOV ging daar beter mee om. Zij hebben ook meer individuele kwaliteiten, maar uiteindelijk gaf dat niet de doorslag en dat is zuur.”

Waar doet de oefenmeester dan op? ,,De 1-0 was een weggever. We kregen een vrije trap tegen en volgens mij was dat ten onrechte. Mitchel Boere stapte in en gleed uit, maar het was geen overtreding. Die bal vloog er wel heel fraai in, maar het had gewoon nog 0-0 moeten staan. Uit een hoekschop van Thijs van Seggelen maakten we gelijk, maar de scheidsrechter meende dat de bal niet over de doellijn was gegaan. Het was niet eens een twijfelgeval dus in die zin zat het ook al niet mee. Ik zeg niet dat we hier hadden gewonnen, Dammes van der Poel redde ons een keer in de 1 op 1 en wel vaker in benauwde situaties, maar de genomen beslissingen vielen uit in ons nadeel.”

Terug naar de beginfase. ,,Ik hoorde zelfs aan de andere kant van het veld de knak bij Sam. Dan weet je dat het foute boel is. We vrezen voor de kniebanden en dan kunnen we voor dit seizoen een streep door zijn naam halen. Dat komt dus niet erg gelegen want de selectie is al niet heel breed. Hoewel we wel net weer compleet waren en dan komt dit er weer overheen.”

ROAC kreeg niet veel kansen, maar de jonge Casper van der Heijden had de 0-1 kunnen maken. Dat gebeurde niet en DSOV profiteerde uiteindelijk en wipte weer over de paarswitten heen. Legmeervogels verloor ook onderin, maar de rode lantaarn staat weer op het Hertogspark. Daarbij komt dat volgende wek koploper Kampong op visite komt en dat betekent dat de ploeg van Reinders Folmer de wonden weer moet likken en zich schrap zal moeten zetten voor de lijstaanvoerder. Een grote uitdaging en zonder Van der Geest wordt het er allemaal niet makkelijker op.

Basisopstelling ROAC: Van der Poel, Den Hollander, Boere, Heemskerk, Hupkes, Hogenboom, Van Seggelen, De Jong, Wagter, Van der Heijden, Van der Geest.

Onze redactie had maandagochtend even contact met de onfortuinlijke speler en hij liet weten: ,,Het gaat redelijk met de pijn. Vooralsnog lijkt het er op dat het niet mijn kruisbanden en meniscus zijn. Maar 100% kunnen ze dit ook nog niet zeggen. Ik moet aankomende vrijdag weer terug komen als de zwelling redelijk weg is.”

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read