HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseEerste resultaat ROAC op vreemde bodem

Eerste resultaat ROAC op vreemde bodem

-

Eerste klasse A (zondag)- ROAC moest er een half jaar op wachten, maar op Tweede Paasdag kon de formatie van Gidon Reinders Folmer eindelijk met een resultaat terugkeren naar het Hertogspark. De bezoekers kwamen bij FC Uitgeest na rust op voorsprong en leken uitzicht te hebben op een driepunter, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel (1-1).

Beide teams troffen elkaar trouwens nog slechts enkele weken geleden in Rijpwetering. In de heenwedstrijd waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd (1-1) en ook in FC Uitgeest was de wedstrijd lange tijd in balans. Voor rust waren de kansen schaars en werd er niet gescoord. Uit een corner van Loek van As kopte de mee opgekomen Floris Hupkes na de pauze de 0-1 binnen, maar niet veel later was het alweer gelijk.

In het laatste half uur gingen beide ploegen op zoek naar de overwinning, maar er niet meer gescoord. ROAC-speler Hupkes zal zich het uittreffen bij FC Uitgeest waarschijnlijk nog lang heugen. De verdediger bracht zijn ploeg middels een fraaie kopbal aan de leiding, maar enkele minuten later passeerde dezelfde speler eigen doelman Dammes van der Poel.

,, Tsja, dat was voor mij binnen een kort tijdsbestek van euforie naar een flinke domper. Ik scoor niet vaak en als dat dan wel lukt, dan ben je extra blij. Wat er precies gebeurde bij dat eigen doelpunt? Ik probeerde met een uiterste poging de bal van de doellijn te halen, maar schoot de bal in het dak van het doel. Dat was zuur en dan zakt de moed je even in de schoenen. Daarna herpakten we ons en gingen we op zoek naar de overwinning, maar helaas lukte het niet om opnieuw te scoren. Al met al is een gelijkspel wel terecht, denk ik. Doordat onze concurrenten DSOV en Legmeervogels hebben verloren, lopen we toch een puntje op hen in. Rechtstreekse handhaving zal lastig gaan worden, maar we houden de aansluiting met deze clubs. We gaan de slotfase van het seizoen in en dat is traditioneel de beste periode voor ons. Iedereen is zich ervan bewust dat het een pittige kluif gaat worden, maar we zijn er klaar voor’’, aldus Hupkes.

Komende zondag staat er voor de paarshemden een thuiswedstrijd op het programma tegen Assendelft. Op verplaatsing werd eerder een 3-1 nederlaag geleden. De komende tegenstander rolde dit weekend DSOV op met 6-1.

FC Uitgeest – ROAC 1-1 (0-0). 55. Hupkes 0-1, 58. Hupkes (e.d.) 1-1.

Basisopstelling ROAC: D. van der Poel, Hupkes, Van As, Heemskerk, Boere, Den Hollander, De Haas, De Jong, Van Seggelen, Hoogenboom, W. van der Poel.