donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen-AGB bij 1-2 stand in extra tijd gestaakt, wordt vervolgd

FC Boshuizen-AGB bij 1-2 stand in extra tijd gestaakt, wordt vervolgd

-

Nacompetitie- Na de overwinning van vorige week tegen Best Vooruit wachtte zondagmiddag het Amsterdamse AGB voor FC Boshuizen. De winnaar beloont zichzelf met een finaleplek op neutraal terrein tegen Heino uit Raalte. In het seizoen 2018/2019 nog competitiegenoten en dus twee onderlinge wedstrijden, waarbij beide ploegen op vreemde bodem wonnen, moest er nu een winnaar komen.

Halverwege was de wedstrijd in evenwicht, na het laatste fluitsignaal en ruim 90 minuut spelen stond er 1-2 op het scorebord maar was er nog geen winnaar. Vanaf het beginsignaal stond er behoorlijk wat spanning op de wedstrijd, zowel binnen als buiten het veld. Het voetbal was over het algemeen onder de maat, maar er werd gestreden om iedere meter met een rits gele kaarten tot gevolg. Buiten het veld  een echte nacompetitiesfeer, met vuurwerk en fakkels en de nodige verbale support. De wedstrijd was al een keer stilgelegd, na het laatste fluitsignaal stapte het arbitrale trio van het veld en staakte de scheidsrechter de wedstrijd definitief. De officiële lezing op het bij de redactie in bezit zijnde wedstrijdformulier luidt: gestaakt in de 94e minuut wegens wanordelijkheden.

In de warming up de eerste tegenvaller voor de thuisploeg, sterkhouder Guy Smith bleek uiteindelijk niet te kunnen spelen. Na een paar minuten spelen was Amsterdam Gençler Birligi voor het eerst gevaarlijk, twee doelpogingen werden beide keren geblokt waarna het spel tijdelijk even werd stilgelegd. Is het gebruikelijk om de spelers bij het betreden van het veld te verwelkomen met vuurwerk en fakkels, supporters van het bezoekende team vonden het nodig om dit tijdens de wedstrijd te doen waardoor er een paar tellen nauwelijks zicht was.

De Leidenaren hadden het lastig in de beginfase, het initiatief lag onder aanvoering van oud ADO Den Haag speler Hursut Meric bij de gasten zonder tot echt gevaar te komen.  Tegen de verhouding in kwam de kadeploeg op voorsprong. Een goede actie van Shabani Rajabu werd beheerst door Joshua Steenvoorden afgerond. In die fase werd het spel ook wat grimmiger, met name Frank van Gils mocht blij zijn dat hij nog in het veld stond want de aanvaller speelde met al een gele kaart op zak op en soms zelfs over het randje.

De voorsprong was van korte duur, een indraaiende vrije trap van Meric werd snoeihard binnengekopt door Ferris Inyamah. Verdiend, maar doelman Mohamed Ben Zlaouia mag zich deze treffer toch wel aanrekenen. Vlak voor rust een uitstekende individuele actie van Ahmed Vandi, helaas zijn laatste want de puntspeler moest geblesseerd het veld verlaten. Dit na een pittige overtreding randje zestien. De toegekende vrije trap leverde niets op. In blessuretijd volgden nog twee mogelijkheden voor de gastheer, maar ook die veranderden niets aan de stand.

Het eerste gevaar na rust kwam van de blauw-gelen, een vrije trap van Edin Bibuljica ging rakelings over en Van Gils vond het net in buitenspelpositie. De vijftien minuten hierna gebeurde er nauwelijks iets, maar met nog een kwartier op de klok ontplofte de Kade door een doelpunt van Meric. Een door hemzelf slim uitgelokte vrije trap viel bij de tweede paal binnen, het vlagsignaal van de assistent scheidsrechter verbaasde zelfs na afloop na het zien van de beelden vriend en vijand.

Meric werd veelvuldig gezocht door zijn ploeggenoten, was vooral gevaarlijk bij standaardsituaties maar moest zijn  meerdere erkennen in tegenstander Denylson Voorn.  De 1-2 stond even later toch op het scorebord, en wederom lag hier een fout van de thuisploeg aan ten grondslag. Een terugspeelbal in de middenas van Mohamed Maatoug werd onderschept en weggestuurd op randje buitenspel omspeelde Hassan Aanzi doelman Zlaouia en schoot de bal in het lege doel. Om meerdere redenen kwam er vanuit het team van trainer Roberto Escudero geen slotoffensief. Het team oogde aangeslagen en vermoeid en het wachten was op de definitieve genadeklap, en de definitieve staking in minuut 94.

Toen de flinke wind was gaan liggen, blikte Escudero terug op de wedstrijd en de gebeurtenissen. ,,Ik vond het van beide kanten geen goede wedstrijd. Zij hanteerden veelvuldig de lange bal en zetten ons vroeg vast waardoor wij ook niet echt aan voetballen toekwamen. De momenten dat wij ons hieronder uitspeelden werd het ook direct gevaarlijk. Een tegenvaller voor ons was de blessure en het uitvallen van Vandi, hierdoor verdween de snelheid en de diepte in ons spel.” Over de gebeurtenissen hield hij zich redelijk op de vlakte. ,,Er hing wel een gespannen sfeertje, en ik kan me voorstellen dat het voor de arbitrage soms wel intimiderend is geweest. We wachten wel af wat de KNVB gaat doen.”

Uiteraard is er ook contact gezocht met de scheidsrechter van dienst. ,,Vanaf onze kant is er momenteel geen behoefte aan een reactie.”

Zo eindigde deze wedstrijd in een anticlimax. Uw verslaggever zat met een aantal collega’s op de tribune, omringd door veel toeschouwers van AGB. Als ik voor mezelf spreek, ik heb me geen enkel moment onveilig gevoeld. Sterker nog, er was normaal en vriendelijk contact. Opvallend was wel het constant (re)ageren vanaf de bank van de bezoekers, iedere scheidsrechterlijke beslissing en actie van de tegenstander werd met veel misgenoegen en gebaren kenbaar gemaakt. De rapporten van de arbitrage liggen inmiddels op de burelen van de KNVB, er zijn een aantal scenario’s mogelijk. De finale is aanstaande zondag, er zal dus op korte termijn duidelijkheid komen.

FC Boshuizen – AGB 1-2 (1-2) gestaakt. 28. Steenvoorden 1-0, 34. Inyamah 1-1, 83. Aanzi 1-2.

Opstelling FC Boshuizen : Zlaouia, Hamdi, Kooij, Van Gils, Bibuijica (Kaddouri), Vandi (Mouchih), Voor, Steenvoorden, Zenzen, Maatoug (Abbach), Rajabu.

Opstelling AGB : Dagasan, Ben Terrou, Azzouzi, Inyamah, Theuns, Bensabouh (Bulduk), Jobe, Anzi, Meric, Amghar el Yettefti, Koc.

Foto’s: Jan van der Lubbe

Note redactie: er volgt nog een fotoreportage en er komt ook een samenvatting voorbij vandaag!